Νέο Δελχί (S02-E14)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από Αθήνα για Νέο Δελχί μετ’επιστροφής κυμαίνονται στα 450€ - 500€. Οι πτήσεις έχουν ενδίαμεση στάση ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία που εκτελεί το εκάστοτε δρομόλογιο.

La SagritaA boutique Hotel για διαμονή πολυτελείας. Το ξενοδοχείο είναι 4* με πρωινό και βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης. Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμένεται στα 68€.

 

Shanti Home, το οποίο επίσης είναι 4* με πρωινό και βρίσκεται κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, με μέση τιμή τα 63€.

 

ATRIOA boutique Hotel 4*. Βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το κέντρο, κοστίζει μόλις 60€ ανά διανυκτέρευση αλλά δεν διαθέτει πρωινό.

 

Το The Leela Ambience Convention Hotel Delhi, είναι ξενοδοχείο 5* με κόστος 76€ ανά διανυκτέρευση χωρίς πρωινό.

Ξεκίνα από τα εστιατόρια και μπαρ του ιστορικού ξενοδοχείου Imperial που είναι ίσως ο καλύτερος σταθμός για να γεφτείς την ινδική κουζίνα και συγκεκριμένα το The Spice Route με γεύσεις από τη νοτιοανατολική Ασία.

 

Ακόμα, κάνε μια στάση στο Indian Accent με έμφαση στη σύγχρονη ινδική κουζίνα, όπου τα εποχιακά συστατικά παντρεύονται με εκπληκτικούς και όμορφα δημιουργικούς συνδυασμούς, ή στο Sana-di-ge για εξαιρετικά φρέσκα ψάρια.

 

Στο Café Lota παρήγγειλε ψάρια και chips γλυκοπατάτας ή palak patta chaat (τραγανό σπανάκι, πατάτες και ρεβίθια με γιαούρτι και chutneys), καθώς και εκπληκτικά επιδόρπια και πρωινό.

 

Το Karims είναι ιδανικό για σένα που είσαι κρεατοφάγος. Στο Masala Library θα δοκιμάσεις μοριακή κουζίνα και ορεκτικά όπως καρύδα και μάνγκο. Αν φτάσεις αρκετά πεινασμένος και είσαι τολμηρός, δοκίμασε το μενού των 19 πιάτων. Για το τέλος σου αφήσαμε το Sita Ram Dewan Chand για σένα που είσαι low budget, αλλά και τις διάφορες υπέθριες κουζίνες που θα συναντήσεις μπροστά σου .

lock_open

Νέο Δελχί (S02-E14)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

 

Το Νέο Δελχί είναι η τεράστια πρωτεύουσα της Ινδίας που στην πρώτη επαφή θα σε ζαλίσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά από το πλήθος δραστηριοτήτων που θα δεις να εξελίσσονται ταυτόχρονα μπροστά στα μάτια σου. Με λίγη υπομονή όμως, θα ανακαλύψεις την ομορφιά του τόπου ανάμεσα σε μνημεία που ξεφυτρώνουν σε απρόσμενες γωνιές, ανθοστολισμένους κήπους, καλλιτεχνικά events και κυρίως καλό φαγητό, γιατί μια ζωή την έχουμε!

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα ζεστό και το διάστημα από Ιούλιο ως Σεπτέμβριο χαρακτηρίζεται από ισχυρές βροχοπτώσεις, επομένως μην σκεφτείς να κινηθείς εντός της πόλης με μέσα μαζικής μεταφοράς! Ιδανικά επισκέψου την περιοχή από Οκτώβριο ως Νοέμβριο που έχει μια σχετική ψύχρα ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις τα μέρη που θέλεις. Το διάστημα από Φεβρουάριο ως μέσα Απριλίου είναι εξίσου κατάλληλο αφού πλήθος τουριστών καταφθάνουν στην πρωτεύουσα καθώς είναι η περίοδος μεγάλων γιορτών.

