Λος Άντζελες (S02-E04)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Λος Αντζελες έχουν μέση διάρκεια 17 ώρες, με μια ενδιάμεση στάση συνήθως και πλήθος αεροπορικών εταιρειών τις διαχειρίζονται (μεταξύ των οποίων η British Airways, Aeroflot, Swiss αλλά και οι αμερικάνικες Delta, American Airlines κλπ. Το κόστος εισιτηρίου μετ’επιστροφής ανά επιβάτη ξεκινά από 700€ και σ’αυτή την τιμή βρίσκεις πολλές σύντομες πτήσεις!

Αν είσαι party animal ή έστω αγαπάς την νυχτερινή ζωή, κάνε κράτηση στο Andaz West Hollywood, σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από την “ζωντανή” λεωφόρο Sunset Strip, με την κομψή διακόσμηση, την δροσερή πισίνα στην ταράτσα του ξενοδοχείου και ένα εστιατόριο και μπαρ με πολύ προσεκτικές και εύγευστες δημιουργίες! Όλα αυτά με κόστος από 150€ ανά διανυκτέρευση!

 

Σε απόσταση μόλις 8 λεπτών περπατώντας από την λεωφόρο της Δόξας, βρίσκεται το πολύ κομψό και μοντέρνο 3 * ξενοδοχείο Mama Shelter με τη μίνιμαλ διακόσμηση και τα δωμάτια με το εντυπωσιακό δάπεδο. Υπάρχει εστιατόριο και μπαρ εντός και η τιμή ξεκινά από 160€ ανά διανυκτέρευση.

 

Αν είσαι φαν της θάλασσας, το 4* Hyatt Regency Los Angeles Airport της γνωστής αλυσίδας Hyat, που βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών από την παραλία Venice σε περιμένει. Με εξωτερική πισίνα, ευρύχωρα δωμάτια και το γήπεδο γκολφ Westchester σε μικρή απόσταση, θα καταλάβεις τί σημαίνει μεγάλη ζωή με κόστος δίκλινου από 150€ ανά διανυκτέρευση

 

Πολύ κομψό και το 4* H Hotel Los Angeles, Curio Collection by Hilton, σε απόσταση μισού χλμ από το αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, όπου σεντόνια, πετσέτες κλπ. παραδίδονται στα δωμάτια από δύο ρομποτάκια που ακούν στο όνομα Hannah και η θέα από την ταράτσα είναι μοναδική. Μέσο κόστος δίκλινου δωματίου τα 200€.

 

Αν δε θες να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό αλλά θες ένα 4 * ξενοδοχείο, πολυτελές και με ανέσεις, ιδανικό για σένα είναι το Hotel Angeleno, ανάμεσα στο Μπέβερλι Χιλς και τη Σάντα Μόνικα. Στα θετικά του η πισίνα, το γυμναστήριο και το υπαίθριο τζάκι. Έξω από το ξενοδοχείο υπάρχει στάση λεωφορείων και όλα αυτά με κόστος από 120€ το δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση!

Μετά από την περιήγηση στη λεωφόρο της Δόξας, τα στούντιο κλπ, προτείνουμε μια στάση για φαγητό στο διάσημο Hard Rock Cafe, στη λεωφόρο του Χόλιγουντ, που μοιάζει με συναυλιακό χώρο-εστιατόριο. Το μπέργκερ θα σε ενθουσιάσει και αν περάσεις από εκεί βραδινή ώρα παράγγειλε το κοκτέιλ σου και δεν θα χάσεις.

 

Στην ίδια λεωφόρο, μπορείς να κάνεις μια στάση για φαγητό αλλά και μπόουλινγκ στο Lucky Strike Live με τον μπλε-μωβ φωτισμό και τις φιγούρες Disney (όπως τον Μίκι Μάουζ) στους τοίχους. Θα σου αρέσουν πολύ η μπίρα και οι πατάτες τηγανιτές εκτός από τα μπέργκερ.

