Λισαβόνα (S03-E22)

Avatar Admin | 7 Ιουλίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Από αεροπορικές εταιρείες έχεις να επιλέξεις μεταξύ Aegean, Swiss, Vuelling ή Turkish  με τιμές που κυμαίνονται στα 200€­ - 400€.

Στη κοσμοπολίτικη Λισαβόνα θα συναντήσεις εξαιρετικά ξενοδοχεία σε πολύ καλές και λογικές τιμές.

 

Θα ξεκινήσουμε με το 4* Hotel Marques De Pombal το οποίο προσφέρει δωμάτια μοναδικής διακόσμησης με πίνακες που κοσμούν από το δάπεδο μέχρι και την οροφή!!!

Εστιατόριο με διεθνή πιάτα, μπαρ, γυμναστήριο και σάουνα είναι μόνο μερικά από αυτά που θα βρεις εντός του ξενοδοχείου. Απέχει 1,4 χλμ από το κέντρο της πόλης και μόλις 1,3 χλμ από την ιστορική πλατεία  Rossio. Ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό θα σου στοιχίσει μόλις 87€.

 

Εναλλακτικά προτείνουμε το 4* Hotel Real Parque με την κλασσικού στιλ διακόσμηση του, απέχοντας 2,4 χλμ από το κέντρο της πόλης. Ευτυχώς για σένα, έχει 24ωρη ρεσεψιόν γι’ αυτό μη διστάσεις να ζητήσεις να σου οργανώσουν μια ημερήσια εκδρομή ή να σου νοικιάσουν κάποιο αμάξι για τις μετακινήσεις σου στη γειτονική πρωτεύουσα. Δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στα 79€.

Στη Λισσαβόνα δεν μπορείτε να μην δοκιμάσετε το πιο αγαπημένο γλυκό των Πορτογάλων, φτιαγμένο από τραγανή σφολιάτα και με γέμιση κρέμα, το PASTEL DE NATA.

 

Πρόκειται για μια μικρή στρογγυλή τάρτα βανίλιας φτιαγμένη από αυγό και αποτελεί την αγαπημένη Πορτογαλική λιχουδιά. Το Fabrica de nata στην αρχή της λεωφόρου de Liberdade προσφέρει την παραδοσιακή συνταγή και την εμπλουτίζει μάλιστα με κανέλα και άχνη ζάχαρη. Εσείς θα φάτε μόνοι ένα; Κομματάκι δύσκολο το βρίσκω.

 

Στη Baixa δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε την « Brasileira”, το αγαπημένο φιλολογικό στέκι λογοτεχνών από τις αρχές του αιώνα. Εδώ σύχναζε ο ποιητής Φερνάντο Πεσσόα, το άγαλμα του οποίου βρίσκεται εκεί περιμένοντας κάποιον επισκέπτη να καθίσει δίπλα του.

 

Στη Λισαβόνα επίσης θα βρείτε κονσερβοποιημένα θαλασσινά, ενώ το πασίγνωστο κρασί Πόρτο σας περιμένει να το δοκιμάσετε.

 

Το ΒΑ Wine Bar στο Bairro Alto είναι ένα από τα πλέον φημισμένα της πόλης, με εξαιρετικά tapas πορτογαλικών τυριών και θαλασσινών εδεσμάτων.

 

Στο Xapuri Bistrot μπορείτε να δοκιμάσετε τα petiscos, τα μικρά πορτογαλικά μεζεδάκια, ενώ στο Laurentina o rei do Bacalhau γευτείτε το εθνικό πιάτο της χώρας, τον μπακαλιάρο σε διάφορες εκδοχές του και σε τεράστιες μερίδες.

lock_open

Λισαβόνα (S03-E22)

Avatar Admin | 7 Ιουλίου, 2019

 

O Mr Travel σε ταξιδεύει στην πόλη που αξίζει να αγαπήσεις, τη Λισαβόνα

 

Λισαβόνα: Μια πόλη ρομαντική ή αλλιώς πριγκίπισσα του Ωκεανού όπως την αποκαλούν. Μια πόλη φιλόξενη που όσες φορές κι αν πας θέλεις πάλι να επιστρέψεις. Γιατί η Λισαβόνα αποτελεί έναν απολαυστικό προορισμό με έντονο και γοητευτικό παρελθόν και τη νεανική μοντέρνα πλευρά της που βρίσκεται στο μαγικό σημείο που ο ποταμός Τάγος χύνεται στον Ατλαντικό.

