Βαρκελώνη (S01 – E01)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

Info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Βαρκελώνη  είναι απευθείας και διαρκούν περίπου 3 ώρες. Οι κυριότερες διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες είναι η Vueling, Aegean και Iberia με κόστος που ξεκινά από 150€ ανά επιβάτη.

Ένα ξενοδοχείο υπέρκομψο, με προτεραιότητα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών είναι το 4* Room Mate Clara, σε μικρή απόσταση από τη Sagrada Familia και στάση μετρό στα 500 μέτρα. Εχει λάβει τις καλύτερες κριτικές από τους επισκέπτες του. Τα δωμάτια, αν και μίνιμαλ, είναι διακοσμημένα με χρωματιστή ταπετσαρία και οι κοινόχρηστοι χώροι ( αιθουσα υποδοχής, καφετέρια και μπουφές) είναι υπερμοντέρνοι, ντυμένοι στο χρώμα του χρυσού, μπλε, μωβ και πράσινου. Το κόστος ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 100€.

 

Το 4* ξενοδοχείο Hotel SB Diagonal, σε απόσταση 8 λεπτών από την παραλία έχει όλα όσα ένας επισκέπτης θέλει- πολυτέλεια, ευρύχωρα δωμάτια, πισίνα, σπα, γυμναστήριο, υπέροχη θέα στην παραλία και νοστιμότατο μπουφέ! Οι υπηρεσίες σπα έχουν βαθμολογηθεί με άριστα από τους τυχερούς που τις δοκίμασαν και η θέα από την roof terrace απολαμβάνοντας το γεύμα σου θα είναι μια όμορφη ανάμνηση όταν επιστρέψεις στα πάτρια εδάφη. Με κόστος από 100€ ανά διανυκτέρευση είναι σίγουρα value for money!

 

Για σένα που θες να είσαι στο κέντρο αλλά δεν σ’αρέσει η φασαρία, η πρόταση μας ακούει στο όνομα Chi και πρόκειται για ένα 3* ξενοδοχείο στην περιοχή Eixample, που θα στοιχημάτιζες ότι είναι 4*. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοή από στάση μετρό και λίγα λεπτά μακριά από την Plaza Catalunya.Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και το στρώμα του κρεβατιού σου εγγυάται τον καλύτερο ύπνο της ζωής σου. Η πισίνα αν και μικρή, είναι πεντακάθαρη και ο χώρος με τις ξαπλώστρες αρκετά άνετος ώστε να κάνεις τροπικό μαύρισμα χωρίς να σε ενοχλεί ο διπλανός. Το κόστος ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 140€

 

Αν θες να κάνεις “μεγάλη ζωή” χωρίς να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό, η ιδανική επιλογή είναι το 4* Hotel El Avenida, σε απόσταση 5 λεπτών από τη Plaza Catalunya, που φιλοξενεί συχνά διάσημες προσωπικότητες από όλο τον πλανήτη. Η εντυπωσιακή σκάλα και οι μαρμάρινες κολώνες κλέβουν αρχικά τις εντυπώσεις ενώ γρήγορα συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει λεπτομέρεια που να μην αποπνέει πολυτέλεια.Η θέα από τον τελευταίο όροφο σε συνδυασμό με την πισίνα θα σε κάνει να θες να μείνεις για πάντα εδώ. Με κόστος από 120€ ανά διανυκτέρευση, δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη για να ολοκληρώσεις την κράτηση!

Αν θες να βιώσεις μια κορυφαία γαστρονομική εμπειρία σε ένα πολυτελέστατο εστιατόριο, στο κέντρο της πόλης, πάρε το μετρό και κατέβα στη στάση Universat για να βρεθείς σε λίγα λεπτά στο Acces. Χρυσές καρέκλες, κηροπήγια και φούξια, άνετοι καναπέδες κάνουν την ατμόσφαιρα ξεχωριστή. Το καλύτερο πιάτο του μενού είναι παμψηφί τα κανελόνια με κιμά, ενώ και το αρνάκι με τα αμύγδαλα σε σάλτσα σταφυλιού θα χαρίσει στον ουρανίσκο σου μεγάλη απόλαυση. Είμαστε σίγουροι ότι θα το επισκεφθείς ξανά!

