Κουάλα Λουμπούρ (S03-E16)

Avatar Admin | 17 Μαρτίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Στη μακρινή Μαλαισία θα βρεθείς με Saudia, Oman Air, Turkish Airlines, KLM κ.α με τις τιμές να ξεκινούν από 602€. Λάβε υπόψιν σου ότι δεν υπάρχει απευθείας πτήση και θα χρειαστεί να κάνεις τουλάχιστον μία στάση για να βρεθείς στην πρωτεύουσα των αντιθέσεων.  

Το 5* Grand Millennium Kuala Lumpur  σε απόσταση 900μ. από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Bintang Walk. Διαθέτει εξωτερική πισίνα, γι’ αυτό μη διστάσεις να κάνεις μια βουτιά ή να χαλαρώσεις στη σάουνα. Για να μη χάσεις τη φόρμα σου τις μέρες των διακοπών επισκέψου το άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο. Μόλις 122€ το deluxe δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

 

Ακόμα, το 4* Concorde Hotel Kuala Lumpur βρίσκεται σε απόσταση μόλις 300μ. από το κέντρο της πόλης ενώ διαθέτει γυμναστήριο, εξωτερική πισίνα, 4 εστιατόρια και μπαρ. Εδώ θα χαλαρώσεις κάνοντας μασάζ και σάουνα. Τίποτα όμως δεν θα σε ενθουσιάσει περισσότερο από την τιμή, γιατί το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό κοστίζει μόλις από 52€.

 

Για το τέλος σου έχουμε το 4* Oasia Suites Kuala Lumpur by Far East Hospitality που επίσης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με εξαιρετικά μοντέρνα επίπλωση και 24ωρη ρεσεψιόν που θα σε βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστείς. Οι τιμές για ένα deluxe δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 65€ και με μόνο 11€ ανά ημέρα μπορείς να προσθέσεις και το πρωινό σου. Όχι και άσχημα έτσι;;;

Η τοπική κουζίνα είναι καθαρά εξωτική και έχει τεράστιες επιρροές από Κίνα, Ινδία και τις αραβικές χώρες. Το ρύζι είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στα περισσότερα πιάτα και μπορούμε να το απολαύσουμε από το παραδοσιακό πιλάφι bubur, μέχρι σε τραγανούς συμπιεσμένους κύβους, το γνωστό ketup.

 

Οι ποικιλίες επίσης και οι τρόποι μαγειρέματος των ψαριών είναι αμέτρητοι και εντυπωσιακοί. Γενικά, στη Μαλαισία προτιμούν να τρώνε τα ψάρια ολόκληρα και γεμιστά με φρέσκα βότανα ή κομμένα σε φέτες.

 

Ένα επίσης από τα δημοφιλέστερα πιάτα τους είναι οι σούπες , με φρέσκα λαχανικά και γάλα καρύδας, ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένα είναι και τα θαλασσινά, τα όστρακα και τα μαλάκια.

 

Αν τώρα σας αρέσουν οι γαρίδες θα τις απολαύσετε σε διάφορες παραλλαγές. Επίσης θα γευτείτε καβούρια μαγειρεμένα σε σάλτσα τσίλι αλλά και αχιβάδες με noodles.

 

Σε ολόκληρη τη Μαλαισία έτσι και στη Κουάλα Λουμπούρ λατρεύουν τα φρούτα. Δοκιμάστε καρύδες, μπανάνες, μάνγκο και ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας.

 

Η έξοδος για φαγητό εδώ είναι κάτι παραπάνω από μια εξερεύνηση για τον ουρανίσκο. Στο Din Tai Fung δοκιμάστε και απολαύστε τα καλύτερα noodles που έχετε φάει ποτέ. Η γευστική εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Στο Tai Thong οι κινέζικες γεύσεις κλέβουν την παράσταση μέσα όμως σε ένα πολυτελές περιβάλλον.

 

Bombay Palace: Το όνομα του είναι ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει. Μα φυσικά τα καλύτερα πιάτα της ινδικής κουζίνας.

