Ταϊλάνδη (S02-E12)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Τιμές αεροπορικών εισιτηρίων Αθήνα-Μπανγκόκ μετ’επιστροφής 600-700€ με πτήσεις διάρκειας από 10 έως 18 ώρες με ενδιάμεση στάση.

Τα ξενοδοχεία  είναι πολύ οικονομικά για τις προδιαγραφές τους,  καθώς  μπορείτε  να διαμείνετε σε πέντε αστέρων ξενοδοχεία όπως  το Avani Atrium Hotel, το Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit αλλά και το Millenium Hilton Bangkok με πισίνα, spa όπου μπορείτε να απολαύσετε  ταιλανδέζικο μασάζ από τους ειδικούς!

Σαφώς υπάρχουν  3 και 4 αστέρων ξενοδοχεία με πολύ καλές κριτικές από τους επισκέπτες  όπως το Holiday Inn Express Bangkok Sathorn και το Marvin Suites.

 

Αν επιλέξετε διαμονή στο Πουκέτ, δεν κρύβουμε ότι μας γοήτευσε  με την λιτή  πολυτέλεια  του το ξενοδοχείο Xinlor House,  μέσα  στην  πόλη, που σας κάνει  να νιώθετε  τουλάχιστον  γαλαζοαίματοι . Αν πάλι  θέλετε να περπατάτε λίγα μόλις λεπτά για να απολαύσετε τη  θάλασσα,  προτείνουμε το  Sugar Marina ResortSurf σε απόσταση 10 λεπτών από την παραλία.

 

Πιο συγκεκριμένα-

Avani Atrium Hotel με μέσο κόστος 60€ ανά διανυκτέρευση/ δίκλινο

 

Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit με μέσο κόστος 120ανά διανυκτέρευση /δίκλινο

 

Millenium Hilton Bangkok με μέσο κόστος 110€ ανά διανυκτέρευση /δίκλινο

 

Holiday Inn Express Bangkok Sathorn με μέσο κόστος 65€ ανά διανυκτέρευση /δίκλινο

 

Marvin Suites με μέσο κόστος 30€ ανά διανυκτέρευση /δίκλινο

 

Xinlor House Phuket με μέσο κόστος 40€ ανά διανυκτέρευση /δίκλινο

 

Marina ResortSurf-Kata beach με μέσο κόστος 45€ ανά διανυκτέρευση /δίκλινο

Τα πιο δημοφιλή και χαρακτηριστικά πιάτα του τόπου είναι τα παρακάτω-

Το πρώτο σε φήμη το Pad Thai που είναι μείγμα noodles, tofu, κρεμμυδάκια και φιστίκια που απογειώνεται με fish sauce,τσίλι και οι παραλλαγές του θα καλύψουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο
Το Geng Kheaw Wan Gai που είναι κοτόπουλο με πράσινο κάρυ. Αναμφισβήτητα πικάντικο, θυμίζει κλασικό ινδικό κάρι αλλά  η ιδιαίτερη πινελιά είναι το γάλα καρύδας που έχει προστεθεί.
To Khao Pad- τηγανιτό ρύζι που συνοδεύεται από πρωτεΐνες-κυρίως κοτόπουλο, γαρίδες και κρέας
Khao man gai- Θα το βρείτε παντού από εστιατόρια μέχρι stands στην υπαίθρια αγορά και πρόκειται για κοτόπουλο με ρύζι βρασμένο σε ζωμό κοτόπουλο που δένει υπέροχα με γλυκόξινη σάλτσα

Πού να γευματίσετε-

Reflexions restaurant στο Athenee Hotel- γαλλικό κατά κύριο φαγητό αλλά και εν γένει Ευρωπαϊκό εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin
Tealicious Bangkok café-restaurant με ταιλανδέζικο φαγητό, κατάλληλο για vegetarians έχει κατακτήσει τους…ουρανίσκους όλων όσων το έχουν επισκεφθεί
Nami Teppanyaki Steakhouse στο JW Marriott Hotel Bangkok που θεωρείται το καλύτερο εστιατόριο στην κατηγορία Teppanyaki (που αποτελεί συσκευή ψησίματος) με ποικιλία κρεατικών και θαλασσινών
Pagoda Chinese Restaurant, που έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο εστιατόριο κινέζικου φαγητού στην περιοχή, σε έναν πολυτελή χώρο

