Σαν Φρανσίσκο (S02-E01 & Ε02)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Σαν Φρανσίσκο μετ’επιστροφής έχουν ως μέση διάρκεια 16 ώρες με 1 ενδιάμεση στάση και διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες την Delta, Lufthansa, KLM και Airfrance. Το κόστος ανά επιβάτη ξεκινά από 550€

Στο 3* ξενοδοχείο Mosser, στην πλατεία Union, θα βρεις ο,τι χρειάζεσαι (άνετα δωμάτια, προϊόντα περιποίησης δωρεάν και μοντέρνο design) σε πολύ καλές τιμές! Σε απόσταση 3 λεπτών υπάρχει στάση τρένου που θα σε μεταφέρει στο Fisherman’s Wharf και την Chinatown.

Το κόστος της διανυκτέρευσης ξεκινά από 150€ για το δίκλινο δωμάτιο!

 

‘Ενα ξενοδοχείο που φέρνει την βικτωριανή αίγλη στην καρδιά του San Francisco είναι το 3* Beresford Arms, που ταυτόχρονα  σου εξασφαλίζει σύγχρονες ανέσεις. Μπορείς να απολαύσεις τον πρωινό σου καφέ συνοδεία γλυκού εντελώς δωρεάν και στη συνέχεια να πάρεις το κοντινό τελεφερίκ και να επισκεφθείς το Fisherman’s Wharf και την προβλήτα 39. Με κόστος από 150€ ανά διανυκτέρευση, θεωρείται ιδανική επιλογή!

 

Αν προτιμάς γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων, το 4* Hilton San Francisco Union Square, που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία, θα σε φιλοξενήσει σε άνετα, ευρύχωρα δωμάτια, με τηλεόραση επίπεδης οθόνης υψηλής ευκρίνειας και προϊόντα περιποίησης του διάσημου Αμερικάνου δερματολόγου Peter Thomas Roth. Στο Herb & Kitchen μπορείς να δοκιμάσεις γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν, απολαμβάνοντας τη θέα της πόλης από ψηλά. Για να “κάψεις” τις θερμίδες, πέρνα από το υπερσύγχρονο γυμναστήριο ή κολύμπησε στην εξωτερική πισίνα, φροντίζοντας παράλληλα για το μαύρισμα σου. Αν σου αρέσει να σε φροντίζουν, το σπα των 2600 τ.μ, με  το μεγάλο πακέτο υπηρεσιών από έμπειρα χέρια, θα σου χαρίσει στιγμές ευεξίας! Με κόστος από 220€ ανά διανυκτέρευση είναι value for money!

 

To 3* Marines' Memorial Club & Hotel Union Square, είναι ένα ξενοδοχείο που διαφέρει από τα υπόλοιπα καθώς παρέχει εστιατόριο (το Leatherneck Steakhouse) στον τελευταίο όροφο με ανεμπόδιστη θέα της πόλης, βιβλιοθήκη και το μουσείο “Living Memorial” όπου μπορείς να μπεις δωρεάν και να δεις την ιστορία του Αμερικανικού Πεζικού και Ναυτικού να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου.

Το κόστος ανά διανυκτέρευση ξεκινά από 200€ για το δίκλινο δωμάτιο.

Ξυπνώντας το πρωί, πρέπει να έχεις δυνάμεις για να συνεχίσεις την μέρα ανακαλύπτοντας τις ομορφιές του San Francisco. Το Hollywood Cafe σε περιμένει για να επιλέξεις το πρωινό σου ανάμεσα σε φρεσκοψημένα pancakes με σοκολάτα ή raspberries, ομελέτες σπέσιαλ, φρέσκα φρούτα και ποικιλία καφέ/τσαγιού. Αν σε πάρει ο ύπνος και αργήσεις, ίσως χρειαστεί να περιμένεις λίγο μέχρι να καθίσεις γιατί είναι το αγαπημένο μέρος της πόλης για πρωινό γεύμα!

 

Αν σκοπός σου είναι να γιορτάσεις για μια ειδική περίσταση ή απλώς θέλεις να κάνεις ένα γαστρονομικό δώρο στον εαυτό σου, το εστιατόριο Gary Danko είναι η ιδανική επιλογή. Η γαλλική κουζίνα έχει την τιμητική της και προτείνουμε ανεπιφύλακτα όλα τα πιάτα με θαλασσινά, το ψαρονέφρι με σάλτσα και την πάπια. Από τον μπουφέ με την ποικιλία τυριών δεν λείπει απολύτως τίποτα και όλα είναι άψογης ποιότητας. Τα επιδόρπια είναι υπέροχα (ειδικά το σουφλέ σοκολάτας) και δικαιώνει απολύτως τα αστέρια Michelin με τα οποία έχει βραβευτεί!

