Buenos Aires (S04-Ε01 & 02)

Avatar Admin | 17 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Οι τιμές κυμαίνονται από 950€ έως 1.800€ και μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχικότητα. Οι αεροπορικές που εκτελούν πτήσεις στο μαγευτικό Μπουένος Άιρες είναι: Turkish, Lufthansa, British, KLM κλπ.

Εμείς σου προτείνουμε το 5* Claridge Hotel μόλις 750 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Προσφέρει νεοκλασική πολυτέλεια με καλαίσθητα δωμάτια, κλασσικούς εσωτερικούς χώρους και μεγάλες μπαλκονόπορτες. Απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και 200 μέτρα από στάση μέτρο.

 

Στα plus του είναι το εξαιρετικό τσάι που προσφέρει το café του ξενοδοχείου, το οποίο είναι γνωστό σε ολόκληρη την πόλη. Στα 73€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό δεν είναι κι άσχημο ε;

 

Το 4* Eurobuilding Hotel Boutique Buenos Aires απέχει μόλις 800 μέτρων από το κέντρο της πόλης ενώ διαθέτει stylish δωμάτια με ιδιωτικά spa baths. Το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό θα το βρεις στα 102€.

 

Εναλλακτικά το 3* Hotel UOM Buenos Aires βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει μεγάλα και άνετα δωμάτια, εξυπηρετικό προσωπικό και πλούσιο πρωινό. Θα βρεις το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στα 93€.

 

Η επιλογή του Νίκου Κοκλώνη είναι το 5* Hilton Buenos Aires που απέχει 1,6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Πολυτελές με θέα στην πόλη, εγκαταστάσεις spa, πισίνα και γυμναστήριο. Ευρύχωρα δωμάτια με κλασική διακόσμηση και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Queen Deluxe δωμάτιο με πρωινό στα 296€.

Ένας πρώτος καφές και churros στο” Café Tortoni” είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσει κανείς την περιήγηση του στο μαγευτικό Μπουένος Άιρες. Άνοιξε το 1958 από έναν γάλλο μετανάστη κι από τότε λειτουργεί ανελλιπώς. Στο πίσω μέρος της αίθουσας ξεχωρίζουν οι βαριές βελούδινες κουρτίνες του που κρύβουν δυο μικρότερους χώρους, όπου οργανώνονται παραστάσεις, βραδιές μουσικής και χορού, κυρίως τάνγκο. Το cafe Tortoni έχει ιστορία 160 ετών κι έχει φιλοξενήσει σε όλη την πορεία του σπουδαίους καλλιτέχνες και πολιτικούς.

 

Στις παλιές αποθήκες του λιμανιού φιλοξενούνται πια τα πιο μοδάτα καφέ, μπαρ και εστιατόρια της πόλης, ενώ οι παλιοί γερανοί φιγουράρουν ως έργα τέχνης στις όχθες του ποταμού.

 

Για να γευτείτε τα παραδοσιακά αργεντίνικα ψητά δεν χρειάζεστε πολλές πληροφορίες είναι σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά και είναι νοστιμότατα, αρκεί να είστε λάτρης του κρέατος. Η λέξη που πρέπει να ξέρετε είναι μία "Parrillas", δηλαδή ψησταριές αλλά προσοχή προφέρονται.

 

«Παρίσας».

Must θεωρείται επίσης και το εστιατόριο «Τequi» το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά τοπικά προϊόντα.

 

Αν τώρα είσαι λάτρης των κρασιών και θέλεις να το συνδυάσεις με υπέροχα, γευστικά και ζουμερά κρέατα δεν έχεις παρά να επισκεφθείς δυο εστιατόρια που βρίσκονται στην πόλη και δεν είναι άλλα από το «La Barra  Vinos & Garnes” και το «Azafran”. Στο τελευταίο αξίζει μάλιστα να κλείσετε τραπέζι στην κάβα και να επιλέξετε να γευτείτε μια από τις 500 ετικέτες που βρίσκονται στα ράφια.

 

Το il Ippopotamo Bar ήταν τον 19ο αιώνα το μπαρ των ισπανόφωνων της πόλης και ακόμη διατηρεί ατμόσφαιρα εποχής, ακριβώς απέναντι το μπαρ Britanica ήταν το μπαρ των Βρετανών και άλλων ευρωπαίων μεταναστών.

 

lock_open

Buenos Aires (S04-Ε01 & 02)

Avatar Admin | 17 Οκτωβρίου, 2019

 

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Ο Mr Travel, Νίκος Κοκλώνης, μας ταξιδεύει σε μια μητρόπολη του Κόσμου που δεν εφησυχάζει ποτέ, την πόλη του τάνγκο και της Εβίτας Περόν, το Μπουένος ‘Αιρες.

Αν θες να νιώσεις το πάθος, να γευτείς απλόχερα εμπειρίες ζωής, να απολαύσεις από τη μία την σύγχρονη κουλτούρα μιας πρωτεύουσας με τους παθιασμένους ανθρώπους της, έτοιμη να σου χαρίσει μεθυστικές εμπειρίες  και από την άλλη μια ατμοσφαιρική πόλη γεμάτη από παλιά καλοδιατηρημένα κτίρια με διάχυτη την κουλτούρα τους παντού, τότε δεν έχεις παρά να ετοιμάσεις τις αποσκευές σου και να ταξιδέψεις στο Μπουένος Άιρες.

