Βενετία – Μέρος Β’ (S02-E22)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Από Αθήνα προς Βενετία μετ’επιστροφής, η μέση διάρκεια πτήσεων είναι 2,5 ώρες με διαχειρίστριες εταιρείες την Aegean, Alitalia, Volotea, Austrian Airlines, Lufthansa κλπ με κόστος από 140€ ανά επιβάτη.

Για να μείνει η διαμονή σου στην Βενετία αξέχαστη, σου προτείνουμε το ξενοδοχείο Palazzeto Pisani, χτισμένο σε ένα κτίριο του 16ου αιώνα και έχοντας το Μεγάλο Κανάλι σε απόσταση αναπνοής. Η διακόσμηση είναι βενετσιάνικη, η οροφή ξύλινη και οι τοιχογραφίες αυθεντικές. Το κόστος ανα δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 190€ ανά διανυκτέρευση

Το 4* Hotel Rialto με τα βικτωριανής διακόσμησης δωμάτια βρίσκεται μπροστά από την γέφυρα Rialto, οπου κάνει στάση το βαπορέτο και διαθέτει βεράντα με πανοραμική θέα στο Μεγάλο Κανάλι. Τα Διαμερίσματα του στον τελευταίο όροφο είναι μίνιμαλ διακόσμησης και δεν χρειάζεται καν να βγεις στην βεράντα γιατί η θέα από τα παράθυρα είναι υπεραρκετή! Ο μπουφές του εγγυάται πανδαισία γεύσεων, από τυροκομικά και αλλαντικά μέχρι γλυκά και σφολιατοειδή.Ολα αυτά με κόστος από 100€ για το δίκλινο ανά διανυκτέρευση!

Αν είσαι λάτρης της πολυτέλειας, θα λατρέψεις το 4*Hotel Ai Reali-Small Luxury Hotels of the World, σε απόσταση 400 μέτρων από την Πλατεία του Αγίου Μάρκου. Κάθε δωμάτιο, με το μπάνιο που το συνοδεύει, θα το ζήλευε και ο Δόγης. Στο ξενοδοχείο υπάρχει σπα και εστιατόριο με διεθνή και ιταλική κουζίνα που αξίζει πολλά αστέρια! Το κόστος ανά δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 200€ ανά διανυκτέρευση!

Το 3* Rosa Salva Hotel, που οι επισκέπτες του λατρεύουν και τυγχάνει των καλύτερων κριτικών, διαθέτει δωμάτια με μοντέρνα και ταυτόχρονα πολυτελή διακόσμηση, με ζεστά χρώματα, σε πολύ μικρή απόσταση από στάση του βαπορέτο. Στον μπουφέ του πρωινού θα βρεις και του πουλιού το γάλα! Το κόστος της διανυκτέρευσης σε δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 120€.

Ενα δημοφιλές εστιατόριο σε έναν πολυτελή χώρο είναι η Trattoria Alla Scala, που χαρακτηρίζεται για τα φρεσκα προιόντα, την άψογη εξυπηρέτηση και την παρουσίαση των πιάτων που έχουν ανάγει σε τέχνη! Παρέχει τις υπηρεσίες του στο κοινό από το 1953 που σημαίνει πολλά για την ποιότητα του!

Αν η παρέα είναι αναποφάσιστη για το αν θέλει πίτσα και μακαρονάδα ή ψάρι και θαλασσινά, πρότεινε την Osteria Venice West με ποικιλία σε πιτσα, μακαρόνια με διάφορες σάλτσες, μπρουσκέτες αλλά και ολόκληρα φρέσκα ψάρια, καλαμαράκια και θαλασσινά που συνοδεύονται από τα πιο εκλεκτά κρασιά που θα βρεις! Στα συν του, η πολύ ζεστή ατμόσφαιρα!

Μας άρεσε πολυ το Rossopomodoro με την μεγάλη ποικιλία σε πίτσα και τις τέλεια μαγειρεμένες μακαρονάδες όπου η ατμόσφαιρα ήταν πολύ χαρούμενη και το προσωπικό αρκετά φιλικό!

Μια στάση στο θρυλικό Harry’s Bar επιβάλλεται απλώς φρόντισε να έχεις πάνω σου αρκετά μετρητά! Στα must, να πιεις το bellini που δημιουργήθηκε το 1931 και να δοκιμάσεις το καρπάτσιο που εμπνεύστηκε ο ιδιοκτήτης του το 1951

Ακόμα ένα θρυλικό μαγαζί, το ιστορικό Καφέ Florian, σε περιμένει στην πλατεία San Marco. Εδώ έχουν απολαύσει τον καφέ τους σημαντικές προσωπικότητες από τον 19ο αιώνα, όπως ο Λόρδος Byron , ο Γκαίτε, ο Μαρσέλ Προύστ και ο Καζανόβα. Δεν είναι ένα απλό καφέ αλλά ένα σύμβολο της Βενετίας και σε 2 χρόνια κλείνει 300 χρόνια λειτουργίας. Κόκκινοι βελούδινοι καναπέδες, μαρμάρινα τραπέζια και σερβίτσια Μουράνο είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν που αναδεικνύουν την πολυτέλεια που το χαρακτηρίζει.

 

lock_open

Βενετία – Μέρος Β’ (S02-E22)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

To Celebrity Travel ακολουθεί τα βήματα του Καζανόβα και τις ερωτικές του περιπέτειες. Ανεβαίνει στο θεωρείο του Δόγη στο ιστορικό θέατρο La Fenice, ψάχνει τα ίχνη του Βέρντι στο χώρο και ακούει τη θεϊκή φωνή της Κάλλας να συγκλονίζει την πλατεία.

