Μαδρίτη (S03-E20 & Ε21)

Avatar Admin | 14 Απριλίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Με Aegean και Ryanair πετάς για τη γειτονική πρωτεύουσα με κόστος 100€ - 350€.

Ακόμα να ετοιμάσεις τις αποσκευές σου;

Το 4* Courtyard by Madrid Princesa στα 1,8 χλμ από το κέντρο της πόλης με 125€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

 

Το 4*  AC Hotel Carlton Madrid στα 1,6 χλμ από το κέντρο με κόστος για δίκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό τα 100€.

 

Το 4* Ayre Gran Hotel Colon σε απόσταση στα 3 χλμ από το κέντρο της πόλης και κόστος 123€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Η Ισπανία γενικότερα αλλά και ειδικότερα η Μαδρίτη φημίζονται για τα υπέροχα πιάτα της που μόνο ασυγκίνητο δεν πρόκειται να σε αφήσουν.

 

Η paella είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά πιάτα, τα οποία πρέπει να δοκιμάσεις.

 

Γεύσου οπωσδήποτε τα tapas, πήγαινε για chocolate con churros, βούτηξε τα μέσα στην σοκολάτα χωρίς τύψεις, όπως κάνουν και οι Ισπανοί, αποφασισμένος ή αποφασισμένη πως όταν γυρίσεις από το ταξίδι σου και αφού έχεις « τσιμπήσει» δυο με τρία κιλά θα χρειάζεσαι διατροφή.

 

Κάτι που δεν πρέπει πάλι να ξεχάσεις να δοκιμάσεις είναι το σάντουιτς με το καλαμάρι, μια πολυαγαπημένη για τους Μαδριλένιους, που θα γίνει και δική σου αγαπημένη συνήθεια.

 

Εμείς σας προτείνουμε την La Boca Taverna. Αν ανήκετε στην κατηγορία των τολμηρών εκτός από τα παραπάνω που σας προτείναμε, μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό πιάτο, φτιαγμένο από στομάχι αγελάδας παρακαλώ.

 

Μην παραλείψετε επίσης να γευτείτε το κλασικό πιάτο της Μαδρίτης, το πεντανόστιμο Κοθίδιο μαδριλένιο που περιέχει χοιρινό, ρεβίθια, μπέικον, λαρδί, κοτόπουλο και ζαρζαβατικά.  Σαν να λέμε γαστρονομικό όργιο!

 

 

Μαδρίτη όμως χωρίς να απολαύσεις ένα εντυπωσιακό show φλαμένγκο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

 

To Casa Patas προσφέρει πάντα άψογη ποιότητα ζωντανής μουσικής από έμπειρους καλλιτέχνες, με το εστιατόριο του να συνδυάζει την παραδοσιακή ισπανική κουζίνα μέσα από σπιτικές συνταγές.

 

 

lock_open

Μαδρίτη (S03-E20 & Ε21)

Avatar Admin | 14 Απριλίου, 2019

 

Η ωραία της Ισπανίας, Μαδρίτη, μέσα από τα μάτια του Mr Travel

Κοσμοπολίτικη, ενδιαφέρουσα, η πόλη που έχει χτιστεί ποιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, μουσεία, ιστορικές πλατείες αλλά και πανέμορφες γειτονιές, η Μαδρίτη διαθέτει τα πάντα και ανήκει στην κατηγορία των ταξιδιωτικών προορισμών που θα σε κάνει να περάσεις πανέμορφα.

Στα αραβικά το όνομα της σημαίνει « πηγή νερού». Εμείς πάλι θα λέγαμε ότι αποτελεί «πηγή» αξιοθέατων που ακόμα και να δεν είσαι ο τύπος που του αρέσει το περπάτημα, η Μαδρίτη θα σε κάνει να λιώσεις κυριολεκτικά τις σόλες σου, όχι μόνο για να τη θαυμάσεις αλλά και για να καταναλώσεις τις θερμίδες από τις λιχουδιές της.

Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 3,3 εκατομμύρια και ο συνολικός πληθυσμός της Μητροπολιτικής περιοχής της Μαδρίτης υπολογίζεται σε περίπου 6,5 εκατομμύρια.

Είναι τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Λονδίνο  και το Βερολίνο, ενώ η μητροπολιτική περιοχή είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά του Λονδίνου και του Παρισιού.

Σχετικά με την προέλευση του ονόματος της, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πρώτο της όνομα Ursaria, το οποίο στα λατινικά σημαίνει « γη των αρκούδων», εξαιτίας των πολλών αρκούδων που υπάρχουν στα γύρω δάση και μαζί με το φραουλόδεντρο, αποτελούν το έμβλημα της πόλης από τα μεσαιωνικά χρόνια.