Η Λισαβόνα συνδυάζει το μεσογειακό ταπεραμέντο με το κοσμοπολίτικο στιλ ενός λιμανιού και πάνω απ’ όλα διαθέτει μια «μαγκιά» ενός μέρους που ενώ χτυπήθηκε από την κρίση κατάφερε να διατηρήσει τον αλέγκρο χαρακτήρα της. Ένας ακόμα λόγος που η Λισαβόνα φαντάζει τόσο γνώριμη και οικεία στον Έλληνα ταξιδιώτη.

Η Λισαβόνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας.  Έχει χαρακτηριστεί ως « Πόλη του Οδυσσέα» και  επίσης «Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων- εξερευνητών».

Το κλίμα της Λισαβόνας είναι τυπικό μεσογειακό με ήπιους και βροχερούς χειμώνες και ζεστά και ξηρά καλοκαίρια. Η άνοιξη μοιάζει να είναι η πλέον ιδανική εποχή για να επισκεφτείς τη Λισαβόνα, ενώ μια καλή εποχή επίσης θεωρείται και το φθινόπωρο.

Μην ξεχάσετε να ψωνίσετε τα σουβενίρ σας από το «παζάρι του κλέφτη», το μεγαλύτερο παζάρι που θα βρείτε στη Λισαβόνα. Μπορείτε να βρείτε ότι φανταστείτε. Η αγορά λειτουργεί κάθε Τρίτη και Σάββατο κι αν έχετε την ευκαιρία να πάτε μη τη χάσετε.

 

 

BAIXA

Η περιοχή Baixa αποτελεί την καρδιά της πόλης. Μετά τον ισχυρό σεισμό του 1975 σχεδόν όλη η πόλη γκρεμίστηκε και δημιουργήθηκε ένα εντελώς καινούργιο κέντρο με ανθεκτικές κατασκευές. Η περιοχή από τον 18Ο αιώνα και μετά διαθέτει μουσεία, καφέ και τα ωραιότερα κτίρια. Σήμερα μάλιστα παραμένει το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

SANTA JUSTA

Πύργος της Santa Justa: Οι απόψεις εδώ διίστανται. Οι μισοί κάτοικοι της πόλης τον αγαπούν και οι άλλοι μισοί μιλούν για ένα τερατούργημα. Χτίστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Ραούλ Μενσιέ ντι Πονσάρ , μαθητή του Γουστάβου Άιφελ.

Το ασανσέρ του Πύργου συνδέει την Μπάισα με το Μπάιρο Άλτο που βρίσκεται 32 μέτρα πιο ψηλά, ενώ στην κορυφή του υπάρχει ένα καφενείο που προσφέρει στους θαμώνες του εξαιρετική θέα.

Μουσείο Μπύρας:

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο μπύρας. Πρόκειται για ένα άκρως φιλικό περιβάλλον, με υπέροχη ατμόσφαιρα, όπου η μπύρα ρέει άφθονη και μπορείτε επίσης δοκιμάζοντας εκτός από τις ποικιλίες της να απολαύσετε και το μεσημεριανό σας. Το εθνικό φαγητό της χώρας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ο μπακαλιάρος, που αποτελεί και βάση για αμέτρητες συνταγές.

Kάστρο του Αγίου Γεωργίου

Κάστρο του Αγίου Γεωργίου: Πήρε το όνομα του Αγίου Γεωργίου προς τιμήν του προστάτη της Αγγλίας, επειδή οι Άγγλοι βοήθησαν τους Πορτογάλους να διώξουν τους Μαυριτανούς από την πόλη. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως θέατρο, ως φυλακή και ως οπλοστάσιο.

BAIRRO ALTO

Αν τώρα θες να διασκεδάσεις θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ένα από τα πλέον διάσημα μέρη για να το ρίξεις έξω είναι το Bairo Alto. H περιοχή διατηρεί τον παραδοσιακό τρόπο ζωής με μικρά μαγαζιά, καλόγουστα μπαράκια και φυσικά μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της εποχής.