Ο Νίκος με τη Νατάσσα ακολουθούν τα λόγια του Σαίξπηρ στο Ρωμαίος και Ιουλιέττα και ταξιδεύουν στη Βερόνα.

Βουτούν σε γλυκιές ιταλικές αλχημείες και χάνονται στα παραμυθένια πολύχρωμα στενά του Μπουράνο μαδώντας μια μουσική μαργαρίτα ζητώντας απάντηση για το πιο απλό αλλά βασανιστικό ερώτημα "Μ' αγαπά - Δεν μ' αγαπά"

Η συζήτηση γίνεται ακόμη πιο προσωπική, το ίδιο και οι αποκαλύψεις. Κάποιος όμως παρακολουθεί διακριτικά και η κορύφωση δεν θα συμβεί μέχρι κι εκείνος να μιλήσει.

Κι αφού όλοι αναζητούν αποδείξεις ο Mr Travel "σκηνοθετεί" μια πολυσυζητημένη γνωριμία σ' ένα σκηνικό άκρως κινηματογραφικό.

Κι αν μπερδευτήκατε, η απάντηση είναι απλή. Celebrity Travel Πέμπτη 10 Μαϊου, γιατί αυτό το ταξίδι στη Βενετία είναι μοναδικό. Ένα επεισόδιο χωρίς μάσκες,  με πάθος και αποκαλύψεις.

Όπερα La Fenice

Μια βόλτα στην επιβλητική όπερα La Fenice επιβάλλεται είναι σίγουρο ότι η ομορφιά και η λεπτομέρεια στη διακόσμηση της θα σας κόψει την ανάσα. Από εδώ άλλωστε ξεκίνησε να χτίζει το μύθο της η Μαρία Κάλλας, για την οποία υπάρχει μόνιμο αφιέρωμα.
Ακολουθήστε τα βήματα του Καζανόβα και περιπλανηθείτε στα μικρά στενά και τα αναρίθμητες γέφυρες της Βενετίας. Στο Μουσείο δεν υπάρχουν πολλά κειμήλια να δείτε αλλά θα μπείτε σ’ ένα μύθο που αντέχει για αιώνες.

San Giorgio dei Greci

Το ελληνικό στοιχείο της Βενετίας θα το ανακαλύψετε στην ορθόδοξη εκκλησία San Giorgio dei Greci, με το κεκλιμένο της καμπαναριό. Βρείτε στο χάρτη την Γέφυρα των Ελλήνων (Ponte dei Greci) και είστε στην καρδιά της παλιά ελληνικής συνοικίας. Δίπλα του το Ινστιτούτο Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Σπουδών.

Γέφυρα Rialto

Μια φωτογραφία στη Γέφυρα Rialto επιβάλλεται. Είναι η πιο γνωστή γέφυρα της Βενετίας, είναι πέτρινη και κάποτε αποτελούσε το μόνο τρόπο να περάσεις από τη συνοικία San Marco στη συνοικία San Polo, που αποτελούσαν την καρδιά της πόλης..

Arsenale

Μια πιο ήσυχη περιοχή είναι αυτή του Arsenale, ο παλιός Ναύσταθμος της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας είναι μια γειτονιά μεγάλης ομορφιάς και μακριά από το πλήθος. Επιπλέον θα δείτε από κοντά τα 3 λιοντάρια που απέσπασαν οι Βενετοί από την Ελλάδα. Ο πιο γνωστός είναι ο Λέοντας του λιμανιού του Πειραιά, ένα λιοντάρι που εικάζεται ότι βρισκόταν τοποθετημένο στην Ιερά Οδό και δίπλα του ακριβώς ένας λέοντας από τη Δήλο που αφού έφτασε ακέφαλο στη Βενετία, στη θέση του λιτού κεφαλιού του έχει τοποθετηθεί ένα ψεύτικο.

 

Εμείς προτείνουμε...

Σε μισή ώρα απόσταση με το θαλάσσιο ταξί από τη Βενετία (ή σε 45 λεπτά με το θαλάσσιο λεωφορείο – Vaporetto) μπορείτε να βρεθείτε στο πανέμορφο νησάκι Burano. Διάσημο σε όλο τον κόσμο για τα παλιά σπιτάκια των ψαράδων βαμμένα σε έντονα χρώματα. Ευκαιρία για άπειρες φωτογραφίες σ’ ένα παραμυθένιο σκηνικό. Εδώ μην παραλείψετε να βρεθείτε στο Παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο “Palmisano Carmelina” που φτιάχνουν τα τοπικά μπισκότα Buranello εδώ και 100 χρόνια.
Κι αν είστε ήδη στη Βενετία, σε μία ώρα και κάτι μπορείτε να σταθείτε κάτω από το μπαλκόνι της Ιουλιέττας στη μεσαιωνική Βερόνα.
Απαραίτητη εμπειρία σε μια τέτοια βόλτα στον ιταλικό βορρά είναι ένα Gelato. Αν για κάτι φημίζονται οι ιταλοί πέρα από τον εσπρέσο και την pasta, είναι το παγωτό τους.

Αν αντέχετε το πρωινό ξύπνημα πάτε ξημερώματα στην Αγορά των ψαράδων δίπλα από τη γέφυρα για να δείτε που αγοράζουν τα ψάρια τους οι ντόπιοι. Ίσως μαζί με την πλατεία του Αγίου Μάρκου, η περιοχή αποτελεί το πιο ζωντανό και πολύβουο κομμάτι της Βενετίας, με καταστήματα, εστιατόρια και πολυάριθμους τουρίστες. Καλύτερη ώρα το απόγευμα για ένα απεριτιφ δίπλα στο κανάλι

 

 

Rate it