 

Το Μπουένος Άιρες άλλωστε εκτός από το ότι είναι μια πόλη με πολλές διαφορετικές και συναρπαστικές όψεις, με αρκετούς να το χαρακτηρίζουν ως το «Παρίσι» της Νοτίου Αμερικής, διαθέτει αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, το υπέροχο αργεντίνικο κρασί του, έντονη νυχτερινή ζωή και ένα όνομα που σημαίνει «Καλοί Αέρηδες», εξασφαλίζοντας σου ένα μοναδικό ταξίδι.

Το Μπουένος Άιρες είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής και η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι στη χώρα. Βρίσκεται στη νότια ακτή του Ρίο δε λα Πλάτα, στη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής και απέναντι από την Κολόνια δελ Σακραμέντο της Ουρουγάης.

Μετά από τις εσωτερικές συγκρούσεις του 19ου αιώνα, το Μπουένος Άιρες ομοσπονδοποίηθηκε και διαχωρίστηκε από την Επαρχία του Μπουένος Αίρες. Οι Αργεντινοί συχνά αποκαλούν την πόλη Capital Federal, που θα πει, Ομόσπονδη Πρωτεύουσα, για να την διαχωρίσουν από την ομώνυμη επαρχία.

Έτσι βάσει του Συντάγματος το 1994, το Μπουένος Άιρες είναι αυτόνομη πόλη. Διαθέτει πληθυσμό 3,1 εκατομμύρια κατοίκους και μαγεύει τα βλέμματα και τις αισθήσεις. Οι κάτοικοι του είναι γνωστοί και με την ονομασία ως « πορτένιος» που σημαίνει άνθρωποι του λιμανιού. Οι περισσότεροι είναι καθολικοί, ταυτόχρονα ωστόσο στο Μπουένος Άιρες φιλοξενείται η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στη Λατινική Αμερική.

Ιδανική εποχή για ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Ιανουάριο που για το νότιο ημισφαίριο ξεκινά η Άνοιξη και το Καλοκαίρι.  Το Μπουένος Άϊρες έχει 3 αγαπημένους ήρωες, τρεις  εμβληματικές προσωπικότητες που καθόρισαν την πόλη και τη χώρα. Τον Κάρλος Γαρδέλ που έκανε το αργεντίνικο τάνγκο δημοφιλές σε όλους, τον θεό της μπάλας Μαραντόνα και την προστάτιδα των φτωχών και υπέρμαχο των γυναικείων δικαιωμάτων Εβίτα Περόν.

 

 

Plaza de Mayo

Για όποιον θέλει να «κατακτήσει» την ιστορία του Μπουένος Άιρες, η οποία είναι συνδεδεμένη με σημαντικά γεγονότα της αργεντίνικης ιστορίας δεν μπορεί να μην επισκεφτεί την πλέον γνωστή πλατεία της πόλης. Πρόκειται για την Plaza de Mayo ή αλλιώς πλατεία Μαΐου. Πήρε το όνομα της από την επανάσταση του Μαΐου το 1810. Ο επισκέπτης πρέπει να γνωρίζει για της Μητέρες της πλατείας Μαΐου, οι οποίες διαδήλωναν εκεί κάθε εβδομάδα επί τριάντα χρόνια για τα παιδιά τους που εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Βιδέλα. Η δικτατορία του Βιδέλα διήρκησε από το 1976 μέχρι το 1983 και 30.000 αντιφρονούντες εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της.

Kαθεδρικόs ναόs του Mπουένος Άιρες

Από τη μια πλευρά της πλατείας ο ταξιδιώτης μπορεί να δει και τον μητροπολιτικό καθεδρικό ναό του Μπουένος Άιρες, που θυμίζει περισσότερο αρχαίο ναό και ήταν από τα πρώτα κτίσματα της πλατείας Μαΐου. Στον εσωτερικό του διάκοσμο μπορεί να διακρίνει κανείς εντυπωσιακά βιτρό και αγάλματα, δάπεδα από βετσενιάνικα  μωσαϊκά και παρεκκλήσια αγίων της καθεδρικό ναό της Λατινικής Αμερικής. Ο μητροπολιτικός καθεδρικός ναός του Μπουένος Άιρες ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς πρόσοψη το 1791 και ολοκληρώθηκε το 1863. Στον ναό φιλοξενείται το Μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν που απελευθέρωσε την Αργεντινή, τη Χιλή και το Περού από τον Ισπανικό θρόνο.

