Καρθαγένη (S02-E23)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Καρταχένα έχουν διάρκεια από 19 ώρες, με 2 στάσεις -εκ των οποίων η μία είναι σε Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο και η δεύτερη είναι στην Μπογκοτά. Το κόστος ξεκινά από 1100€ ανά επιβάτη και οι διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες είναι η KLM, Condor, Lufthansa, Aegean, Avianca κλπ.

Στην Getsemani, το 5 αστέρων ξενοδοχείο Allure Chocolat by Karisma το οποίο είναι μόλις 12 λεπτά απόσταση από την παραλία. Πρόκειται για υπερπολυτελές ξενοδοχείο με γυμναστήριο, εστιατόριο και πισίνα σε τιμές που ξεκινούν από 170€ ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο!

 

Αν θες να απολαύσεις την διαμονή σου μέσα στην πολυτέλεια, χωρίς να σου κοστίσει ακριβά, το Hampton by Hilton Cartagena, σε απόσταση 1 λεπτού από την παραλία. Στην ταράτσα, μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου στην πισίνα με θέα όλης της πόλης. Αν, ακόμα και στις διακοπές, θες να διατηρήσεις το αθλητικό σου στυλ, το υπερσύγχρονο γυμναστήριο δε θα σε απογοητεύσει και το πρωινό αξίζει αστέρι Michelin! Ολα αυτά με κόστος που ξεκινά από 70€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο!

 

Αγαπημένο των επισκεπτών (ανάμεσα στα 5 κορυφαία ξενοδοχεία της περιοχής) είναι το 5* Holiday Inn Cartagena Morros, σε απόσταση 2 λεπτών από την παραλία, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων- όπως άλλωστε είναι οι διαστάσεις όλου του ξενοδοχείου-! Για πρωινό θα βρεις τα πάντα: τροπικά φρούτα, τον περίφημο Κολομβιανό καφέ και του...πουλιού το γάλα! Με κόστος από 90€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο, θεωρείται πολύ έξυπνη λύση!

 

Αν τα οικονομικά σου δεν γνωρίζουν...άνθηση, μη στεναχωριέσαι! Το 3* Ibis Cartagena Marbella, σε απόσταση μικρότερη του 1,5 χλμ από την περιτειχισμένη πόλη είναι πολύ κομψό μέσα στη μίνιμαλ αλλά μοντέρνα διακόσμηση του και πολύ προσεγμένο! Η καθαριότητα, οι υπηρεσίες και ο μπουφές ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες! Το κόστος του δίκλινου ξεκινά από 45€ για κάθε διανυκτέρευση.

 

 

Για να δοκιμάσεις τα καλύτερα της ντόπιας κουζίνας, ο δρόμος θα σε βγάλει στο “La Mulata” που έχει κάνει διατριβή σε θαλασσινά και ψάρια (ο,τι και αν επιλέξεις, θα βγεις ασπροπρόσωπος) αλλά και για σένα που είσαι κρεατοφάγος, το πιάτο σου θα σε ενθουσιάσει. Το εστιατόριο δεν είναι μεγάλο αλλά με χαρούμενη διάθεση (αυτές οι προσωπογραφίες στον τοίχο μοιάζουν σαν να σου μιλάνε!) και πελατοκεντρικό προσωπικό! Όταν έρθει ο λογαριασμός δεν θα το πιστεύεις ότι με τόσο λίγα χρήματα, έφαγες τόσο καλά!

 

Είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψεις το εστιατόριο 1621, με πολυτελή διακόσμηση και αύρα εποχής Εβίτας Περόν, όπου ο κατάλογος είναι για τους φαν του γκουρμέ και τους γλυκατζήδες καθώς τα επιδόρπια φαίνεται να επιμελείται κορυφαίος ζαχαροπλάστης! Αν καθίσεις στην αυλή του εστιατορίου, θα απολαύσεις το γεύμα σου στην δροσιά των δέντρων!

 

Δεν γίνεται να είσαι στην Κολομβία και να μην δοκιμάσεις ρούμι! Επειδή αξίζεις το καλύτερο, επισκέψου το El Arsenal και σίγουρα θα βρεις κάτι που να σου κάνει κλικ από την μεγάλη ποικιλία του σε ρούμι αλλά και κοκτέιλ! Από φαγητό , έχει λίγα πιάτα αλλά καλά! Στα συν του, δε θα μείνεις με άδεια τσέπη!