 

Ένα εστιατόριο με χαλαρή ατμόσφαιρα που όμως τα πιάτα του, αν και βασισμένα σε βασικά υλικά είναι γαστρονομικά αριστουργήματα είναι το Meneghina. Τα καλύτερα πιάτα του είναι τα ζυμαρικά, οι μελιτζάνες με παρμεζάνα, το καλαμάρι με καραμελωμένα κρεμμύδια και τα επιδόρπια του είναι το ένα καλύτερο από το άλλο- δοκιμάσαμε το τιραμισού και το σοκολατένιο γλυκό με τα φιστίκια και λατρέψαμε και τα δύο το ίδιο

 

Αγαπάμε την γκουρμέ κουζίνα αλλά Ισπανία σημαίνει παέγια και αν θες να δοκιμάσεις την καλύτερη, βάλε στο GPS την ονομασία “Arume Restaurant”. Με πολύ μοντέρνα διακόσμηση ( βρήκαμε πολύ πρωτότυπα τα φωτιστικά σε σχήμα μικρών κλουβιών και τα μεγάλα μαχαιροπήρουνα στους τοίχους), νιώσαμε αμέσως σαν στο σπίτι μας (φυσικά βοήθησε και το προσωπικό) και δεν βρίσκουμε λόγια να περιγράψουμε πόσο τέλεια γεύση είχε αυτή η παέγια. Αν πας, θα μας θυμηθείς!

 

Αν θες να κάνεις νυχτερινή ζωή αλά Ιμπιζα, δεν χρειάζεται να πάρεις το αεροπλάνο για να πας στο απέναντι νησί.Η Βαρκελώνη τα έχει όλα! Θα αγαπήσεις το Otto Zutz, ένα από τα πιο δημοφιλή κλαμπ στην Βαρκελώνη με διαφορετικές αίθουσες για hip hop και r&b, pop και latin. Είναι τεράστιο, μαζεύει τον καλύτερο κόσμο και το έχουν επισκεφθεί οι μεγαλύτεροι σταρ του Χόλιγουντ και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

 

Μην παραλείψεις να περάσεις από το ξενοδοχείο W και να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου δίπλα στην πισίνα στο Wet Bar. Ο DJ τα δίνει όλα ενώ το περιβάλλον και ο ωραίος κόσμος θα κάνουν το βράδυ σου αξέχαστο.

 

Στο Poble Espanyol, υπάρχουν πολλά μαγαζιά για να κάτσεις. Εμάς μας κέρδισε από την πρώτη ματιά (και από την πρώτη μπουκιά) το Casa Del Chocolate. Ο χώρος είναι εξαιρετικά καλόγουστος ενώ η εντυπωσιακή γυναίκα που μας εξυπηρέτησε αποδείχθηκε Ελληνίδα εν ονόματι Θεοδώρα (έτσι εξηγείται το ωραίο γούστο). Ήπιαμε την ωραιότερη σοκολάτα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ και φύγαμε με δύο κιλά σοκολατάκια γιατί ήταν όλα υπέροχα. Από την άλλη Δευτέρα δίαιτα!

lock_open

Βαρκελώνη (S01 – E01)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

 

Ο Mr Travel, Νίκος Κοκλώνης μας προτείνει την κοσμοπολίτικη πόλη που συνδυάζει τέχνες, αρχιτεκτονική και ζωντάνια! Καλωσήρθες στην Βαρκελώνη!

 

Στις βορειοανατολικές ακτές της Ιβηρικής χερσονήσου, η Βαρκελώνη, η πόλη του Gaudi (δηλαδή του αρχιτέκτονα που αφιέρωσε την ζωή του για να τη σχεδιάσει), όπου οι κάτοικοι ναι μεν μιλάνε και θεωρούνται από τον υπόλοιπο πλανήτη ως Ισπανοί αλλά επιμένουν πως έχουν την δική τους ταυτότητα...την Καταλανική.

Λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους τουρίστες και δικαίως αφού διαθέτει θάλασσα (και υπέροχα μαγαζιά στην παραλία), αμέτρητα δείγματα τέχνης, μοναδική αρχιτεκτονική και έντονη νυχτερινή ζωή. Υπάρχουν γραμμές μετρό που θα σε μεταφέρουν σε οποιοδήποτε σημείο θέλεις αλλά o Νίκος Κοκλώνης ανακάλυψε και μας προτείνει τον καλύτερο τρόπο για να γνωρίσεις τις ομορφιές της- το ποδήλατο! Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς ανάμεσα στους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες και μπορείς να νοικιάσεις σε πολύ προσιτές τιμές!

Σαφώς βοηθάει και ο καιρός που είναι ευχάριστος καθ’όλη την διάρκεια του έτους, αλλά η υγρασία είναι πάντα παρούσα. Τον Αύγουστο ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας ίσως να μη σε βοηθήσει στις περιηγήσεις σου για αυτό προτείνουμε το εισιτήριο σου να αναγράφει ημερομηνία αναχώρησης από το Μάιο ως τον Ιούλιο, ως ιδανικό διάστημα επίσκεψης.

 

Πλατεία Espana

Στη βάση του Μονζουίκ εκτείνεται η πλατεία Espana, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης και χρονολογείται από το 1929. Συνδέει μεγάλους δρόμους (όπως την Gran Via De les Cortes Catalanes, την Avinguda del Paral-lel, την Carrer de la Creu Coberta και την Carrer de Tarragona. Οδηγεί στο “Palau Nacional” μέσω της Λεωφόρου της Βασίλισσας Marina-Christina, που φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Τέχνης,το οποίο “φρουρούν”οι Βενετσιάνικοι πύργοι ύψους 47 μέτρων.

Η υπέροχη Sagrada Familia

Θα ξεκινήσεις με το σήμα κατατεθέν της πόλης, την αιωνίως ημιτελή αλλά υπέροχη Sagrada Familia, την διάσημη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, σχεδιασμένη από τον Gaudi. Ξεκίνησε το 1882 αλλά θέλει ακόμα αρκετά χρόνια μέχρι να πάρει την τελική της μορφή. Το μεγαλόπρεπο κτίσμα είναι χτισμένο συνδυαστικά σε γοτθικό και μοντέρνο ρυθμό ενώ έκδηλη είναι η επιρροή που έχει ασκήσει η φύση στον Gaudi. Από τον Νίκο Κοκλώνη μάθαμε ότι έχει 3 προσόψεις- αυτή της Γέννησης , των Παθών και της Δόξας. Μας πληροφορεί ότι η πρόσοψη της Δόξας θα είναι η μεγαλύτερη γιατί αντιπροσωπεύει την ανάβαση στο Θεό. Εσωτερικά, τα πολύχρωμα βιτρώ που δίνουν χρώματα στο φως του ήλιου και οι στύλοι που μοιάζουν με δέντρα, κάνουν την αίθουσα να μοιάζει με δάσος. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του ναού, το τελικό του ύψος αναμένεται να φτάσει τα 170 μέτρα, που σημαίνει ότι θα είναι ο ψηλότερος ναός του κόσμου! Καλό θα είναι να αγοράσεις τα εισιτήρια μέσω ίντερνετ, αλλιώς στην ουρά που θα περιμένεις για περίπου 4 ώρες, μπορεί να πιάσεις φιλίες με τουρίστες από άλλες χώρες.