Casa Rosada

Από την άλλη πλευρά της πλατείας αντικρίζεις το Προεδρικό Μέγαρο με τη ροζ όψη ή αλλιώς Casa Rosada. Όσοι πρόεδροι κι αν προηγήθηκαν, όσοι κι αν ακολούθησαν, το μπαλκόνι της Casa Rosada θα το… στοιχειώνει πάντα η εικόνα της Εβίτας Περόν. Εκεί στέκονταν ο Περόν και η σύζυγος του και απευθύνονταν στα πλήθη στα τέλη της δεκαετίας του ΄40. Η Εβίτα Περόν κατάφερε τότε να εξελιχθεί σε μια πολιτική και πνευματική φυσιογνωμία, η οποία μάγεψε τον λαό και έγινε η προστάτιδα των απόκληρων της Αργεντινής. Μπορείτε μάλιστα να κλείσετε μια θέση για περιήγηση στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο για περιορισμένο αριθμό ανθρώπων.

Mουσείο Εβίτας Περόν

Ακολουθώντας τον μύθο και τα… χνάρια της Εβίτας Περόν ο επισκέπτης φτάνει στο Μουσείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της και φιλοξενεί προσωπικά αντικείμενα της, όπως φορέματα, ιστορικές φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα εκείνης της εποχής. Το μουσείο άνοιξε το 2002 στην επέτειο 50 χρόνων από το θάνατό της και στεγάζεται σ' ένα κτίριο που φιλοξενούσε από το 1948 ένα σπίτι - καταφύγιο για γυναίκες και παιδιά που δημιούργησε η ίδια η Εβίτα.

Συνoικία Παλέρμο

Αν θέλεις πάλι να κάνεις ένα πέρασμα από το χθες και την ιστορία της πόλης στο πιο μοντέρνο και μποέμ κομμάτι του Μπουένος Άϊρες είναι η συνοικία Παλέρμο. Η γειτονιά του Μπόρχες αλλά και όλων των καλλιτεχνών, σχεδιαστών και του νεαρόκοσμου της πόλης. Τα πολύχρωμα γκράφιτι, τα μοδάτα μαγαζιά δημιουργούν μια άλλη αίσθηση συνεπαίρνοντας τον ταξιδιώτη. Τα περισσότερα γκράφιτι, όπως είναι φυσικό, αναδεικνύουν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, γεγονός διόλου τυχαίο μετά τις περιπέτειες της Αργεντινής όλα αυτά τα χρόνια.

 

Εμείς προτείνουμε...

Μια στάση στην πιο παλιά γειτονιά του Μπουένος Άιρες, στο Σαν Τέλμο, με τα μικρά λιθόστρωτα στενάκια της αλλά και με κάποια από τα πιο ιστορικά καφέ της πόλης αποτελεί προαπαιτούμενο. Η περιοχή αποπνέει ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Κάπου ανάμεσα στα κτίρια υπάρχει και η αγορά Marco de San Telmo, όπου μπορεί κανείς να βρει φρέσκα προϊόντα δίπλα σε ρούχα και εργαλεία.

Η πιο διάσημη γειτονιά της πόλης όμως είναι η La Boca. Μια πόλη ζωντανή, πολύχρωμη και άκρως τουριστική, μια πόλη όμως που καλό θα είναι να επισκεφθείς μέχρι της 6 το απόγευμα γιατί μετά δεν θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής. Λέγεται ότι εκεί γεννήθηκε το τάνγκο, ένας ήχος, μια μελωδία που προήλθε από τον πόνο των Ευρωπαίων μεταναστών, οι οποίοι ζούσαν σε φτωχές συνοικίες σαν κι αυτή και νοσταλγούσαν τον πόνο τους. Αρχικά ο χορός θωρήθηκε άσεμνος, για το λόγο αυτό παρέμεινε αρχικά στα μπαρ της Boca μέχρι που άρχισε να γίνεται διεθνώς γνωστός. Για να είστε ασφαλείς στη La Boca καλό είναι να μη φοράτε κοσμήματα και ακριβά ρολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκεί θα βρείτε επίσης ωραία δωράκια και αναμνηστικά με τοπικό χρώμα και έργα ντόπιων σχεδιαστών.

Η βόλτα στη La Boca δεν μπορεί να έχει άλλο φινάλε παρά το θρυλικό La Bombonera, την έδρα της Boca Juniors αγαπημένης ομάδας της χώρας και φυσικά του Μαραντόνα.

Όπως και να έχει θα πρέπει επίσης να αφιερώσετε χρόνο για την πιο αριστοκρατική γειτονιά του Μπουένος Άϊρες  που είναι η Ρεκολέτα. Εκεί επιβάλλεται μια στάση από το διάσημο νεκροταφείο της αριστοκρατίας, τον τάφο της Έυας Περόν και το πιο όμορφο βιβλιοπωλείο του κόσμου για το 2019, το El Ateneo Grand Splendid

Στην πόλη του τάνγκο δεν γίνεται να μην υποκύψετε σ' ένα μάθημα  και ο πιο διάσημος χώρος για να το κάνετε είναι η αίθουσα του χώρου El Querandi. Κλείστε το μάθημα σας αργά το απόγευμα και αμέσως μετά πάρτε θέση για ένα δίωρο αναβίωσης της ιστορίας του τάνγκο στο ομώνυμο σώου.

 

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στο Buenos Aires: 

Rate it