Για  ποτό

Tai Pan Disco/Nightclub-Μετά από την ηλιοθεραπεία και τις χαλαρές βουτιές στην παραλία, επιβάλλεται να απολαύσεις το ποτό σου και να χορέψεις σε μια από τις πιο αγαπημένες στους τουρίστες ντίσκο, όπως αυτή, στο Πουκέτ
Beam-Μουσική που σε ξεσηκώνει να χορέψεις στον ρυθμό, φωτορυθμικά τελευταίας τεχνολογίας, υπέροχα κοκτέιλ και πολλά events στο Sukhumvit στην Μπανγκόκ.
Sing Sing Theater-Εκτός από τη μουσική και το καλό ποτό, εδώ θα απολαύσετε την εσωτερική διακόσμηση και της υψηλής ποιότητας σόου που παρουσιάζουν οι χορευτές/-τριες, στο Sukhumvit επίσης

 

lock_open

Ταϊλάνδη (S02-E12)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

Ο Mr Travel προτείνει την εξωτική Ταυλάνδη!

Πρωτεύουσα η Μπανγκόκ, με καταλληλότερους γι’αυτή χαρακτηρισμούς τους «κοσμοπολίτικη, εκτυφλωτική, με εκτίμηση σε κάθε τουρίστα που θα την επιλέξει ως προορισμό»

Η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από 25 βαθμούς Κελσίου και το έτος χωρίζεται σε 3 καιρικές περιόδους- η καυτή περίοδος από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, η περίοδος των βροχοπτώσεων από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο και η πιο δροσερή από το Νοέμβριο ως τον Φεβρουάριο.

Ναός Σμαραγδένιου Βούδα

Ναός Σμαραγδένιου Βούδα- Ο ναός χτίστηκε το 1785, όταν ο τότε βασιλιάς Buddha Yodfa Chulaloke (Rama I) μετέφερε την πρωτεύουσα στην Μπανγκόκ. Σε αντίθεση με άλλους ναούς, δεν έχει αίθουσες προσευχής μοναχών αλλά μόνο ιερά κτίρια και αγάλματα. Το κυρίως τμήμα του ναού είναι η αίθουσα χειροτονίας, που στεγάζει το Σμαραγδένιο Βούδα και βρίσκεται ανάμεσα σε χρυσά γλυπτά, αγάλματα και περίτεχνες τοιχογραφίες.

Angkor Wat

Angkor Wat (Wat=ναός) ο οποίος χτίστηκε κατόπιν εντολής του βασιλιά Rama IV. Στη συνέχεια, επανακατασκευάστηκε σε γύψο, κατ’εντολή του βασιλιά Rama V για να γιορτάσει την πρώτη εκατονταετηρίδα της Βασιλικής Πόλης. Το εσωτερικό του κοσμούν τοιχογραφίες που αναπαριστούν το έπος Ramayana στο σύνολο του. Κάθε πύλη του μπαλκονιού φυλάσσεται από έναν Yaksa Tavarnbal δηλαδή γίγαντα ύψους 5 μέτρων. To εσωτερικό του κοσμούν τοιχογραφίες που αναπαριστούν το έπος Ramayana στο σύνολο του. Κάθε πύλη του μπαλκονιού φυλάσσεται από έναν Yaksa Tavarnbal δηλαδή γίγαντα ύψους 5 μέτρων.

Τo Μεγάλο Παλάτι

Το “Μεγάλο Παλάτι” χτισμένο το 1782, αποτελεί το σύμβολο της Ταϊλάνδης που για 150 χρόνια, υπήρξε η κατοικία του βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Προκαλεί δέος με  την επιβλητική αρχιτεκτονική του και την έμφαση στη λεπτομέρεια και χωρίζεται στην εξωτερική  αυλή, την κύρια οικία και το Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα.