Το Casa Battllo

Όπου και αν κοιτάξεις γύρω σου, θα αντικρίσεις κτίσματα δια χειρός Gaudi, πρωτοποριακά για την εποχή τους αλλά και την δική μας, πολύχρωμα, εντυπωσιακά που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι! Πιο συγκεκριμένα, το Casa Battllo, μοιάζει σαν το σπίτι του Hansel και της Gretel γιατί καλύπτεται από χρωματιστά ανάγλυφα σχέδια και η στέγη του μιμείται το δέρμα του ψαριού σε μπλε-μωβ χρώμα. Η λεπτομέρεια που συμπληρώνει τη μοναδικότητα του είναι τα μπαλκόνια που προστατεύονται από “μάσκες ματιών” σε λευκό χρώμα, ακριβώς σαν το μέρος του ανθρώπινου κρανίου που προστατεύει τους οφθαλμούς. Στο εσωτερικό του, ο όροφος Noble είναι πραγματικά αριστοκρατικός με την οροφή να θυμίζει την δίνη του ανέμου αλλά στο χρώμα της άμμου. Τα μπλε βιτρώ σε συνδυασμό με το σύνολο της εσωτερικής διακόσμησης του ορόφου σε κάνουν να νιώθεις σα να βρίσκεσαι σε σκηνικό παραμυθιού.

Ο υδάτινος κόσμος του Aquarium

Ο Νίκος Κοκλώνης συστήνει ανεπιφύλακτα το Aquarium, για να ανακαλύψεις τον υδάτινο κόσμο, μεταξύ των οποίων τροπικά ψάρια (ξεχωρίσαμε την Ντόρυ αλλά και το Νέμο από την ταινία της Disney), θαλάσσιες χελώνες και  χαρούμενους πιγκουίνους που τραβάνε τα βλέμματα με το χαρακτηριστικό, αστείο περπάτημα τους. Συγκεκριμένα, στις 35 δεξαμενές του φιλοξενούνται 11.000 είδη θαλάσσιων ειδών!  Αυτό που κάνει το Aquarium ξεχωριστό είναι ότι, περπατώντας στο τούνελ με τους γυάλινους τοίχους και την οροφή, βλέπεις τους καρχαρίες και τα υπόλοιπα ψάρια να κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής από εσένα (είναι το μοναδικό Ευρωπαϊκό aquarium με αυτές τις προδιαγραφές). Οι δεξαμενές μοιάζουν με το φυσικό τους περιβάλλον και εκτείνονται σε αρκετά κυβικά μέτρα ώστε οι καρχαρίες να κολυμπούν με… άνεση και εσύ να νιώθεις ότι κάνεις κατάδυση στα βάθη του ωκεανού!

Ο λόφος Μονζουίκ (Montjuic)

Ο λόφος Μονζουίκ (Montjuic), το όνομα του οποίου σημαίνει "Εβραϊκό βουνό", επειδή  κατά τον μεσαίωνα λειτουργούσε ως Εβραϊκό κοιμητήριο, αγκαλιάζεται από τη Μεσόγειο και ολόκληρη η πόλη της Βαρκελώνης γεννήθηκε επί της ουσίας εδώ και χτίστηκε γύρω του. Η θέα στο λιμάνι αλλά και την πόλη θα σου κόψει την ανάσα.

Η αμμώδη παραλία barceloneta

Η πόλη τραβά σαν μαγνήτης τους τουρίστες για έναν ακόμη λόγο: την διάσημη αμμώδη παραλία της, την Barceloneta. Πάρε το μετρό (γραμμή 4) και κατέβα στην ομώνυμη στάση για να δεις σέρφερ, κότερα, νυχτερινά μαγαζιά, εστιατόρια, καφετέριες και πλανόδιους που πουλάνε την πραμάτεια τους (δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε πόσο διασκεδαστικό ήταν να κάνουμε τεράστιες σαπουνόφουσκες με τον ειδικό εξοπλισμό).Tο μήκος της Barceloneta είναι περίπου 1,1 χιλιόμετρο. Με το παραδοσιακό τοπικό έδεσμα δηλαδή τσούρος με σοκολάτα στο χέρι (xurros con chocolate όπως λένε οι Καταλανοί), απόλαυσε την διαδρομή και τράβα τις φωτογραφίες που θα κρατήσουν τις στιγμές αυτές ανεξίτηλες στον χρόνο.

