Ρώμη (S02-E25 & Ε26)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Οι πτήσεις από την Αθήνα προς Ρώμη διαρκούν μόλις 2 ώρες με κυριότερες διαχειρίστριες εταιρείες την Alitalia, Aegean και κόστος που ξεκινά από 120€ ανά επιβάτη. Μπορείς επίσης να κλείσεις εισιτήριο με την χαμηλού κόστους Ryanair, όπου το κόστος ανά επιβάτη ξεκινά από 70€ μετ’επιστροφής!

Το Hotel De 'RicciJust  πολυτελές boutique ξενοδοχείο οκτώ σουϊτών βρίσκεται στο κέντρο της πόλης,  κοντά στην Piazza Farnese και την εκπληκτικά πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά Campo de' Fiori.

Hotel de RussieΑυτό το παλάτι του 19ου αιώνα είναι ένα από τα πιο εκλεκτά ξενοδοχεία 5 αστέρων

Giulio Passami L'Olio μπαρ-εστιατόριο με  λίστα  κρασιων σχεδόν 1.000 ιταλικά μπουκάλια  και μια vintage ατμόσφαιρα ( δεκαετία του '50 }

Café de la pace – κοντα στην piazza Navona για καφε και ποτό

Το ιδιωτικό μπαρ Charade στο Hotel De 'Ricci είναι αποκλειστικά για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και μόνο τα μέλη.

Sant'Eustachio Il Caffè  Κοντά στο Πάνθεον, το Sant'Eustachio Il Caffè είναι ένα πραγματικά κλασικό σημείο κυρίως φημίζεται για τον καφε του.

 

 

lock_open

Ρώμη (S02-E25 & Ε26)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

 

Ο Mr Travel σας καλωσορίζει στην “Αιώνια Πόλη”, την Ρώμη!

 

Η Ρώμη, πρωτεύουσα της γειτόνισσας Ιταλίας, είναι μια πόλη που συνδυάζει άψογα την ιστορία και το σύγχρονο πολιτισμό!

Με πληθυσμό κάτι λιγότερο από 3.000.000, είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και αποκαλείται “πρωτεύουσα δύο κρατών” καθώς, εκτός από της Ρώμης, το Βατικανό θεωρείται αυτόνομο κράτος εντός των ορίων της.

Έχει συμπληρώσει αρκετά χιλιόμετρα στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού και της τέχνης και δεν έχει κατέβει ποτέ από το θρόνο της πρωτεύουσας της χώρας εδώ και… αρκετούς αιώνες!

Το κλίμα της μοιάζει αρκετά με αυτό της Ελλάδας, με δροσερούς, υγρούς χειμώνες και ζεστά, ξηρά καλοκαίρια. Το θερμόμετρο συνήθως σταματά λίγο πιο κάτω από το αντίστοιχο ελληνικό, επομένως δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις καινούρια γκαρνταρόμπα για να την επισκεφθείς. Πάρε απλώς μια επιπλέον ζακέτα!

 

Φοντάνα Ντι Τρεβι

Ξεκίνα με το μεγαλύτερο μπαρόκ σιντριβάνι της Ρώμης και ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή σε ολόκληρο τον κόσμο, την Fontana di Trevi, στην ομώνυμη πλατεία! Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους: 26 μέτρα ύψος και 161 μέτρα μήκος! Έτσι δεν αναγκάστηκε να στριμωχτεί ο Ποσειδώνας, οι Τρίτωνες και οι θεότητες Agrippa και Virgo, που αντιπροσωπεύουν την αφθονία και την υγεία αντίστοιχα!

Το σχεδιασμό του ανέλαβε ο Νικολά Σάλβι και το εντυπωσιακό συντριβάνι ολοκληρώθηκε τελικά 30 χρόνια μετά το ξεκίνημα της κατασκευής του από τον Πιέτρο Μπράτσι. Πέτα το κέρμα σου και κάνε μια ευχή αν και, σύμφωνα με την παράδοση, πετώντας το κέρμα στο νερό του συντριβανιού, εξασφαλίζεις την επιστροφή σου στην πανέμορφη αυτή πόλη! Προφανώς δεν το έχεις καν φανταστεί αλλά στο τέλος της μέρας, το ποσό των 3000 ευρώ βρίσκεται στον πάτο του συντριβανιού, το οποίο δίνεται σε φιλανθρωπίες!

