Κούβα (S02-E16)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ

Οι τιμές των εισιτηρίων από Αθήνα προς Αβάνα μετ’επιστροφής ξεκινούν από 800€ ανά επιβάτη με πτήσεις μέσης διάρκειας 18 ώρες και διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες την Air Canada, Air France, Iberia, KLM, Aeroflot κλπ. Συγκεκριμένα, η Air France έχει αρκετές πτήσεις συνολικής διάρκειας που δεν ξεπερνούν συνολικά τις 15 ώρες.

Η πρώτη πρόταση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το διάσημο, ιστορικό ξενοδοχείο Hotel Nacional στην Αβάνα, στην περιοχή Vedado,που έχει φιλοξενήσει διάσημες προσωπικότητες ακόμη και πριν την επανάσταση με μέσο κόστος 110€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση.

Στο 5* Melia Cohiba Hotel, θα απολαύσεις τις βουτιές σου στην δροσερή πισίνα και θα εκπλαγείς ευχάριστα από τις πολλές γευστικές επιλογές του μπουφέ με μέσο κόστος 190€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (περιοχή Vedado)

 

Αν θες να είσαι σε ελάχιστη απόσταση από τη λεωφόρο Malecon, επίλεξε το σικάτο ξενοδοχείο, Arte Hotel Calle 2 Havana, με διακόσμηση που θα αγαπήσεις αν έχεις καλλιτεχνικές τάσεις και μέσο κόστος 120€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (περιοχή Vedado)

 

Αν απαιτείς άψογη ποιότητα εξυπηρέτησης, πολυτέλεια και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, το  5* Boutique Hotel 5stay8, με το υπέροχο μπαρ και τα πιάτα υψηλής γαστρονομίας, είναι η ιδανική επιλογή για σένα, με μέσο κόστος 190€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (περιοχή Vedado)

 

Στο 5* Melia Cohiba Hotel, θα απολαύσεις τις βουτιές σου στην δροσερή πισίνα και θα εκπλαγείς ευχάριστα από τις πολλές γευστικές επιλογές του μπουφέ με μέσο κόστος 190€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (περιοχή Vedado)

 

Αν θες να είσαι σε ελάχιστη απόσταση από τη λεωφόρο Malecon, επίλεξε το σικάτο ξενοδοχείο, Arte Hotel Calle 2 Havana, με διακόσμηση που θα αγαπήσεις αν έχεις καλλιτεχνικές τάσεις και μέσο κόστος 120€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (περιοχή Vedado)

 

Αν απαιτείς άψογη ποιότητα εξυπηρέτησης, πολυτέλεια και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, το  5* Boutique Hotel 5stay8, με το υπέροχο μπαρ και τα πιάτα υψηλής γαστρονομίας, είναι η ιδανική επιλογή για σένα, με μέσο κόστος 190€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (περιοχή Vedado)

[/su_tab]

[/su_tabs]

 

lock_open

Κούβα (S02-E16)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

O Mr. Travel προτείνει την μαγευτική Αβάνα: μια πόλη βγαλμένη από ταινία των 50s

Αν θες να νιώσεις σαν πρωταγωνιστής σε ταινία του παλιού κινηματογράφου, τότε φτιάξε βαλίτσες και ετοιμάσου να ταξιδέψεις στην πολύχρωμη Κούβα, που σε περιμένει με τα παλιά αλλά όμορφα, γεμάτα ψηφιδωτά κτίρια και τα αυτοκίνητα-αντίκες!

Για τους παραπάνω και πολλούς ακόμα λόγους, η Αβάνα θεωρείται η γραφικότερη πρωτεύουσα της Καραϊβικής. Είναι η πόλη που σαγηνεύει τους επισκέπτες και διαθέτει εκτός από αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, ρούμι, μουσική και έντονη διασκέδαση με street dancers που θα σε παρασύρουν στο ρυθμό τους!

 

Η Κούβα είναι νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής και βρίσκεται ανάμεσα στην Καραϊβική θάλασσα, τον Κόλπο του Μεξικού και τον Ατλαντικό ωκεανό.