 

Η αλήθεια είναι ότι στη Μαδρίτη όλες οι εποχές έχουν τη δική τους γοητεία. Η άνοιξη είναι από τις καλύτερες εποχές, ενώ εξόχως γοητευτική είναι η ατμόσφαιρα και τα Χριστούγεννα. Αν αποφασίσετε ωστόσο να την επισκεφθείτε, αποφύγετε τις ζεστές μέρες του Αυγούστου.

 

CHURROS

Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας κάπως ανορθόδοξα. Πρώτη στάση προκειμένου να εφοδιαστούμε με δυνάμεις δεν είναι άλλη από το Σαν Γκίνες, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 1894.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε γευστικότατους λουκουμάδες με σοκολάτα, τα περίφημα CHURROS. Πρόκειται για το αγαπημένο γλυκό των Μαδριλένιων. Τηγανητή ζύμη σε σχήμα μακρόστενης τουλούμπας που σερβίρεται σχεδόν σε κάθε καφέ της πόλης.

Κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός ATOCHA

Ακολουθεί επίσκεψη μας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ATOCHA. Εγκαινιάστηκε το 1851 και από το 2014 εξυπηρετεί πάνω από 15 εκατομμύρια επιβάτες. Το 1985 μέχρι το 1992 διευρύνθηκε 4 φορές από το αρχικό μέγεθος.

Στο παλιό τμήμα του σιδηροδρομικού  σταθμού βρίσκεται σήμερα ένας όμορφος τροπικός κήπος με χιλιάδες εξωτικά φυτά που αγγίζουν σχεδόν την 27μετρη οροφή του!

PLAZA ΜAYOR

Ας ξεκινήσουμε από την Plaza Mayor. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και είναι η πιο όμορφη πλατεία. Κατασκευάστηκε το 1617 και ο σχεδιασμός της ανατέθηκε σε διάφορους αρχιτέκτονες. Έχει 3 διάσημα αξιοθέατα, το άγαλμα του Φιλίππου του τρίτου, το Αρτοποιείο και την διάσημη είσοδο ARC DE CUCHILLEROS.

Στο παρελθόν στο σημείο αυτό γίνονταν ταυρομαχίες καθώς και η θανάτωση αιρετικών στην πυρά. Σήμερα ωστόσο μπορείτε κάνοντας περατζάδα να απολαύσετε ένα ποτήρι μπίρα και ένα πεντανόστιμο σάντουιτς στα μαγαζάκια που θα βρείτε εκεί όσο και στα γύρω στενά.

Plaza de Toros

Αντέχει η καρδιά σας να παρακολουθήσετε ταυρομαχίες; Αν ναι το σπίτι της ταυρομαχίας στη Μαδρίτη είναι η Plaza de Toros. Εγκαινιάστηκε στις 17 Ιουνίου το 1931 και έχει χωρητικότητα 25.000 θεατών. Οι ταυρομαχίες διεξάγονται κάθε Κυριακή και κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της γιορτής του San Isidro. Αν θέλετε μια θέση κοντά στην αρένα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι πιο τσιμπημένες.

Πλατεία PUERTA DE SOL

Μόνο τρία λεπτά περπάτημα απ ΄την  Plaza Mayor βρίσκεται μια άλλη δημοφιλής πλατεία της Μαδρίτης, η Puerta Del Sol ή αλλιώς πλατεία του ήλιου.

Η Πλατεία που αποτελεί την καρδιά της αλλαγής του χρόνου, περικυκλώνεται από πολλά ιστορικά κτήρια, όπως το παλιό ταχυδρομείο που σήμερα χρησιμοποιείται ως γραφείο του προέδρου της Αυτόνομης κοινότητας της Μαδρίτης.

Στη νότια μάλιστα πλευρά της πλατείας βρίσκετε ένας έφιππος ανδριάντας του Καρόλου Γ της Ισπανίας, ενώ στην ανατολική του πλευρά βρίσκεται ένα άγαλμα, μια αρκούδα με ένα δέντρο που αποτελεί το σύμβολο της πόλης της Μαδρίτης.

Ναός του Ντέμποντ

Αίσθηση προκαλεί και ο Ναός του Ντέμποντ, ένας αρχαίος Αιγυπτιακός ναός που αποσυναρμολογήθηκε και ανοικοδομήθηκε στη Μαδρίτη από τον Kushite βασιλιά του Meroe.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ηλιοβασίλεμα είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για επίσκεψη, καθώς η θέα της πόλης από τον λόφο είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

 

 

Εμείς προτείνουμε...

Η Πλάθα δε Σάντα Άννα ή αλλιώς η Πλατεία της Αγίας Άννας βρίσκεται στην κεντρική Μαδρίτη και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους Ισπανούς.