 

Για ειδικές περιστάσεις και μενού γκουρμέ, επίλεξε το εστιατόριο Providence στη λεωφόρο Melrose και εμπιστεύσου τις προτάσεις του σεφ. Δεν είναι φτηνό αλλά το φαγητό και ο χώρος θα σε ενθουσιάσουν! Τα πιάτα μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής!

 

Για ωραίο κόσμο και δροσιστικά κοκτέιλ πέρνα από το No Vacancy, στη λεωφόρο Hudson, με  vintage διακόσμηση και καναπέδες σαν αυτούς που βλέπουμε καθισμένο τον Τσόρτσιλ σε φωτογραφίες! Οι επισκέπτες του το λάτρεψαν, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα ξανάρθεις!

 

Ένα μεγάλο κλαμπ, στο οποίο συγκεντρώνεται πολλή νεολαία με πολλά events από τους πιο γνωστούς DJs (εδώ έχουν γίνει πολλά πάρτι που φιλοξένησαν τους καλεσμένους των Grammys μετά τις τελετές) είναι το Sound NightClub, στην καρδιά του Χόλιγουντ. Είδος μουσικής? House και ηλεκτρονική! Τα ποτά είναι πολλών αστέρων!

 

 

 

 

lock_open

Λος Άντζελες (S02-E04)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

 

Ο Mr Travel σε ξεναγεί στην ηλιόλουστη πόλη των Αγγέλων!

Η πόλη των Αγγέλων, γνωστή σε όλο τον κόσμο ως Los Angeles, είναι το οικονομικό, πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της Βόρειας Καλιφόρνια, και η Μέκκα του θεάματος. Με πληθυσμό περίπου 4.000.000, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών (μετά την Νέα Υόρκη) ενώ η μητροπολιτική περιοχή αγγίζει τους 18.000.000 κατοίκους.

Θα ψάξετε πολύ βέβαια για να βρείτε Αντζελένος εδώ, μπορείτε να βρείτε όμως ανθρώπους με καταγωγή από όλη την Αμερική και τον υπόλοιπο πλανήτη… κι επειδή είμαστε στην καρδιά της φαντασίας και του θεάματος μπορείτε άνετα να αναζητήσετε άτομα... και από άλλους πλανήτες!

Κι αν η Νέα Υόρκη χτίστηκε καθ' ύψος, το Λος Άντζελες χτίστηκε κατά μήκος και πλάτος. Η έκταση που καταλαμβάνει φτάνει τα 1.215 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Έχει 18 αυτοκινητοδρόμους, 550 χιλιόμετρα περίμετρο και παρ’όλ’αυτά κανείς δεν μπορεί να νικήσει το τέρας της κίνησης. Όλοι εδώ άλλωστε κυκλοφορούν με αυτοκίνητο.

 

Το Λος Άντζελες έχει πολλά πρόσωπα και αποτελείται από μικρότερες πόλεις όπως η Σάντα Μόνικα, το Χόλιγουντ και το Μπέβερλι Χιλς.

Μην νομίζεις ότι επειδή είσαι σε αυτή την διάσημη πόλη με την φήμη της χλιδής θα πρέπει να κυκλοφορείς με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ. Γύρω σου πολλοί θα κυκλοφορούν ατημέλητοι  ή με αθλητικό στυλ ενώ άλλοι θα είναι κυριολεκτικά στην τρίχα!

 

Πρόκειται για μία πόλη που βιώνει μια ατέλειωτη Άνοιξη με 326 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο! Γενικά, το κλίμα είναι ξηρό με εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο της βροχόπτωσης.  Επομένως, αν επιλέξεις τον προορισμό για την καλοκαιρινή σου άδεια, πάρε οπωσδήποτε καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό!

Στις παραλιακές πόλεις (όπως πχ η Σάντα Μόνικα) η θερμοκρασία σπάνια ξεπερνά τους 32 βαθμούς. Μέση ετήσια θερμοκρασία της θάλασσας είναι 17 βαθμοί Κελσίου.

Αν όμως, ο δρόμος σε βγάλει στις κοιλάδες Σαν Φερνάντο και Σαν Γκαμπριέλ, η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλότερη.