 

lock_open

Κουάλα Λουμπούρ (S03-E16)

Avatar Admin | 17 Μαρτίου, 2019

 

Λουμπούρ

Από τις πρώτες κιόλας ώρες που θα βρεθείς στην Κουάλα Λουμπούρ, νιώθεις την υγρασία να σε σφιχταγκαλιάζει. Μια πόλη πολύβουη, ενεργητική, οι κάτοικοι της πλούσιοι και φτωχοί συνυπάρχουν ανάμεσα σε ουρανοξύστες και καλύβες.

Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας, με πληθυσμό 2 εκατομμύρια κατοίκους καταφέρνει να παντρέψει κάθε είδους αντιθέσεις.  Πύργοι δίπλα σε γραφικές γειτονιές γεμάτες προπολεμικά κτήρια κι όλα αυτά έτοιμα να σου διηγηθούν το καθένα τη δική του ιστορία για την πόλη που ιδρύθηκε το 1850 από μια ομάδα κινέζων εργατών που έψαχναν για βωξίτη με την περιοχή να παίρνει το όνομα της Kουάλα Λουμπουρ, που σημαίνει « λασπώδης συμβολή».

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε τα εισιτήρια σας κι εμείς θα σας συμβουλέψουμε για το τι θα δείτε, πως θα πάτε, που θα μείνετε και φυσικά τις γευστικές αμαρτίες στις οποίες οφείλετε να ενδώσετε χωρίς ίχνος ενοχής.

Οι πανύψηλοι ουρανοξύστες που συγκεντρώνουν την οικονομική και εμπορική ζωή της Μαλαισίας και τα αμέτρητα malls έχουν κάνει την Κουάλα Λουμπούρ ένα σημαντικό εξωτικό προορισμό για αγορές κάθε είδους.

Από τον Οκτώβριο έως το Μάρτιο πέφτουν οι περισσότερες βροχές, οπότε αν την επισκεφθείτε εκείνη την περίοδο καλό είναι να έχετε μαζί σας και μια ομπρέλα.

Σε γενικές γραμμές ωστόσο η Κουάλα Λουμπούρ έχει ζεστό και ηλιόλουστο καιρό. Η θερμοκρασία φτάνει έως και τους τριάντα βαθμούς κελσίου την περίοδο της ζέστης.

Οι γλώσσες που θα ακούσετε να μιλούν στην Κουάλα Λουμπούρ είναι η Μαλαική, η Κινέζικη και η Αγγλική.

Βρίσκεται επτά ώρες μπροστά από την Ελλάδα και τα ρούχα με τα οποία θα πρέπει αν είστε εφοδιασμένοι είναι κατά βάση καλοκαιρινά αλλά και λίγο πιο βαριά.

 

Petronas Towers

Πρώτος σταθμός εξερευνώντας την Κουάλα Λουμπούρ είναι οι πιο διάσημοι πύργοι Πετρόνα. Σήμα κατατεθέν της πόλης που έχουν ύψος 452 μέτρα και ολοκληρώθηκαν το 1998.

Ανάμεσα τους υπάρχει ένα κενό προκειμένου όπως λένε να περνάει ενέργεια. Οι περίφημοι Πετρόνας είναι σχεδιασμένοι για να θυμίζουν κολοσσιαίους μιναρέδες.

Εδώ έχει γυριστεί η κινηματογραφική επιτυχία «Διπλή παγίδα» με πρωταγωνιστές τον Σον Κόνερι και την Κάθλιν Ζέτα Τζόουνς. Οι δίδυμοι ουρανοξύστες κατείχαν για έξι χρόνια τον τίτλο του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο. Με την κατασκευή τους αξίζει να σημειωθεί ότι η Κουάλα Λουμπούρ πέτυχε και την παγκόσμια αναγνώριση της.

Istana Negara

Επόμενη στάση το Βασιλικό Παλάτι που βρίσκεται σε μια έκταση 13 στρεμμάτων. Το 2013 μετατράπηκε σε βασιλικό μουσείο.

Σχετικά πρόσφατα είχε γίνει σάλος με τη αιφνίδια παραίτηση του βασιλιά του Μωάμεθ του 5ου από τον θρόνο της Μαλαισίας. Ο λόγος της παραίτησης του ήταν εξαιτίας του γάμου του με Ρωσίδα καλλονή η οποία είχε συμμετάσχει σε reality της Ρωσικής τηλεόρασης, όπου είχε συνευρεθεί ερωτικά με ένα συμπαίκτη της.