Γύρω από την πλατεία θα συναντήσεις πολυάριθμα εστιατόρια, καφέ και μπαρ με τάπας. Στην ανατολική πλευρά της πλατείας θα δεις το Τεάτρο Εσπανιόλ, το παλαιότερο θέατρο της Μαδρίτης.

Στη δυτική πλευρά της πλατείας θα θαυμάσεις το φημισμένο ξενοδοχείο Madrid Reina Victoria, το οποίο χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έγινε γνωστό καθώς ήταν από τα αγαπημένα των μεγαλύτερων ταυρομάχων.

Μουσείο  Prado: Το Μουσείο του Πράδο κατέχει μια από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, και συγκεκριμένα ένα μεγάλο πλήθος πινάκων από τον 14ο ως τις αρχές του 19ου αιώνα.

Στεγάζεται σε κτήριο που κατασκευάστηκε από τον Κάρολο Γ, στα πλαίσια του κατασκευαστικού του έργου που είχε σκοπό να αναδείξει τη Μαδρίτη.

Η λέξη «prado», που στα ισπανικά σημαίνει «λιβάδι» χαρακτήρισε ολόκληρη την περιοχή του Μουσείου. Το κτήριο αυτό χρησιμοποιήθηκε και από τον Ναπολέοντα  για τις ανάγκες του ιππικού και του πυροβολικού του.

Ιδρύθηκε ως Μουσείο ζωγραφικής και γλυπτικής το 1868.

Στέγασε αρχικά τη βασιλική συλλογή τέχνης, αλλά γρήγορα αποδείχτηκε μικρό, οπότε και επεκτάθηκε το 1918

Το Πάρκο Ελ Ρετίρο είναι αυτό που θα έλεγε κανείς ένα ανοιχτό μουσείο. Αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της Μαδρίτης και μέσα σ΄ αυτό θα δεις μνημεία, αγάλματα, κήπους με τριαντάφυλλα και μια υπέροχη λίμνη στην οποία μπορείς να κάνεις βαρκάδα. Πρόκειται για ένα πάρκο στο οποίο λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις αλλά και πολιτιστικά δρώμενα.

Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης.

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι το Βασιλικό Παλάτι. Σήμερα χρησιμοποιείται για κρατικές τελετές, ενώ το υπόλοιπο χρόνο είναι ανοιχτό στο κοινό.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν μέσα στα δωμάτια και τις αίθουσες του παλατιού και να απολαύσουν την εξαιρετική διακόσμηση.

Στα ανατολικά του Βασιλικού Παλατιού θα δεις την Πλατεία Οριέντε. Η κατασκευή της ξεκίνησε από τον Ιωσήφ Βοναπάρτη και ολοκληρώθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Στο κέντρο της πλατείας Οριέντε βρίσκονται οι βασιλικοί κήποι και στα δυτικά της η Βασιλική Όπερα.

Εάν τώρα αναζητάτε ένα τοπ προορισμό για όλο το 24ωρο δεν έχετε παρά να περιπλανηθείτε στην Γκράν Βία. Πλούσιες αρχιτεκτονικές τάσεις, προτάσεις για ψώνια, θέατρο και νυχτερινή ζωή, σε μια λεωφόρο που θα βρείτε τα πάντα.

Η Γκραν Βία ξεκίνησε να χτίζεται το 1910 και πολλοί είναι αυτοί που την αποκαλούν ως το «Ισπανικό Μπρόντγουει»

Μια επίσκεψη στην Μαδρίτη δε θα μπορούσε να μην κλείσει με ένα πέρασμα από τη θρυλική έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το Santiago Bernabeu έχει φιλοξενήσει ιστορικούς αγώνες. Τρυπώστε στο μουσείο του, θαυμάστε τα τρόπαια της ομάδας και νιώστε λίγη από την αίγλη που νιώθουν οι παίκτες της Ρεάλ.

Τολέδο: Μην παραλείψετε ακόμα να ταξιδέψετε Νότια όπου και θα βρεθείτε στο παραμυθένιο Τολέδο, 70 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη.

Επισκεφτείτε το σπίτι του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου που έζησε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, καθώς και την εκκλησία του Santo Tome, θαυμάζοντας το αριστουργηματικό έργο του « Η ταφή του κόμητα Οργκάθ».

Στην πλατεία Ζοκοντόβερ που αποτελεί και την καρδιά του τουριστικού Τολέδο πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας, τρώγοντάς τάπας. Εδώ μπορείτε να δείτε αρχιτεκτονικά στιλ όλων των πολιτισμών που πέρασαν κατά καιρούς από την πόλη.

 

 

 

 

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στην Μαδρίτη: 

 

 

 

 

Rate it