Οι πλατείες και οι πεζόδρομοι της La Rambla

Στο κέντρο της πόλης, (πολύς) κόσμος με χαρούμενη διάθεση από κάθε γωνιά του πλανήτη, περπατά στις πλατείες και τους πεζόδρομους της La Rambla που ξεκινά από το άγαλμα του εξερευνητή  Χριστόφορου Κολόμβου και το λιμάνι Vell μέχρι την Πλατεία Catalunya. Με μήκος 1 χιλιόμετρο και κάτι, δεν θα αργήσεις να την διαβείς. Εκτός αν βγεις φωτογραφίες με τους μίμους στο δρόμο που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από ταινίες του Χόλιγουντ, ντυμένοι εξωγήινοι, τέρατα, κλόουν και τα σκετσάκια τους είναι απίθανα. Η θελήσεις να μπεις στην υπαίθρια αγορά “La Boqueria” και να απολαύσεις το φρεσκοστυμμένο χυμό καρύδα-ανανά, παίρνοντας μαζί και ολόφρεσκους ξηρούς καρπούς ή σοκολατάκια που μοιάζουν με κοσμήματα. Όπως και να έχει, εδώ η καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά και δεν μπορείς να μη συντονιστείς στους ρυθμούς της!

Το διάσημο Camp Nou

Όλοι όσοι έρχονται στην Βαρκελώνη, είτε παρακολουθούν ποδόσφαιρο είτε όχι, κόβουν εισιτήριο για το διάσημο Camp Nou, ηλικίας 61 ετών (ολοκληρώθηκε το 1957), που όμως μοιάζει ολοκαίνουριο χάρη στις εργασίες συντήρησης. Με χωρητικότητα 99.354 θέσεων είναι το μεγαλύτερο στάδιο στην Ισπανία και την Ευρώπη. Έχει φιλοξενήσει θρυλικά ματς -συμπεριλαμβανομένων ομάδων που δε σχετίζονται με την Ισπανία- και ιερά “τέρατα” του αθλητισμού όπως τον ποδοσφαιριστή Lionel Messi που μπορείς να πετύχεις σε καμιά καφετέρια καθώς μένει μόνιμα εδώ!

 

Εμείς προτείνουμε...

Σε μικρή σχετικά απόσταση από το πάρκο Μονζουίκ, ένα μουσείο-έκπληξη σε περιμένει! Πρόκειται για το Ισπανικό χωριό (το Poble Espanyol), ένα συγκρότημα αποτελούμενο από μαγαζιά και σπίτια χτισμένα σε όλα τα είδη αρχιτεκτονικής που βρίσκεις στα χωριά της Ισπανίας. Πέτρινες αψίδες που κοσμούνται από φανάρια, ξύλινα μπαλκόνια που ομορφαίνουν από τα χρωματιστά λουλούδια και τα αναρριχώμενα φυτά, πανύψηλες θύρες που παραπέμπουν σε μεσαιωνικά κάστρα και όλα αυτά σε έναν πολύ ρομαντικό τόνο.

Η λεωφόρος μπροστά της, που φέρει την ονομασία Passeig de Gracia είναι ιδανική για εσένα που θέλεις να κάνεις τα ψώνια σου στην κομψή αυτή λεωφόρο, που έχει μια αύρα όμοια με αυτή των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. Όποιος διάσημος σχεδιαστής σου έρχεται στο μυαλό, έχει ένα κατάστημα της αλυσίδας του εδώ: Prada, Hermes, Gucci, Cartier, Burberry, Chanel, Rolex κλπ. Σε ελεύθερη μετάφραση, να έχεις μαζί σου αρκετά χρήματα ή όπως θα έλεγαν στα ισπανικά “que tengas bastante dinero contigo”!

Ένα ακόμη δημοφιλές σημείο της πόλης με τη σφραγίδα του Gaudi είναι το πάρκο Guell, με μια είσοδο εμπνευσμένη από τον Παρθενώνα αλλά σε πιο μοντέρνα εκδοχή! Πρόκειται για πάρκο με ψηλά δέντρα, κοκοφοίνικες, δροσερά μονοπάτια και...σαύρες! Μην τρομάζεις, είναι ψεύτικες, φτιαγμένες από ψηφίδες χρωματιστές αλλά μάλλον υπήρξαν το αγαπημένο ερπετό του αρχιτέκτονα καθώς έχει φτιάξει πάμπολλες (σαν ιδιοφυΐα που υπήρξε το φανταζόμασταν ότι θα ήταν εκκεντρικός!). Αντίστοιχη αδυναμία είχε και στα μωσαϊκά, καθώς κοσμούν τα πάντα από οροφές μέχρι στα παγκάκια.