Συμβουλή -πέρνα από εκεί αργά τη νύχτα και θα θυμάσαι την εικόνα του για πάντα, καθώς φωτισμένο είναι πραγματικά μοναδικό!

Άγιοs Πέτροs

Συνέχισε με το κόσμημα της Ρώμης, το ανεξάρτητο κράτος του Βατικανού, το οποίο απαρτίζεται από ναούς και μουσεία, που τα έχουν αγγίξει κορυφαίοι επιστήμονες και καλλιτέχνες με σκοπό να εκφράζουν την ιστορική και πολιτιστική σημασία τους. Κλείσε εισιτήρια μέσω ίντερνετ, αλλιώς θα περιμένεις στην ουρά για τουλάχιστον 1 ώρα!

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι το σήμα-κατατεθέν του Βατικανού. Πρόκειται για ναό μοναδικής ρωμαιο-μπαρόκ αρχιτεκτονικής (και διαστάσεων), χτισμένο στο σημείο όπου λέγεται ότι έχει ταφεί ο Άγιος Πέτρος.. Αν μια λέξη περιγράφει άψογα τον ναό, αυτή είναι η “μεγαλοπρέπεια”! Μένεις με το στόμα ανοιχτό κοιτώντας την οροφή, τις τοιχογραφίες που είναι ασύγκριτες, τους 4 πυλώνες που στηρίζουν τον θόλο και τα αγάλματα που είναι κατασκευασμένα από μάρμαρο, γυψομάρμαρο και μπρούντζο. Το διάσημο γλυπτό Pieta δια χειρός του  Michelangelo που αναπαριστά την Παναγία να κρατά στα χέρια τον νεκρό υιό της προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Οι τάφοι των Παπών ενισχύουν το κλίμα της κατάνυξης. Στα συν του η είσοδος είναι δωρεάν!

Στην επίσημη κατοικία του Πάπα, ή αλλιώς Παπικό Παλάτι, βρίσκονται τα Παπικά διαμερίσματα, όπως επίσης και μουσεία και πινακοθήκες. Η περίφημη νωπογραφία “Σχολή των Αθηνών” του Ραφαήλ κοσμεί έναν τοίχο σε δωμάτιο της Πτέρυγας “Δωμάτια του Ραφαήλ”. Θεωρείται αριστούργημα του Ραφαήλ και η απόλυτη ενσάρκωση του κλασικού πνεύματος της μεταγενέστερης αναγέννησης

Piazza Navona

Μια πολύ όμορφη πλατεία για να διαλέξεις καφετέρια, εστιατόριο ή μπαράκι είναι η Piazza Navona που αριθμεί 3 συντριβάνια. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και το βράδυ είναι πολύ ρομαντικά! Φρόντισε το πορτοφόλι σου να είναι γεμάτο γιατί, ως τουριστικό σημείο, οι τιμές είναι τσιμπημένες.

 

 

Εμείς προτείνουμε...

Μια άλλη πλατεία που διακρίνεται για την κομψότητα της είναι η Piazza Di Spagna, οπού πρέπει  οπωσδήποτε να δοκιμάσεις παγωτό ή το τιραμισού για το οποίο είναι υπερήφανοι και βγάλε όσες φωτογραφίες θες στα εντυπωσιακά ισπανικά σκαλιά.

Αν θες να κάνεις τα ψώνια σου, μία είναι η οδός για να βρεις οτιδήποτε θες- Via dei Condotti! Εδώ βρίσκονται όλοι οι γνωστοί οίκοι μόδας -Gucci, Valentino, Armani, Hermes, Prada, Louis Vuitton- και οτιδήποτε άλλο έχεις διαβάσει σε περιοδικό μόδας!

Μην παραλείψεις να κάνεις έναν περίπατο στην μεγαλύτερη παραδοσιακή συνοικία της Ρώμης, την Trastevere, που φιλοξενεί κτίρια που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα όπως το νοσοκομείο Gallicano, την εκκλησία Santa Maria, που αποτελεί την πρώτη εκκλησία που αφιερώθηκε στην Παναγία εντός Ρώμης, την εκκλησία που έχει αφιερωθεί στον μάρτυρα Χρυσόγονο και μετρά 17 αιώνες ζωής, ένα ρομανικό κωδωνοστάσιο του 12ου αιώνα και το αρχαιότερο φαρμακείο στην Ρώμη αλλά και πολλές παλιές πλατειούλες, ζαχαροπλαστεία και σπίτια.

 

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στην Ρώμη: 

 

 

Rate it