Βιετνάμ (S02-E19 & Ε20)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Βιετνάμ μετ’ επιστροφής διαρκούν τουλάχιστον 15 ώρες με μια  ενδιάμεση στάση συνήθως και το μέσο κόστος ανά επιβάτη είναι 860€. Οι κύριες διαχειρίστριες εταιρείες είναι η Aeroflot, η Emirates, η Scoot, η Turkish Airlines, η Etihad κλπ

Το ταξίδι στο Βιετνάμ - εκτός από το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου - είναι σχετικά οικονομικό για τους Έλληνες καθώς η ισοτιμία € (ευρώ) - VND (βιετναμέζικο ντόνγκ) είναι 1€ - 28.000 VND.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας, ένα ξενοδοχείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής καθώς χρονολογείται από το 1901 και έχει φιλοξενήσει πολλούς σταρ (μεταξύ των οποίων ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Τζέιν Φόντα και η Κατρίν Ντενέβ), είναι το 5 αστέρων Sofitel Legend Metropole που θα σε κάνει να νιώσεις σαν να πρωταγωνιστείς σε ταινία εποχής. Τα δυνατά σημεία του είναι  οι υπηρεσίες σπα, το εστιατόριο με το υψηλής ποιότητας τοπικό φαγητό και η θερμαινόμενη πισίνα. Όλα αυτά με κόστος από 200€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση

 

Αν αγαπάς την πολυτέλεια και θες πισίνα, γυμναστήριο, εστιατόριο και μπαρ στην άνεση του ξενοδοχείου σου χωρίς να περπατάς, σου προτείνουμε  το 4 αστέρων Lapis Hotel με κόστος από 70€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση!

 

Ένα ακόμα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, στη δυτική πλευρά του Ανόι, ακριβώς δίπλα σε λίμνη, είναι το JW Marriott Hotel Hanoi, με εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο, από τα οποία η θέα είναι μαγευτική. Θεωρείται από τα καλύτερα ξενοδοχεία της αλυσίδας Marriott με κόστος από 140€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση.

 

Αν προτιμάς ένα ξενοδοχείο πιο μοντέρνο αλλά με ατμόσφαιρα ζεστή που θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, επίλεξε το 3 αστέρων  Hanoi La Storia Hotel , σε απόσταση μικρότερη του ενός χλμ. από τον ναό Ngoc Son με κόστος από 35€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση!

 

Ένα ξενοδοχείο που λατρέψαμε καθώς θυμίζει την διάσημη έπαυλη Versace σε στυλ και διακόσμηση είναι το 3 αστέρων Hanoi Cristina Hotel & Travel στο κέντρο της πόλης, με μεγάλη ποικιλία γεύσεων για το πρωινό σου και κόστος από 20€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση (έχε στο νου σου ότι η βασιλική σουίτα κοστίζει περίπου 35€ ανά διανυκτέρευση!)

 

Για να έχεις υπέροχη θέα της λίμνης αλλά και μεγάλου τμήματος της πόλης από το δωμάτιο σου αλλά και την ταράτσα του ξενοδοχείου σου, ο προορισμός σου θα είναι το 3 αστέρων Splendid Hotel &Spa με τα πολύ άνετα κρεβάτια όπου μετά από μια μακρά μέρα περπατήματος, θα ευχαριστηθείς ύπνο! Το κόστος ξεκινά από 40€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση.

 

Εμείς μείναμε στο Hotel Hilton Opera, δίπλα στην όπερα του Ανόι, με αποικιακή διακόσμηση στα δωμάτια, 3 εστιατόρια και μια ανάσα από την Παλιά Συνοικία και τη λίμνη Hoan Kiem).

 

Απόλαυσε τον τοπικό καφέ, λεγόμενο egg coffee (με κρόκους αυγών, ζάχαρη, συμπυκνωμένο γάλα και καβουρδισμένο καφέ) στο Pho Co Coffee το οποίο εκτός του εξαιρετικού καφέ που σερβίρει, φημίζεται για την υπέροχη θέα στη λίμνη από την ταράτσα του.

