Νυρεμβέργη (S03-E08)

Avatar Admin | 25 Δεκεμβρίου, 2018

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Με κυριότερες τις πτήσεις με μια στάση, οι αεροπορικές που θα σε οδηγήσουν στην όμορφη Νυρεμβέργη είναι οι: Swiss, Lufthansa, Turkish και KLM. Υπάρχουν φυσικά και low cost επιλογές με Ryanair. Μέση τιμή πτήσεων τα 200€.

Στη Νυρεμβέργη θα βρεις ποικιλία ξενοδοχείων σε πολύ προσιτές τιμές. Εμείς διαλέξαμε τα 3 καλύτερα value for money ξενοδοχεία.

 

Ξεκινάμε με το 4* Park Plaza Nuremberg. Βρίσκεται σε απόσταση 850 μέτρων από το κέντρο της πόλης και μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του 19ου αιώνα της Νυρεμβέργης. Με πάνω από 170 δωμάτια, γυμναστήριο 7 αίθουσες συνεδριάσεων, μπαρ και εστιατόριο, το ξενοδοχείο θεωρείται ιδανικό για σένα που θέλεις να τα έχεις όλα στα πόδια σου. Το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό θα το βρεις στα 102€.

 

Επόμενη μας επιλογή, το 4* Nuernberg Centre Ville, σε απόσταση 1 χλμ από το κέντρο της βαυαρικής πόλης και μόλις 100μ από το σιδηροδρομικό σταθμό. Εδώ θα συναντήσεις την κομψότητα αλλά και την απλότητα που χαρακτηρίζει τα Novotel. Το δίκλινο δωμάτιο θα το βρεις στα 89€. Όχι και άσχημα ε;;;

 

Θα κλείσουμε με το 4* NH Collection Nürnberg City. Μόλις 2 λεπτά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νυρεμβέργης και 10 λεπτά με τα πόδια από τη Γοτθική Εκκλησία του St. Lorenz και το Γερμανικό Εθνικό Μουσείο, αυτό το ξενοδοχείο έχει όλα όσα χρειάζεσαι. Στα plus του είναι η ποικιλία πιάτων που προσφέρει το εστιατόριο του, με τοπικές, μεσογειακές αλλά και διεθνείς σπεσιαλιτέ. Το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει μόλις 72€ ενώ αν θες να προσθέσεις και πρωινό, η τιμή ανεβαίνει στα 129€.

 

Όπου κι αν κάτσεις, όπου κι αν σταθείς στη Νυρεμβέργη, ακόμα και σε ένα παγκάκι και πάρεις λουκάνικα σε σάντουιτς, θα φας σαν να μην υπάρχει αύριο. Γιατί σαν το βρώμικο δεν έχει. Αν πάλι λατρεύεις τα γλυκά εδώ είναι ο παράδεισος σου.

 

Αν σου αρέσει η πολυτέλεια στο Vineria μπορείς αφού πρώτα πάρεις το απεριτίφ σου να απολαύσεις ένα δείπνο φτιαγμένο από παραδοσιακά γνήσια υλικά με μια εξαιρετική επιλογή από κρασιά.

 

Αν τώρα θέλετε να απολαύσετε ένα καλό παραδοσιακό φαγητό στο Wirtshaus Huttn θα έχετε την ιδανική ευκαιρία. Διαλέξτε ένα τεράστιο σνίτσελ και θα μας θυμηθείτε.

 

Κι επειδή η μπίρα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της γερμανικής κουλτούρας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πόλη της Νυρεμβέργης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή. Μη διστάσετε λοιπόν να την δοκιμάσετε όπου και αν βρεθείτε.