Όπως προαναφέρθηκε, το μέγεθος της πόλης είναι τέτοιο που επιτρέπει την ιδιαίτερη συνύπαρξη της φασαριόζικης μα συνάμα όμορφης παλιάς πόλης (Παλαιό Δελχί) και της νέας (Νέο Δελχί) με μπαρ που μοιάζουν να έχουν βγει από την (σύγχρονη) «Δυναστεία»…

Περπατώντας στο Παλαιό Δελχί, νιώθεις  ότι βρίσκεσαι στην καρδιά του «μικρόκοσμου της  Ινδίας». Κάθε πολιτισμικό δείγμα μαρτυρά τη λατρεία στο Ισλάμ, τα παζάρια θυμίζουν Μεσαίωνα,  μέγαρα που «βάζουν τα γυαλιά» σε αρχιτέκτονες ανά τον κόσμο, ναοί  και τζαμιά, είναι μόλις κάποια από τα αξιοθέατα που δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο. Το Νέο Δελχί άρχισε να χτίζεται από το 1911 με πλάνο του τότε Βασιλικού αγγλικού ζεύγους και το επιμελήθηκαν οι κορυφαίοι αρχιτέκτονες Herbert Baker και Edwyn Lutyens. Η νέα πόλη αποτελεί μοναδικό κράμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και υψηλής τεχνολογίας. Επίλεξε να γνωρίσεις  την πόλη ως επιβάτης Hoho Bus που κάνει στάση σε κάθε αξιόλογο μνημείο και σαφώς κάνε μια στάση στο Connaught Place για να κάνεις τα ψώνια σου ή να φας επιλέγοντας ανάμεσα σε πιτσαρίες και μπεργκεράδικα διάσημων αλυσίδων μέχρι εστιατόρια με ελληνική κουζίνα!

 

Ταζ μαχαλ

Το μοναδικό Ταζ Μαχάλ. Το 8ο θαύμα του κόσμου. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα, βόρεια της Ινδίας και κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α', στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ καθώς η τελευταία της επιθυμία πριν πεθάνει ήταν να φτιάξει ένα λαμπρό μνημείο προς τιμήν της.

Red Fort

Αρχικά, κάνε μια στάση στο Red Fort δηλαδή το Κόκκινο Κάστρο στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ινδίας, πάνω στις όχθες του ποταμού Yamuna. Χτίστηκε το 1648 από τον πρώτο Mughal αυτοκράτορα, από τον οποίο χτίστηκε και το Ταζ Μαχάλ. Στεγάζει πλήθος μουσείων και υπήρξε κατοικία των αυτοκρατόρων της Μογγολικής δυναστείας για πάνω από 200 χρόνια. Ο κήπος του θα σ’αφήσει σίγουρα με το στόμα ανοιχτό!

Mαυσολίο τoυ Χουμαγιουν

Βάλε στη λίστα σου και το μαυσωλείο του Humayun, έξοχο δείγμα Mughal αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα, με βασικό υλικό την κόκκινη πέτρα αντί μαρμάρου και με πανέμορφους κήπους, το οποίο χτίστηκε εις μνήμη του αυτοκράτορα Humayun.

 

Εμείς προτείνουμε...

Ο ναός  Akshardham, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης για το 70% των τουριστών που επισκέπτονται το Νέο Δελχί, σίγουρα θα εντυπωσιάσει και σένα! Μεγαλοπρεπής αρχιτεκτονική με πλήθος αγαλμάτων  και γλυπτών, σε κάθε βήμα σε καθηλώνει  εκπέμποντας πνευματικότητα.

Στο νέο Δελχί, κάνε μια επίσκεψη στο ναό Laxminarayan, στον πρώτο Hindu ναό, o οποίος χτίστηκε σε διάστημα 6 χρόνων και εγκαινιάστηκε από τον Μαχάτμα Γκάντι.
Ο ναός είναι αφιερωμένος στη θεά Lakshmi, θεά του πλούτου, της καλής τύχης, της υγείας και της ευημερίας, και στο θεό Vishnu, επίσης γνωστός ως Narayana, κύρια θεότητα του Ινδουισμού.

 

 

Rate it