 

Για φαγητό, προτείνουμε το Bun cha Huong Lien, που είναι γνωστό επειδή το προτίμησε ο Μπάρακ Ομπάμα σε επίσκεψη του, ενώ είναι ένα απλό, μικρό μαγαζί χωρίς πολυτέλεια. Ο ζωμός είναι γευστικότατος και το κρέας πολύ καλά ψημένο. Στα συν του είναι ότι δεν θα πάθεις  εγκεφαλικό όταν φέρουν τον λογαριασμό!

 

Για γκουρμέ καταστάσεις, προτίμησε το Duong’s restaurant and Cooking Class, στην παλιά συνοικία και παράγγειλε εκτός από χοιρινό, τη φημισμένη πάπια με πορτοκάλι, από τα πιο αγαπημένα πιάτα των πελατών!

 

Στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης συγκαταλέγεται και το JW cafe που φιλοξενείται στο JW Marriott Hanoi Hotel, υπερπολυτελές με ποικιλία πιάτων, από τοπικές λιχουδιές μέχρι διεθνή πιάτα που συμπληρώνονται από καταπληκτικά επιδόρπια. Στα θετικά του, η υπέροχη διακόσμηση, η θέα στη λίμνη και η ατμόσφαιρα!

 

Για ποτάκι με καλή παρέα, προτείνουμε το Binh Minh Jazz Club, ειδικά αν αγαπάς την τζαζ, όπου οι μουσικοί δίνουν ρέστα, στην ανατολική πλευρά του Ανόι, πίσω από την Όπερα Λάβε υπόψιν ότι εδώ το κάπνισμα επιτρέπεται στο εσωτερικό του κλαμπ!

 

 

lock_open

Βιετνάμ (S02-E19 & Ε20)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

 

Φτάνοντας στο Βιετνάμ, θα δεις έναν επίγειο παράδεισο να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου και θα γοητευτείς από τα γαλαζοπράσινα νερά του. Θεωρείται μια από τις αναπτυσσόμενες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά και τις ανέσεις που θα κάνουν το ταξίδι σου σούπερ!

Η διαφορετικότητα του έγκειται στο ότι ενώνει αρμονικά τον βορρά, νότο και το κέντρο, παρόλες τις πολιτισμικές επιρροές της κάθε περιοχής. Ο Βορράς μοιάζει να μιμείται τον Κινέζικο πολιτισμό ενώ ο Νότος “αντιγράφει” τον Ινδικό και Ινδουιστικό. Το κέντρο, όμως, φέρνει την ισορροπία δίνοντας την δική του πινελιά στον χαρακτήρα αυτής της πόλης!

Οι περιοχές μεταξύ τους είναι σαν την μέρα με τη νύχτα και από άποψη κλίματος αφού συχνά, ενώ στα βόρεια βουνά πέφτει χιόνι, στα νότια θα χρειαστείς την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα και 50άρι αντηλιακό! Η μέση ετήσια θερμοκρασία της χώρας κυμαίνεται από 22 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Πιο συγκεκριμένα, αν βρεθείς στο βόρειο ή κεντρικό Βιετνάμ, από Οκτώβριο ως Μάρτιο θα καταλάβεις τί θα πει μουσώνας και θα νιώσεις στο πετσί σου το κρύο και την υγρασία, για αυτό αν προτιμάς τα θερμά και ξηρά κλίματα, μετακινήσου προς τα νότια. Τους υπόλοιπους μήνες, ο νοτιοδυτικός μουσώνας προκαλεί ζέστη και υγρασία σχεδόν σε όλη την χώρα. Αν το εισιτήριο σου, όμως, έχει βγει για το διάστημα από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, λάβε υπόψιν ότι οι βροχές, αν και συνήθως σύντομης διάρκειας, είναι καταρρακτώδεις, επομένως πάρε μαζί σου την μεγάλη ομπρέλα!

Η πρωταγωνίστρια της χώρας είναι σαφώς η πρωτεύουσα της, το Ανόϊ, με πληθυσμό σχεδόν 8 εκατομμύρια, στην βόρεια όχθη του Κόκκινου Ποταμού. Υπήρξε σημαντικό πολιτικό κέντρο για περίπου 8 αιώνες και στη συνέχεια κατακτήθηκε από Γάλλους και Κινέζους. Χάρη στους κατακτητές χτίστηκαν εμβληματικά κτίρια στα νότια της παλιάς πόλης, όπως εκκλησίες, δημόσια κτίρια και πολυτελείς επαύλεις θυσιάζοντας τμήματα λιμνών και καναλιών. Δες τα όλα νοικιάζοντας ένα cyclo για να κάνεις τον γύρο της πόλης!