Πάρκo Πτηνών

Και τώρα σειρά έχει ένα μαγικό μέρος που κάνει την Κουάλα Λουμπούρ να ξεχωρίζει. Πρόκειται για το πανέμορφο  Πάρκο των πτηνών. Ένα παραδεισένιο δάσος με τρείς χιλιάδες πουλιά πάνω από 300 είδη στην καρδιά της πόλης.

Τα περισσότερα από αυτά είναι φιλικά και ιδιαίτερα. Πρόκειται για μια τεράστια όαση που σου δημιουργεί μια ξεχωριστή αίσθηση καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Περπατήστε κι εσείς στο παραμυθένιο τοπίο και θα εντυπωσιαστείτε  σίγουρα. Περίπου το 90% είναι τοπικά πτηνά και το 10% από άλλες χώρες.

Water Park

Ένας πραγματικά σταθμός διασκέδασης για την Κουάλα Λουμπούρ δεν είναι άλλος από το Water Park. Ένα μεγάλο πάρκο διασκέδασης με πολλά παιχνίδια νερού, θαλάσσια ποδήλατα, εναέριες τροχαλίες, νεροτσουλήθρες και πολλά άλλα.

Δυο μεγάλες λίμνες, μια υπέροχη παραλία και πολλά εστιατόρια καφέ συνθέτουν την εικόνα του Water park. O επισκέπτης μπορεί να απολαύσει 88 στρέμματα που θα του χαρίσουν τη δροσιά.

Batu Caves

Οι σπηλιές Batu είναι οι διάσημες σπηλιές που ανακαλύφθηκαν το 1892 και αποτελούν το ιερότερο κέντρο προσκυνήματος της ινδικής κοινότητα στη Μαλαισία.

Στην είσοδο τους δεσπόζει το άγαλμα του θεού Maryland που έχει ύψος 42 μέτρα. Οι σπηλιές αποτελούν σημείο αναφοράς για την Ινδική κουλτούρα καθώς όταν ανακαλύφθηκαν το 1892 βρήκαν μέσα ένα ναό.

Αποτελούν το κέντρο των Ινδουιστικών τελετών για χρόνια και εκτός από τους ναούς φιλοξενούν νυχτερίδες, κοτόπουλα και πιθήκους που δεν διστάζουν να σας κλέψουν μέχρι και τα πράγματα.

Πουτρατζαγια

Μην παραλείψατε επίσης να επισκεφθείτε την πόλη Πουτρατζάγια , ένα πραγματικό στολίδι της Μαλαισίας. Απέχει μόνο μια ώρα από την Κουάλα Λουμπούρ και είναι  χτισμένη με σεβασμό προς το περιβάλλον και με πανέμορφη αρχιτεκτονική.

Η πόλη φημίζεται για το τζαμί Putra, που είναι χτισμένο με ροζ γρανίτη. Putra όμως ονομάζεται και η γέφυρα τριών επιπέδων και είναι χτισμένη με βάση την Ιρανική αρχιτεκτονική.

Menara Tower

Ο  πύργος Μενάρα είναι ο πύργος των τηλεπικοινωνιών της Μαλαισίας και έχει ύψος 421 μέτρα. Στην κορυφή του βρίσκεται εστιατόριο καθώς και παρατηρητήριο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να θαυμάσει την πανοραμική θέα.

 

Εμείς προτείνουμε...

Για να καταλάβεις όμως τι σημαίνει Κουάλα Λουμπούρ δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές της κάθε φυλής. H Chinatown στο βόρειο μέρος, η Little India λίγο πιο νότια και το Mallay village στα δυτικά αποτελούν το ψηφιδωτό της πόλης. Ανάμεσα στους ουρανοξύστες θα δεις να ξεπροβάλλουν παραδοσιακές αγορές καθώς και πάγκοι με το φημισμένο street food της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η ιστορική πλατεία ανεξαρτησίας, με τα περίτεχνα κυβερνητικά κτήρια είναι από τα πιο ωραία σημεία της πόλης. Εδώ υψώθηκε το 1957 η σημαία της Μαλαισίας σηματοδώντας την ανεξαρτησία της χώρας.

Η πλατεία περιβάλλεται από ιστορικά κτήρια όπως το Royal Selagor Club House και το Sultan Abdul Samad Building και έχει όμορφες αψίδες και σιντριβάνια.

 

 

Rate it