Το όνομα της συνδέθηκε με την επανάσταση όταν ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και ο Φιντέλ Κάστρο από κοινού αποφάσισαν να ανατρέψουν τη δικτατορία του Μπατίστα και ο Τσε κέρδισε τελικώς τον τίτλο Κομαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

Παρά τη φυσική ομορφιά και την βαρυσήμαντη ιστορία της, οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων σήμερα είναι δύσκολες, κάτι που γίνεται εμφανές μέσα από μια περιήγηση στους δρόμους της πόλης …

Για να πάρεις τα σωστά ρούχα μαζί, έχε υπόψιν ότι η θερμοκρασία κυμαίνεται ανάμεσα στους 22 και τους 28 βαθμούς και το θερμόμετρο σπάνια πιάνει θερμοκρασία κάτω των 10 βαθμών.
Αν επιλέξεις να πας τον Οκτώβριο, πάρε μαζί μια καλή ομπρέλα, ενώ αν σκοπεύεις να πας προς την νότια πλευρά, ίσως πέσεις σε κάποιο (περιστασιακό) τυφώνα!
Θα είσαι τυχερός αν επισκεφθείς την Κούβα, τον Φεβρουάριο καθώς είναι ο μήνας του ετήσιου φεστιβάλ πούρου που λαμβάνει χώρα στην Αβάνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιαστείς από τα καλύτερα χαρμάνια που υπάρχουν γιατί αν δεν τα καπνίσεις στη χώρα παραγωγής τους, τότε που?

 

Πρώτη και καλύτερη προτείνουμε την παλιά Αβάνα, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, χτισμένη στο φυσικό λιμάνι του κόλπου της Αβάνας από τους Ισπανούς. Το 1555, κατακτήθηκε και πυρπολήθηκε από τον Γάλλο πειρατή, Jacques de Sores, μάλλον τσάμπα, αφού δεν βρήκε τον πλούτο που περίμενε και την εγκατέλειψε.
Στη συνέχεια, Ισπανοί στρατιώτες κατέφτασαν και έχτισαν τείχη και κάστρα για να προστατέψουν την πόλη, τα οποία στέκουν ακόμη εκεί αγέρωχα, θυμίζοντας την ιστορία του τόπου! Ανάμεσα τους είναι το Καστέλο ντελ Μόρρο, το φημισμένο φρούριο στην είσοδο της Αβάνας. Το φρούριο a Cabana, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κόλπου και αν τύχει να περάσεις στις 9 μ.μ θα ακούσεις τις πιστολιές των στρατιωτών. Επίσης, το San Salvador de Punta και το φρούριο του Real Fuerza, κάστρο του βασιλικού στρατού, που υπήρξε το πρώτο μεγάλο οχυρό της πόλης!

Μιλώντας για ιστορία, ομολογούμε ότι ξεχωρίσαμε το επιβλητικό Μουσείο Επανάστασης της Αβάνας, που φιλοξενείται στην περιοχή της Παλιάς Αβάνας και έχει αντικαταστήσει το πρώην προεδρικό ανάκτορο.
Το μεγαλοπρεπές αυτό κτίσμα, χρησίμευσε ως “το φτωχικό” του εκάστοτε πρόεδρου της Κούβας από το 1920 ως το 1959 και μετά το έτος αυτό, λειτουργεί ως Μουσείο αντιπροσωπευτικό της Επανάστασης.
Παρά την ονομασία και τον βασικό πυρήνα του, υπάρχουν και εκθέματα αφιερωμένα στην ιστορία του τόπου, που δε σχετίζονται με την επανάσταση, όπως αυτά που αφορούν στον “Πόλεμο Ανεξαρτησίας” κατά των Ισπανών. Πίσω από το μουσείο βρίσκεται σε ειδική γυάλινη προθήκη, η βάρκα Granma (γιαγιούλα στα ελληνικά!), που μετέφερε από το Μεξικό στην Κούβα, τον Τσε Γκεβάρα, τον Φιντέλ Κάστρο, τον αδερφό του, Ραούλ Κάστρο και δεκάδες ακόμα αντάρτες, αποφασισμένους να ξεκινήσουν την επανάσταση!

 

Καπιτώλιo

Ένα ακόμα ιστορικό μνημείο που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό είναι το Καπιτώλιο, που εξωτερικά μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μη σε ξεγελά όμως γιατί οι ομοιότητες τους εξαντλούνται στο εξωτερικό κομμάτι! Υπήρξε ως το 1959 η έδρα της Κουβανικής Κυβέρνησης και πλέον είναι η έδρα της Ακαδημίας Επιστημών. Η ανέγερση του ξεκίνησε το 1926 και ολοκληρώθηκε εντός 3 χρόνων και 50 ημερών, χρονικό διάστημα-ρεκόρ!. Εδώ θα βρεις ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα του κόσμου, το άγαλμα της Δημοκρατίας που καλύπτεται από χρυσό 22 καρατίων, φιλοτεχνημένο από τον Zanelli, ύψους 15 μέτρων και βάρους 49 τόνων.