 

Για δροσιστικά κοκτέιλ και υπέροχη θέα, σε περιμένει το Cafe Del Mar,σε απόσταση αναπνοής από την παραλία όπου θα χαλαρώσεις ανάμεσα σε κανόνια και σημαίες! Το ηλιοβασίλεμα είναι μαγικό εδώ!

 

Για να κινηθείς στους ρυθμούς της σάλσα σε ένα μαγαζί που συγκεντρώνει τον καλύτερο κόσμο, η καλύτερη πρόταση είναι το Cafe Havana. Με ζωντανή μουσική από συγκρότημα και τα καλύτερα, δροσιστικά κοκτέιλ, είναι λογικό όλοι γύρω σου να είναι χαλαροί και να χορεύουν!

 

Αν νιώθεις ένα κενό στο στομάχι, σταμάτα στο φούρνο  la Esquina Del Pan de Bono για να δοκιμάσεις τα καλύτερα σφολιατοειδή της πόλης, συνοδευόμενα από φρεσκοστυμμένο χυμό! Θα βρεις ακόμη και σπανακόπιτα!

lock_open

Καρθαγένη (S02-E23)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

 

Η Καρταχένα, είναι η πρωτεύουσα του Μπόλιβαρ, στην βόρεια ακτή της Κολομβίας που βρέχεται από την Καραϊβική και ο πληθυσμός της μετά βίας φτάνει το 1.000.000 κατοίκους.

Μέσα στο χρώμα και με μουσικούς και χορευτές/-ιες να ξεπροβάλλουν παντού στα στενά, πώς να μην ανέβει η διάθεση σου? Προσοχή μόνο στα αυτοκίνητα γιατί οι οδηγοί τείνουν να οδηγούν όπως θέλουν (ε ναι, πάντα υπάρχουν χειρότερα!). Στα συν της, είναι ένα ασφαλές μέρος, όπου μπορείς να περπατήσεις αμέριμνα, οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά ζεστοί και φιλικοί και η ζωή είναι φθηνή, επομένως δεν χρειάζεται να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό πριν έρθεις!

Κάνει ζέστη καθ’όλη την διάρκεια του έτους, χωρίς όμως να αγγίζει ακραίες θερμοκρασίες- συγκεκριμένα το θερμόμετρο  σπάνια ανεβαίνει πάνω από το 32 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία είναι παρούσα όλο τον χρόνο, χωρίς όμως συχνές βροχοπτώσεις!

 

SAN DIEGO

Καρταχενα, μια πολη γεμάτη ζωντάνια, ρυθμό, μουσική που συνδυάζει όσο καμία το παλιό με το καινούργιο
Διασκεδάστε με υπαίθριους μουσικούς, χορευτές και καλλιτέχνες δρόμου στις συνοικίες της πόλης SAN DIEGO, GETSEMANI και στο ιστορικό κέντρο
Φάτε γευστικά στο LA COCINA DE PERINA στη GETSEMANI
Στο LA CASA DE SOCORRO , στο EL BOLICHE, το ΒEIYU και το INTERNO.

Gabriel GARCIA MARQUEZ

Επισκεφτείτε το Museo de Arte Moderno, το σπίτι – μουσείο του Gabriel GARCIA MARQUEZ τις παλιές αποθήκες και παλιές φυλακές, LAS BOVENTAS που σήμερα είναι εμπορικά καταστήμ'ατα,
το πανεμορφο Castillo de San felipe de Barajas. το ΑLQUIMICO . για τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης και την εκκλησία CONVENTO DE LA POPA.

CAFÉ DEL MARE

 

Πιείτε και διασκεδάστε μέχρι τις πρωινές ώρες στο CAFÉ HAVANA και απολαύστε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα με ένα ποτό στο χέρι στο εκπληκτικό CAFÉ DEL MARE
Επισκεφτείτε ακόμα την εγκαταλελειμμένη βίλλα του Πάμπλο Εσκομπάρ, του μεγαλύτερου βαρόνου των ναρκωτικών στο σύμπλεγμα των νησιών Ροζάριο , συγκεκριμένα στην Isla Grande
και την ολοζώντανή πλατεία de la Trinidad με τα πανέμορφα γκράφιτι. στην Getsemani

El Totumo

Ανεβείτε στο μικρότερο ενεργό ηφαίστειο της χώρας El Totumo, ύψους 15 μέτρων από την επιφάνεια της γης, αλλά και με βάθος κρατήρα 2000 χιλιάδων μέτρων!!.... και βουτήξτε στην πυκνή και θερμή, θεραπεύτικη λάσπη του

 

 

Rate it