 

 

 

Λίμνη Hoan Kiem

Ένα άλλο πανέμορφο σημείο που μοιάζει με όαση (και λόγω της δροσιάς του) στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι η Λίμνη Hoan Kiem με καταπράσινα δέντρα και παγκάκια τριγύρω. Στη μια άκρη βρίσκεται η κόκκινη ξύλινη γέφυρα (που ονομάζεται Γέφυρα του ανατέλλοντος Ηλίου) που οδηγεί στο ναό Ngoc Son. Ο  εν λόγω ναός είναι αφιερωμένο στον στρατιωτικό Tran Hung Dao που νίκησε τους Μογγόλους τον 13ο αιώνα, στον άγιο των γιατρών La To και στον λόγιο Van Xuong. Η συγκεκριμένη λίμνη σχετίζεται με το μύθο του βασιλιά Le Loi και το σπαθί του, που του χάρισε την μια νίκη μετά την άλλη ενάντια στην Κινέζικη κατοχή και βρέθηκε στα χέρια του αυτοκράτορα ως εκ θαύματος, μέσω της Χρυσής θεϊκής χελώνας Kim Qui, που βγήκε στην επιφάνεια της λίμνης για να του το δώσει.

Παλιά συνoικία

Η βόλτα στην παλιά συνοικία, έξω από τον Imperial Citadel of Thăng Long επιβάλλεται για σένα που θες να κάνεις τα ψώνια σου και παράλληλα να γνωρίσεις την ιστορία του τόπου. Όχι ένας, όχι δύο αλλά τριάντα έξι δρόμοι για να περιπλανηθείς, καθένας από τους οποίους έχει λάβει το όνομα του ανάλογα με τα προϊόντα των μαγαζιών που φιλοξενούσε από το παρελθόν. Έτσι, θα βρεις την οδό χαλκού, σιδήρου, μπαμπού κλπ. Στην οδό Ma May βρίσκεται ένα παραδοσιακό βιετναμέζικο σπίτι που έχει αντέξει όλες τις καταστροφές από τον 19ο αιώνα ως σήμερα! Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα μαγαζιά, επομένως φρόντισε να έχεις πάνω σου λεφτά!

Πλατεία Ho Chi Minh

Στην περίφημη πλατεία Ho Chi Minh, θα επισκεφθείς το ομώνυμο μαυσωλείο όπου φυλάσσεται το σώμα του ανθρώπου που ηγήθηκε του κινήματος ανεξαρτησίας Viet Minh και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας το 1945. Οι ουρές μεγάλες, οι Βιετναμέζοι, ψηλοί στρατιώτες ντυμένοι στα λευκά, δεν αστειεύονται ως προς την φύλαξη του κτιρίου αλλά σίγουρα το δέος που θα νιώσεις λόγω της ιστορικής σημασίας του αξίζει 100% την επίσκεψη.

Περνώντας απέναντι, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μια παράσταση με μαριονέτες διαφορετική από τις άλλες καθώς οι άνθρωποι που τις κινούν βρίσκονται στο νερό καθόλη την διάρκεια της παράστασης! Θα ξεδιπλωθούν μπροστά στα μάτια σου ιστορίες-μύθοι του Βιετνάμ υπό τους ήχους βιετναμέζικης μουσικής από ζωντανή ορχήστρα!

Προεδρικό Mέγαρο

Το Προεδρικό Μέγαρο στο Ανόι, είναι σίγουρα ένα επιβλητικό κτίσμα αλλά ο Ho Chi Minh αρνήθηκε να μείνει εντός αυτού μετά την εκλογή του ως πρόεδρος, επειδή μέχρι τότε διέμεναν σε αυτό Γάλλοι ηγέτες, μισητοί στο λαό του Βιετνάμ. Επέλεξε αντ’ αυτού να μείνει σε μια παραδοσιακή ξύλινη κατοικία στους κήπους του Μεγάρου από το 1958 ως τον θάνατο του. Η κατοικία είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες, επομένως κάνε μια στάση εδώ για να συμπληρωθεί ο φόρος τιμής στην ιστορία του Βιετνάμ.

 

 

Εμείς προτείνουμε...