Η Αίθουσα του Θρόνου αποτελεί ένα μείγμα Ευρωπαϊκής και  Ταϊλανδέζικης  αρχιτεκτονικής με έκδηλη την επιρροή  της Ευρωπαϊκής αναγέννησης. Σαφώς υπάρχει η τοπικιστική πινελιά με βασιλικά πορτρέτα μοναρχών  της δυναστείας Chakri.

 

Εμείς προτείνουμε...

Το Εθνικό μουσείο Μπανγκόκ είναι το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο της Ταϊλάνδης με μεγάλη συλλογή έργων τέχνης και ιστορίας του τόπου. Χρονολογείται από το 1874, επί βασιλείας του Rama V

Η Ταϊλάνδη είναι παράδεισος για τους φαν του shopping. Υπάρχουν υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα που μπορείτε να βρείτε φίρμες σε πολύ καλές τιμές .Στην αγορά Chatuchak θα βρεις ο,τιδήποτε ψάχνεις-από διακοσμητικά χειροποίητα μέχρι ζωάκια. Θα βρείτε αυθεντικά παραδοσιακά αντικείμενα και αντίκες σε εξαιρετικές τιμές.
• Απολαυστική η βόλτα στην πόλη με τα τρίκυκλα ταξί τουκ-τουκ
• Επίσης, αξίζει πραγματικά το τουρ με το ειδικό καραβάκι στα ποτάμια της Ταϊλάνδης. Μέσα από μια μόνο πλοήγηση θα ανακαλύψετε το Μεγάλο Παλάτι, το Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, το Ναό της Αυγής , τη Memorial Bridge και το πανεπιστήμιο Thammasat.
Τον ζωολογικό κήπο Dusit με πολλά είδη άγριων ζώων
Το πάρκο Siam, δημοφιλές για τη μεγάλη του έκταση και την ποικιλία από πισίνες, καταρράκτες, συντριβάνια και τεχνητά συστήματα σερφ!
Τα υπέροχα νερά της Ταϊλάνδης
Σαφώς δε νοείται ταξίδι στην Ταϊλάνδη χωρίς να γνωρίσετε το Πουκέτ, το πιο τουριστικό και πολυπληθές νησί της Ταϊλάνδης, γνωστό ως «Μαργαριτάρι του Νότου».

Οι παραλίες του, είναι αυτές που βλέπετε σε καρτ-ποστάλ, οι άνθρωποι που θα σας εξυπηρετήσουν είναι εξαιρετικά ευγενικοί και φιλόξενοι, τα θαλασσινά που σερβίρονται είναι φρέσκα και μαγειρεμένα με ιδιαίτερη φροντίδα. Ιδανικός προορισμός για νεόνυμφους!
Εκτός του Πουκέτ, αξίζει να επισκεφθείτε και τα παρακάτω νησιά:

-ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ-Ιδανικό νησί για χαλάρωση και «τυχερό» θα μπορούσαμε να πούμε αφού γλίτωσε από το καταστροφικό τσουνάμι το 2004.Η καλύτερη, κατά την γνώμη μας παραλία είναι η Chaweng, με την κατάλευκη άμμο να χωρίζει τα δύο καταπράσινα, αντικρυστά νησιά
-CHA AM ΚΑΙ HUA XIN-Κατάλληλα για ήσυχες, οικογενειακές διακοπές. Στο CHA AM εκτός των παραλιών, αξίζει η επίσκεψη στο ξύλινο παραθαλάσσιο παλάτι Phra Ramrajanivet και το -Εθνικό Πάρκο Kaeng Krachan.Στο HUA XIN αξιόλογο είναι θερινό ανάκτορο Klai Kangwon και αν κάνετε μια βόλτα στη νυχτερινή αγορά, θα σας ανοίξει η όρεξη από τα πρωτότυπα φαγητά που μαγειρεύονται επιτόπου κατόπιν παραγγελίας σας!
-Το ΚΟ ΤΑΟ είναι ένας δημοφιλής προορισμός για οικογένειες και αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες δύτες ανά τον κόσμο.

 

 

Rate it