Ανατολικά της La Rambla, η “Γοτθική Συνοικία”, γεμάτη μπαράκια και μαγαζιά στέκεται περήφανη, μαρτυρώντας την ιστορία της πόλης. Μεσαιωνικά μνημεία, απομεινάρια Ναών άλλων εποχών και ο Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης ( ή αλλιώς Καθεδρικός του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Ευλαλίας), αρχιτεκτονικό θαύμα γοτθικού ρυθμού που ολοκληρώθηκε μεταξύ 13ου και 15ου αιώνα σε ταξιδεύουν στον χρόνο αφήνοντας μόνο τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σε μικρή απόσταση από την Barceloneta, απέναντι της, το λιμάνι Port Vell μοιάζει υπερσύγχρονο και πλήθος κόσμου επισκέπτεται καθημερινά το Maremagnum, το μεγάλο, γυάλινο εμπορικό κέντρο. Θα βρεις κυριολεκτικά τα πάντα: καταστήματα ρούχων, καλλυντικών, εστιατόρια, καφετέριες και παγωτατζίδικα! Και όλα αυτά με θέα την θάλασσα που φλερτάρει με τον ήλιο.

Εδώ υπάρχουν εργαστήρια όπου κατασκευάζονται χειροποίητα αντικείμενα από γυαλί, κεραμικά, δερμάτινα, κοσμήματα και πολλά ακόμα είδη, όλα υψηλής αισθητικής και φτιαγμένα από τεχνίτες έμπειρους. Δεν μπορούμε να μη μοιραστούμε τον ενθουσιασμό μας για το μοναστήρι του Saint Miquel, το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τους επισκέπτες και συνδυάζει τμήματα δημοφιλών ναών της Ισπανίας (όπως η πρόσοψη της Santa Maria στην Χιρόνα και το καμπαναριό του Sant Genis στο Taradell της Καταλονίας). Το άρωμα είναι καθαρά Μεσαιωνικό και είναι ό,τι πρέπει για να κάτσεις σε ένα παγκάκι και να απολαύσεις την υπέροχη θέα όλης της πόλης ειδικά τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος. Στα θετικά του συγκαταλέγεται το ότι πολύ λίγοι το γνωρίζουν και έτσι μπορείς να ανακαλύψεις τις υπέροχες λεπτομέρειες του με την ησυχία σου, σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον!

Εδώ βρίσκεται το πιο εμβληματικό κτίριο της πόλης, το Εθνικό Παλάτι του Μονζουίκ (National palace of Montjuic ή στα καταλανικά “Palau Nacional”) το οποίο συνδυάζει το κάστρο-στο οποίο η είσοδος είναι μόνο 5€-, κήπους, αγάλματα  και συντριβάνια. Πρόκειται για την χαρά της δημόσιας εταιρείας παροχής νερού αλλά τα έξοδα  αυτά αξίζουν, ειδικά αν πας το βράδυ όπου το κεντρικό συντριβάνι του Μονζουίκ ή αλλιώς “Το μαγικό Συντριβάνι” κλέβει τις εντυπώσεις με τα νερά του να “χορεύουν” στους ρυθμούς της κλασικής μουσικής, συνοδευόμενα από τα φώτα που αλλάζουν χρωματισμό. Πρόκειται για υπερθέαμα, που απολαμβάνουν χιλιάδες τουρίστες σε καθημερινή βάση. Μπορείς να πάρεις το τελεφερίκ από το πάρκο του Μονζουίκ και να απολαύσεις την πόλη,το λιμάνι και τον καταγάλανο ουρανό της Βαρκελώνης από ψηλά!

 

 

1 Rate it