 

Συνδυάζοντας γεύση και πολυτέλεια, το εστιατόριο Acquerello, το οποίο έχει σχεδιαστεί με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, έχει εδώ και 25 χρόνια ένα στόχο- να σου χαρίσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Μόνο τα καλύτερα, γευστικότερα πιάτα της ιταλικής κουζίνας σερβίρονται εδώ με τόσο μεράκι, που δεν θα μπορούσαν να μην χαρίσουν στο εστιατόριο τα αστέρια Michelin με τα οποία βραβεύτηκε.

 

Αν σου έλειψε η ελληνική κουζίνα, το Kokkari θα σε κατακτήσει σερβίροντας τα πιο αγαπημένα πιάτα στην πιο γευστική τους εκδοχή. Χειροποίητες πίτες, μουσακά, καλαμάρι, αρνάκι αλλά και γαλακτομπούρεκο, καρπούζι με φέτα και φραπέ έχουν λατρευτεί από ντόπιους και τουρίστες, κάνοντας μας περήφανους για τις γαστρονομικές μας κατακτήσεις!

 

Στο Bimbo’s 365 Club, η αίθουσα παραστάσεων/συναυλιών αλλά και τα συγκροτήματα/ηθοποιοί που το τιμούν θα σου χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης σε έναν πολυτελή χώρο όπου ακόμη και στις τουαλέτες θα βρεις μέντες και προϊόντα styling για τα μαλλιά! Μπορείς να ψάξεις στην επίσημη σελίδα του και να βρεις τα προγραμματισμένα σόου ώστε να κάνεις κράτηση για αυτό που προτιμάς

 

Αν τέλος, θες ένα να απολαύσεις το ποτό σου σε έναν υπέροχα διακοσμημένο χώρο με vintage πινελιές, υπό τους ήχους της μουσικής των καλύτερων Djs της πόλης, ψάξε στο GPS την τοποθεσία του Monarch Club. Τα κοκτέιλ είναι σούπερ, το ίδιο και οι παραστάσεις που δίνονται σε ειδικές περιπτώσεις με μουσικοχορευτικά σόου. Στα θετικά του, τα ποτά είναι σε φυσιολογικές τιμές ενώ η μπίρα κοστίζει λιγότερο από 5€

 

 

lock_open

Σαν Φρανσίσκο (S02-E01 & Ε02)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

Το San Francisco, χτισμένο στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, πάνω σε 40 λόφους, είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Καλιφόρνια με πληθυσμό περίπου 7.000.000. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή της Βόρειας Καλιφόρνια από το 1960 ως και σήμερα στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας και του εμπορίου.
Οι κάτοικοι της ήταν ανέκαθεν υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του σεβασμού στην διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου. Η τεχνολογία και η οικονομία γνωρίζουν άνθηση εδώ. Συνέπεια αυτού, οι πολίτες απολαμβάνουν μια άνετη ζωή και αυτό...φαίνεται καθώς το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται!
Με κλίμα που θυμίζει αυτό της Μεσογείου το καλοκαίρι και με ήπια υγρούς χειμώνες, δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις νέα γκαρνταρόμπα ή επιπλέον αξεσουάρ. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που την κάνει ιδιαίτερη και μυστηριωδώς γοητευτική...Δεν είναι άλλο από την ομίχλη της, που προκαλείται από την “συνάντηση” θερμών αερίων ρευμάτων και της χαμηλής θερμοκρασίας των νερών του Ειρηνικού Ωκεανού!

Golden Gate Bridge

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι η κρεμαστή γέφυρα της χρυσής πύλης (Golden Gate Bridge), η πιο πολυφωτογραφημένη γέφυρα στον κόσμο, που ενώνει τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μπορείς να την διαβείς περπατώντας στον πεζόδρομο και να απολαύσεις την υπέροχη θέα της θάλασσας και της πόλης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να νοικιάσεις ποδήλατο, καθώς υπάρχουν ειδικοί ποδηλατόδρομοι για αυτό το σκοπό. Το σκηνικό είναι πανέμορφο και τη νύχτα, που η γέφυρα είναι φωτισμένη και σίγουρα η φωτογραφική σου μηχανή θα πάρει φωτιά. Ιδανικό σημείο για την λήψη των φωτογραφιών είναι το Fort Point, στην όχθη του κόλπου, κάτω από την γέφυρα, στο νότιο τμήμα της. Έλαβε το όνομα του από το φρούριο που χτίστηκε εκεί, στα μέσα του 19ου αιώνα, για να προστατέψει από τυχόν εισβολείς, αλλά ευτυχώς ήταν αχρείαστο!