 

lock_open

Νυρεμβέργη (S03-E08)

Avatar Admin | 25 Δεκεμβρίου, 2018

 

Χριστούγεννα στη Βαυαρία

Το Celebrity Travel σ' ένα ταξίδι διαφορετικό, πλημμυρισμένο από Χριστουγεννιάτικη χαρά. Ο Νίκος Κοκλώνης ξεναγεί τον Πέτρο Ιακωβίδη και τον Σταν στην παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Νυρεμβέργης, μια από τις παλιότερες της Γερμανίας και προσκαλεί την ομογένεια της Νυρεμβέργης και του Μονάχου σ' ένα κεφάτο ελληνικό γλέντι
Με λύρες, λαούτα, νταούλια και χορευτικά από την Κρήτη και τον Πόντο το Celebrity Travel και το Open TV, γιορτάζουν τα φετινά Χριστούγεννα με τους Έλληνες της Βαυαρίας.
Πρωταγωνιστές σ' αυτή την γιορτή ο Πέτρος Ιακωβίδης και ο Σταν που με τα τραγούδια και το κεφάτο ταπεραμέντο τους ξεσηκώνουν τους προσκεκλημένους του Νίκου Κοκλώνη για να ανεβάσουν και τον ίδιο μαζί τους στη σκηνή για ένα παραδοσιακό τραγούδι.

 

Εμείς Προτείνουμε

-Η βόλτα ξεκινά από το Κάστρο της Νυρεμβέργης του 12ου αιώνα που ήταν και η ανεπίσημη έδρα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
Το κάστρο είναι και μια πύλη για την είσοδο σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Η παλιά μεσαιωνική πόλη της Νυρεμβέργης με τα λιθόστρωτα σοκάκια της, τις νεογθικές της εκκλησίες και τις γέφυρες πάνω στον ποταμό Πέγκνιτς θα σας γεννήσει ρομαντικά συναισθήματα.
- Η Νυρεμβέργη είναι μια πόλη παραμυθένια και τα Χριστούγεννα κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο μαγική. Όλη η παλιά πόλη είναι στολισμένη μετατρέποντας τη σ' ένα γιορτινό σκηνικό
- Η περίφημη Χριστουγεννιάτικη αγορά της λειτουργεί στο ίδιο σημείο από το 1628 και συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 2 εκατ. επισκέπτες
- Δοκιμάζουμε το γνωστό Χριστουγεννιάτικο "Gluhwein" ή "αστραφτερό κρασί" όπως μεταφράζεται που ξεκίνησε να σερβίρεται από το 1420 και τότε ήταν το μόνο ποτό που μπορούσε να σερβίρεται σε εξωτερικούς χώρους και μόνο τα Χριστούγεννα
- Δεν γίνεται η βόλτα ανάμεσα στα δεκάδες μικρά, χαριτωμένα ξύλινα κιόσκια να μην συνοδεύεται από τα μοναδικά λουκάνικα Νυρεμβέργης. Προϊόν ονομασίας προέλευσης που παρασκευάζονται μόνο εδώ έρχονται κατευθείαν από το μεσαίωνα. Μικροσκοπικά σε μέγεθος, σερβίρονται σ' ένα μικρό ψωμάκι 3 μαζί για να σας δώσουν δύναμη να συνεχίσετε την περιήγησή σας. Ο μύθος θέλει η δημιουργία τους να έγινε την περίοδο του Μεσαίωνα, όταν μια επιδημία πανώλης έπληξε την πόλη κι ένας πανούργος κρεοπώλης βρήκε τρόπο να προμηθεύει τους εγκλωβισμένους στα σπίτια τους πελάτες του.
- Στην αγορά που στήνεται στη σκιά του γοτθικού καθεδρικού ναού Frauenkirche θα προμηθευτείτε περίτεχνα χριστουγεννιάτικα στολίδια, παραδοσιακά ξύλινα παιχνίδια και φυσικά τα περίφημα γερμανικά χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως το Stolen και τα στολισμένα μπισκότα Gingerbread.
- Δείτε από πριν το πρόγραμμα της αγοράς καθώς στη μικρή σκηνή μπορείτε να παρακολουθήσετε από παιδικές χορωδίες μέχρι ορχήστρες σε παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
- Η Νυρεμβέργη είναι μια πόλη για περπάτημα οπότε φορέστε άνετα παπούτσια και ζεστά ρούχα γιατί το σίγουρο είναι ότι δεν θα θέλετε να εγκαταλείψετε το υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

 

 

Rate it