Χόλιγουντ Μπoύλεβαρντ

Θα ξεκινήσεις από πού αλλού? Την περίφημη Χόλιγουντ Μπούλεβαρντ και τη Λεωφόρο της Δόξα, που ξεκίνησε το 1960 και σήμερα έχει φτάσει να φιλοξενεί 2.619 αστέρια! Ένας γαλαξίας αστεριών ή αν προτιμάτε το πιο επιτυχημένο σχέδιο μάρκετινγκ όλων των εποχών.

 

La Film Festival

Μετά από αυτό, πέρνα από το Dolby Theatre, για να πάρεις μια γεύση από Όσκαρ, καθώς οι τελετές των βραβείων λαμβάνουν χώρα εδώ αλλά εκτός αυτού εδώ γίνονται ζωντανές συναυλίες των μεγαλύτερων καλλιτεχνών, όπως Celine Dion, Beyoncé, Mariah Carey, Adele κλπ. Αν είσαι τυχερός και βρεθείς σε περίοδο που οι συναυλίες είναι ήδη προγραμματισμένες, μην το χάσεις γιατί θα είναι εμπειρία ζωής!
Γοητευμένοι ήδη από την αύρα του Χόλιγουντ και αναπνέοντας τον ίδιο αέρα με τους αστέρες του, δεν μπορούμε να μην προτείνουμε ως συνέχεια, το διάσημο Grauman Chinese Theatre, με τα αποτυπώματα χεριών και παπουτσιών διάσημων ηθοποιών, τα οποία είναι 100% αυθεντικά! Χρονολογείται από το 1927 και ονομάζεται κινέζικο εξαιτίας της κινέζικης διακόσμησης, εξωτερικής και εσωτερικής, της οποίας το καλύτερο σημείο είναι η περίτεχνη οροφή στην αίθουσα προβολών. Οι καλύτερες ταινίες που χαίρουν εκτίμησης κριτικών και κοινού προβάλλονται εδώ, για αυτό πάρε ποπ-κορν και ετοιμάσου!
Σε συνέχεια του μεγαλοπρεπούς Κινέζικου Θεάτρου, το Αιγυπτιακό Θέατρο είναι επίσης επιβλητικό με αιγυπτιακές τοιχογραφίες στο εξωτερικό του και διακόσμηση σαν να βγήκε από το παλάτι της Κλεοπάτρας. Θα είσαι τυχερός να βρεθείς είτε στο ένα Θέατρο, είτε στο άλλο κατά την διάρκεια κινηματογραφικών φεστιβάλ (ανάμεσα στα οποία και το La Film Festival και το TCM Classic Film Festival) που γίνονται κάθε χρόνο και θα πάρεις μια καλή γεύση από Hollywood γκλάμουρ!

Στην επόμενη στάση, φρόντισε το κινητό σου να είναι φορτισμένο καλά γιατί οι selfies θα πάρουν φωτιά! Στο Madame Tussauds, κάτσε στο παγκάκι δίπλα στον Forrest Gump (δηλαδή στον Tom Hanks), αγκάλιασε άφοβα την Marilyn Monroe και άρπαξε το μικρόφωνο από την Beyoncé, δεν θα αντιδράσει ούτε αυτή καθώς είναι όλοι….κέρινοι! Η εμπειρία είναι πολύ διασκεδαστική!

πάρκο Griffith

Αν νιώθεις ότι μπήκες αρκετά στο...πετσί του ρόλου, τότε ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις και τις άλλες ομορφιές της πόλης!
Για να την έχεις στο πιάτο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανέβεις στον λόφο του Χόλιγουντ και να επισκεφθείς το πάρκο Griffith. Μοιάζει με όαση και διαθέτει ένα μοναδικό αστεροσκοπείο, αρτ ντεκό αρχιτεκτονικής. Έγινε διάσημο από την ταινία “Επαναστάτης χωρίς αιτία”, με πρωταγωνιστή τον James Dean. Στην είσοδο, τα βλέμματα όλων τραβά το εκκρεμές του Φουκώ -είναι καλά στερεωμένο, μη φοβάσαι! Προχωρώντας, τα εκθέματα σε πάνε βόλτα στο πλανητικό σύστημα και λάβε υπόψιν ότι εδώ εκπαιδεύτηκαν οι αστροναύτες που επιβιβάστηκαν στο Apollo την δεκαετία του 1960. Η θέα σου κόβει την ανάσα, από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι την καρδιά της πόλης, με το γνωστό σήμα των Λόφων του Χόλιγουντ να φιγουράρει σε μικρή απόσταση.