 

Αλκατράζ

Ένα σημείο-κατατεθέν της πόλης είναι το νησί του Αλκατράζ που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή του Σαν Φρανσίσκο και όπου μπορείς εύκολα να φτάσεις με ferry boat, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της θρυλικής ομώνυμης φυλακής. Η εν λόγω φυλακή ήταν υψίστης ασφαλείας και κανείς δεν κατάφερε να δραπετεύσει από εκεί. Εκτός αυτού, είναι διάσημη γιατί φιλοξένησε τους πιο διαβόητους κακοποιούς, όπως τον περίφημο Αλ Καπόνε. Το εισιτήριο για να το επισκεφτείς (μαζί με το ferry που θα σε βγάλει στο νησί) κοστίζει από 45$ και πρέπει να αγοραστεί τουλάχιστον 1 μήνα πριν καθώς έχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Το Αλκατράζ έχει εμφανιστεί σε πολλά γυρίσματα διάσημων ταινιών όπως το “Escape from Alcatraz” (1979) με τον Clint Eastwood, “The Rock”(1996 με τον Sean Connery), το “ Catch me if you can” (2002) με τον Leonardo Dicaprio και τον Tom Hanks και πολλές ακόμη!

Lombard Street

Ένα ξεχωριστό και όμορφο τετράγωνο στην πόλη είναι η Lombard Street με τις 8 διαδοχικές στροφές που περιβάλλονται από πράσινο και μυρωδάτα, λουλούδια σε διάφορα χρώματα. Προτείνουμε να ανέβεις μισθώνοντας ένα ταξί και να απολαύσεις την υπέροχη θέα από την κορυφή του λοφίσκου.
Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι πλανόδιοι καλλιτέχνες -ονομάζονται buskers- ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια! Χόρεψε στους ρυθμούς της μουσικής τους, τραγούδα μαζί τους και άσε το φιλοδώρημα σου σαν ένδειξη εκτίμησης στην τέχνη τους! Ίσως δεν το ξέρεις αλλά με αυτό τον τρόπο αναδείχθηκαν διάσημοι καλλιτέχνες όπως η Janis Joplin, οι Grateful Dead, οι Jefferson Αirplane, που έπαιζαν στον δρόμο δωρεάν, πριν τυχαία τους ανακαλύψει κάποιος και απογειώσει την καριέρα τους!

 

Εμείς προτείνουμε...

Κάνε τη βόλτα σου στο Golden Gate Park – το τρίτο πιο δημοφιλές πάρκο στις ΗΠΑ. Το πάρκο είναι τεράστιο , γεμάτο καλοφροντισμένους κήπους, δέντρα, λουλούδια, λίμνες, παιδικές χαρές, εκτάσεις για πικ νικ και διάφορα ζώα. Είναι ιδανικό μέρος για φυσιολάτρες αλλά και όσους αγαπούν τα σπορ αφού υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες διοργανώνονται αγώνες ερασιτεχνών στους οποίους μπορείς να συμμετέχεις. Εδώ στεγάζεται και η Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια, που αποτελεί ένα μουσείο τελευταίας τεχνολογίας, ολυμπιακών διαστάσεων με εκπληκτικά εκθέματα. Εκτός των αναμενόμενων εκθεμάτων, τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει το θαλάσσιο πάρκο και η οροφή που καλύπτεται από βλάστηση! Αν πέσεις πάνω σε γαμήλια τελετή, μην παραξενευτείς! Ο χώρος διατίθεται για τέτοιου είδους τελετές!

Ο δρόμος θα σε βγάλει στην επίσης γνωστή από τις ταινίες – Chinatown και θα νιώσεις σαν να άλλαξες ήπειρο και βρέθηκες από την Αμερική στην Κίνα! Ιδρύθηκε το 1848 από τους Κινέζους μετανάστες, και αποτελεί μέχρι σήμερα το πολιτιστικό και οικονομικό σημείο αναφοράς τους. Εκατοντάδες τουρίστες περνούν την παραδοσιακή πύλη του Δράκου καθημερινά για να την εξερευνήσουν και απολαμβάνουν ζωντανή, κινεζική μουσική στην πλατεία Portsmouth με τις πολυάριθμες παγόδες. Ό,τι και αν χρειαστείς, θα το αποκτήσεις εύκολα γιατί εδώ υπάρχουν τα πάντα σε αφθονία – καταστήματα ρούχων και σουβενίρ, ψαράδικα και εστιατόρια όπου σερβίρονται τα καλύτερα πιάτα κινεζικής κουζίνας. Δεν είναι τυχαίο πως συρρέουν πάνω από 24 εκατομμύρια επισκέπτες και τουρίστες ετησίως.

 

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο: 

 

 

 

Rate it