San Carlos de la Cabana

Για να νιώσεις ακόμα πιο έντονα τον παλμό της Επανάστασης, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το αρχηγείο του Τσε, στην περιοχή Fortaleza de San Carlos de la Cabana. Πλήθος αντικειμένων που άνηκαν στον απόλυτο πρωταγωνιστή της Επανάστασης όπως τα γυαλιά του και τα κυάλια του αλλά και πολλά ακόμα που εξυπηρετούσαν τους σκοπούς της Επανάστασης όπως διαβατήρια -(αληθινά και πλαστά), έπιπλα, φωτογραφίες, μια κάμερα κλπ. βρίσκονται σε κοινή θέα.

Mαλεκόν

Οπωσδήποτε περπάτησε στην λεωφόρο Μαλεκόν, ρεμβάζοντας στην θάλασσα και απολαμβάνοντας το παγωτό σου! Βγάλε φωτογραφία με το κύμα να σκάει στα πόδια σου και νοίκιασε ένα κλασικό αυτοκίνητο για να γνωρίσεις κάθε σπιθαμή της διάσημης λεωφόρου!
Αν είσαι λάτρης της φύσης, μην φύγεις αν δεν επισκεφθείς την Κοιλάδα Vinales στην επαρχία Pinar del rio. Το μάτι σου θα χορτάσει πράσινο, η όσφρηση σου θα ερωτευθεί το άρωμα από τις ορχιδέες, ενώ οι κοκοφοίνικες λειτουργούν ως ιδιαίτερη πινελιά στο τοπίο. Είναι ιδανικός προορισμός για αθλητικούς τύπους, καθώς ενδείκνυται για πεζοπορία και αναρρίχηση στους ψηλούς βράχους και, αν φοβάσαι μη χαθείς, σε διαβεβαιώνουμε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας: Οι ντόπιοι αγρότες καλλιεργούν τις φυτείες του καπνού με παραδοσιακά μέσα και σίγουρα θα τους πετύχεις τριγύρω!

 

Εμείς προτείνουμε...

Στην πλατεία Paseo del Prado, θα σε εντυπωσιάσει το….αιωνόβιο αλλά πολύ καλοδιατηρημένο Μεγάλο Θέατρο της Αβάνας, χτισμένο σε νεομπαρόκ ρυθμούς, με μαρμάρινες αναπαραστάσεις που αντιπροσωπεύουν αλληγορίες σχετικά με τη φιλανθρωπία, την εκπαίδευση, το θέατρο και τη μουσική. Σαφώς, προτείνουμε να μπεις και να απολαύσεις μια παράσταση του Εθνικού Μπαλέτου Κούβας και έτσι θα νιώσεις και εσύ την αύρα της...ιστορίας και της τέχνης, που αγγίζει όλους τους επισκέπτες του!

Τέλος, μην παραλείψεις να κάνεις τις βουτιές σου στα καταγάλανα νερά που δίνουν τη θέση τους σε λευκόχρυσες αμμουδιές με κοκοφοίνικες και θα σε κάνουν να θες να μείνεις για πάντα εδώ!
Στην κατηγορία “Εξωτικές Παραλίες” οι λουόμενοι ψηφίζουν ως πρώτη την Παραλία στο Varadero. Θαμώνας της περιοχής υπήρξε ο γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, γοητευμένος από τη λάμψη της που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ακμή. Οι επαύλεις-μουσεία της περιοχής, τα νησάκια και τα παρθένα δάση θα σου κόψουν την ανάσα.
Επίσης, αξίζει η επίσκεψη στο Cayo Largo, νησάκι σε μικρή απόσταση από τις νότιες ακτές της Κούβας, που επιδεικνύει περήφανα τις παραλίες Playa Paraiso και Sirena Beach

Για χαλάρωση, κάνε μια βόλτα στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού (πλατεία Κατεντράλ), που είναι η αγαπημένη κάθε τουρίστα, με κόσμημα της τον καθεδρικό ναό, San Cristobal, μπαρόκ αρχιτεκτονικής Η ζωντάνια και η ένταση που θα νιώσεις μέσα από τους ήχους και την μουσική των πλανόδιων καλλιτεχνών αλλά και από τα μαγαζιά τριγύρω θα σε βάλουν στο κουβανέζικο κλίμα.

 

 

Rate it