Universal Studios

Επόμενη στάση, τα Universal Studios όπου θα νιώσεις την αδρεναλίνη των γυρισμάτων μιας ταινίας δράσης, καθώς γίνονται αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών σκηνών, προβάλλονται σόου που δε θα δεις πουθενά αλλού και όλα αυτά ανάμεσα στα καλύτερα μαγαζιά, εστιατόρια και σινεμά! Το εισιτήριο κοστίζει από 120€ αλλά….στο Χόλιγουντ είσαι, αξίζει να το ζήσεις!

Venice Beach

Φυσικά, Καλιφόρνια σημαίνει παραλία και ήλιος και για σένα διαλέξαμε την καλύτερη, την Venice Beach, στο δυτικό τμήμα του Λος Άντζελες! Η παραλία είναι αμμώδης, η θέα στον ωκεανό μαγευτική και στο μεγάλο skatepark που είναι ειδικά σχεδιασμένο για όσους αγαπούν το skateboard, θα έχεις την ευκαιρία να χαζέψεις τα ακροβατικά τους σε συνδυασμό με τον ωκεανό, κάτω από τους φοίνικες! Η καλύτερη ώρα για να το επισκεφθείς είναι ποιά άλλη? Το ηλιοβασίλεμα!

Beverly Hills

Μετά την περιήγηση σου στα ωραιότερα σημεία της περιοχής, ήρθε η ώρα να διασκεδάσεις και να πάρεις τα σουβενίρ σου!
Για τα ψώνια σου, ζήτα στον ταξιτζή να σε πάει στην Rodeo Drive, στο Beverly Hills, η οποία έχει πολυτελή καταστήματα και λιμουζίνες θα σταματάνε μπροστά σου συνεχώς. Απλώς, φρόντισε να έχεις αρκετά χρήματα μαζί σου επειδή εδώ υπάρχουν περισσότερα από 100 καταστήματα επώνυμων οίκων! Όλο και κάτι θα πάρεις!
Τέλος, μπορεί η Νέα Υόρκη να έχει την φήμη της ζωντανής πόλης, με τα πολλά μαγαζιά και κλαμπ αλλά το Δυτικό Χόλιγουντ δεν πάει πίσω! Για να χτυπήσει η καρδιά σου δυνατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, επισκέψου την Sunset Strip με πολλά μαγαζιά και φώτα, τη λεωφόρο Santa Monica και την λεωφόρο Beverly.

 

Εμείς προτείνουμε...

Αν συνοδεύεσαι από την οικογένεια σου (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο), το Σαββατοκύριακο επισκέψου το ράντσο του Will Rogers, ενός από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της δεκαετίας του ‘30 που πλέον, είναι ιστορικό πάρκο στη Santa Monica. Οι εξωτερικοί χώροι είναι ό,τι πρέπει για πικ-νίκ και υπάρχει δυνατότητα για δραστηριότητες όπως ιππασία και πεζοπορία καθώς τα μονοπάτια είναι μοναδικά για αυτό το σκοπό!

Στην κατηγορία “Παραλίες” δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην παραθαλάσσια πόλη Santa Monica, την οποία το Nationael Geographic έχει κατατάξει στην 7η θέση με τις ομορφότερες αντίστοιχες πόλεις παγκοσμίως. Η προβλήτα της Santa Monica εκτός από το ότι σε φέρνει σε απόσταση πνοής από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σου δίνει πλήθος επιλογών, από εστιατόρια μέχρι επίσκεψη σε ενυδρείο/λούνα παρκ. Ζακέτα μην ξεχάσεις να πάρεις, γιατί ο αέρας δεν αστειεύεται!

 

 

Rate it