Ενδιάμεσα στους εμπορικούς δρόμους της παλιάς συνοικίας, ξεφυτρώνουν μικρές καντίνες με street food και πλανόδιους που πουλούν σουβενίρ. Δοκιμάστε το παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο  Bun Cha (ψημένο χοιρινό με σάλτσα και συνοδεία noodles ρυζιού με φρέσκα μυρωδικά) που ξετρέλανε ακόμα και τον Μπάρακ Ομπάμα! Εμάς μας άρεσε βέβαια και η σούπα βοδινού Pho Bo , για αυτό σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Στα βορειοδυτικά του Ανόι, θα βρεις την λίμνη West Lake, την μεγαλύτερη του Βιετνάμ, στο κέντρο της οποίας, βρίσκεται η παλιότερη παγόδα της (η παγόδα του Ναού Tran Quoc), χτισμένη σε ένα νησάκι. Απελευθέρωσε χελώνες στη λίμνη, που σύμφωνα με τους ντόπιους θα σου φέρει καλή τύχη και χάζεψε άφοβα τα πολυτελή κτίρια γύρω από τη λίμνη, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία είτε κατοικίες.

Σε αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις,  είναι μια κρουαζιέρα στα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου Ha Long Bay, σε απόσταση 3 ωρών από το Ανόι, με τα νησάκια από ασβεστόλιθο να κάνουν το θέαμα μοναδικό. Κάπου ανάμεσα στους τεράστιους, κάθετους βράχους,  δεσπόζει το σπήλαιο Sung Sot με τους μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες όπου οι τουρίστες συνωστίζονται για να βγάλουν selfies. Η περιοχή, χάρη στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, προστατεύεται από την Unesco και θεωρείται ένας από τους 10 πιο όμορφους κόλπους στον κόσμο.

Καθώς το Βιετνάμ τα έχει όλα, θάλασσα και βουνό, για τη συνέχεια κάνε μια εκδρομή στην ορεινή περιοχή Cao Bang, στα σύνορα με την Κίνα. Το υπέροχο φυσικό τοπίο και οι καταρράκτες Ban Gioc, που σχηματίζονται από τις λίμνες  της Cao Bang, είναι ό,τι πρέπει για πεζοπορία. Σε απόσταση 20 χλμ βρίσκεται η λίμνη Thang Hen, που έχει εμπνεύσει πλήθος ποιητών, γι’ αυτό βγάλε εισιτήριο για βαρκάδα και τα υπέροχα νερά, περιτριγυρισμένα από οργιώδες πράσινο θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής θα σε αποζημιώσουν!

Το Ba Βe Εθνικό πάρκο βρίσκεται 100 χλμ δυτικά από την πόλη Cao Bang, στην επαρχία Bac Kan. Μπορείς να φτάσεις στην περιοχή και με λεωφορείο από το Ανόϊ ενώ  αν αγαπάς την πολυτέλεια, μπορείς να νοικιάσεις λιμουζίνα από εκεί! Αποτελεί ένα ακόμη όμορφο μέρος για πεζοπορία και εδώ θα βρεις την λίμνη Ba Be, με μήκος 8 χλμ, που αποτελείται από την ένωση τριών διαφορετικών λιμνών. Αν δεν πρόλαβες να κάνεις την βαρκάδα σου στην Thang Ηen Lake, μην χάσεις την ευκαιρία να την κάνεις εδώ και να ανακαλύψεις τις σπηλιές που σχηματίζονται.

Μακριά από την ενδοχώρα του Βιετνάμ, ένα τοπίο που βαθμολογείται με πολλά αστέρια από τους επισκέπτες, είναι το σύμπλεγμα νησιών Con Dao όπου τα καταγάλανα νερά, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και οι παραλίες βγαλμένες από καρτ ποστάλ, θα το κάνουν αγαπημένο σου προορισμό. Στο παρελθόν όσο και αν φαίνεται περίεργο ήταν τόπος εξορίας πολιτικών κρατουμένων.  Τμήματα τους καλύπτονται από τροπικά δάση, γι’ αυτό μην διστάσεις να λάβεις μέρος σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία, κατάδυση και εξερεύνηση της φύσης (εδώ θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις σπάνια είδη όπως ο μαύρος γιγάντιος σκίουρος).

 

 

 

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στο Βιετνάμ: 

 

Rate it