Fado είναι η μοίρα, το πεπρωμένο, ταυτόχρονα όμως είναι και ο ήχος του λαϊκού τραγουδιού της Πορτογαλίας που ερμηνεύεται από τραγουδιστές είτε στους δρόμους της πόλης, είτε στα casa de fados. Τα λόγια των fados αναφέρονται συνήθως σε κάτι που χάθηκε ή δεν εκπληρώθηκε ποτέ. Συνοδεύεται από κιθάρα και βιόλα και ακούγεται στην πόλη τα τελευταία 150 χρόνια.

O Πύργος του Mπελέμ

Αν τώρα θέλεις να δεις την αφετηρία των θαλασσοπόρων δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τον Πύργο του Μπελέμ.  Χτίστηκε το 1515, από εκεί ξεκινούσαν οι καραβέλες των θαλασσοπόρων για τις μεγάλες ανακαλύψεις τους και έγινε το σύμβολο της Πορτογαλίας κατά την εποχή της επέκτασης της.

Ο Πύργος των 30 μέτρων έχει έναν πολυγωνικό προμαχώνα με πολεμίστρες που φτάνουν σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας.  Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το Μνημείο των Εξερευνήσεων που στέκει εκεί που ο Τάγος συναντά τον Ατλαντικό. Στη θαλασσινή γειτονιά της Belem επιπλέον θα βρείτε το Ναυτικό μουσείο της πόλης.

Το Μνημείο των Aνακαλύψεων

Χτίστηκε το 1960 με την ευκαιρία των 500 χρόνων από το θάνατο του Ερρίκου του Θαλασσοπόρου και δεσπόζει στην αποβάθρα του Μπελέμ. Έχει ύψος 52 μέτρα και αναγέρθηκε από το καθεστώς του Σάλαζαρ.

Tο μοναστήρι των Ιερωνυμιτών

Το  μοναστήρι των Ιερωνυμιτών. Εδώ πέρασε την τελευταία  του βραδιά Ο Βάσκο ντα Γκάμα προσευχόμενος πριν από το μεγάλο του ταξίδι στην Ινδία. Την ανέγερση του μοναστηριού διέταξε ο Εμμανουήλ ο Α το 1501 μετά την επιστροφή του ντα Γκάμα από το ιστορικό ταξίδι του.

Η γέφυρα 25ης Απριλίου

Γέφυρα 25ης Απριλίου: Μοιάζει με τη διάσημη γέφυρα Goden Gate του Σαν Φραντσίσκο, εγκαινιάστηκε στις 6 Αυγούστου του 1966, εκτός από την πλατφόρμα των τρένων που προστέθηκε το 1999.

 

Εμείς προτείνουμε...

Η ALFAMA είναι η παλαιότερη γειτονιά της Λισαβόνας, το όνομα της προέρχεται από την αραβική λέξη ΑL – Hamma που σημαίνει ζεστές βρύσες ή λουτρά. Σήμερα περπατώντας στη  περιοχή θα συναντήσετε παλιές εκκλησίες, μουσεία, γραφικά σοκάκια, γκαλερί, εστιατόρια και κλαμπ. Δεν πιστεύω να μην πάτε!

 

Το Celebrity Travel “ξεκουράζει” τις βαλίτσες του για το καλοκαίρι

 

Η πιο μαγική και ταξιδιάρικη εκπομπή, το Celebrity Travel με τον μοναδικό Mister Travel, Νίκο Κοκλώνη, ρίχνει αυλαία για φέτος!

Η εκπομπή που μας ταξίδεψε σε μαγευτικούς προορισμούς και παραδεισένια τοπία, που μας ξενάγησε στις συνήθειες, τις παραδόσεις, τα φαγητά και τα μυστικά μακρινών χωρών, παρέα με αγαπημένους celebrities, που αποκαλύπτουν τα πιο κρυφά τους μυστικά στον Νίκο Κοκλώνη, ολοκληρώνει την τρίτη επιτυχημένη σεζόν της.

Το Celebrity Travel της καρδιάς μας δίνει το τελευταίο του ραντεβού για φέτος με τους τηλεθεατές, την Κυριακή, 9 Ιουνίου στις 17.50 στο Open Tv.  Στο τελευταίο ταξίδι της σεζόν, ο Νίκος Κοκλώνης ταξιδεύει παρέα με τον Ηλία Βρεττό στην όμορφη Λισαβόνα.

Μείνετε συντονισμένοι για την τέταρτη σεζόν με νέα εξωτικά, συναρπαστικά ταξίδια. Καλό καλοκαίρι!

 

Rate it