Αγία Πετρούπολη (S03-E07)

Avatar Admin | 15 Δεκεμβρίου, 2018

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Τα αεροπορικά εισιτήρια κυμαίνονται στα 280€ - 370€ και οι συχνότερες αεροπορικές εκτέλεσης των δρομολογίων είναι οι: Aegean, Aeroflot, Alitalia.

Μην αργείς!!!

Ευτυχώς για σένα, στην Αγία Πετρούπολη θα συναντήσεις πολυτέλεια σε εξαιρετικές τιμές.

 

Εμείς σου προτείνουμε, το 4* Majestic Boutique Hotel Deluxe που απέχει 1,2 χλμ από το κέντρο της πόλης. Με βασιλικό στιλ σε υπέροχη τοποθεσία και τιμή από 78€ σε δίκλινο δωμάτιο σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη στη γειτονική πόλη.

 

Το 5* Solo Sokos Hotel Palace Bridge βρίσκεται στο νησί Vasilyevsky σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από το μουσείο Hermitage. Εδώ θα βρεις εγκαταστάσεις spa, εσωτερικές πισίνες και 8 διαφορετικές σάουνες. Το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό θα το βρεις μόλις 88€.

 

Ο Νίκος Κοκλώνης σου προτείνει το 5* The State Hermitage Museum Official Hotel. Το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 1830. Τα δωμάτια και οι σουίτες του διαθέτουν καλαίσθητα έπιπλα σχεδιασμένα από Ιταλούς ξυλογλύπτες της Φλωρεντίας. Για να νιώσεις κι εσύ σαν αληθινός βασιλιάς κάνε κράτηση τώρα με 200€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Η Ρώσικη κουζίνα έχει τη δική της ιστορία και είναι από τις πιο γνωστές της Ευρώπης. Τα πιο παραδοσιακά πιάτα τα θα πρέπει και να δοκιμάσετε είναι τα Μπιλίνι, κάτι σαν τηγανίτες , τα οποία σερβίρονται σε κάθε καφέ και συνοδεύονται άλλοτε από καραμέλα, άλλοτε πάλι από μανιτάρια, ακόμα και με μούρα και είναι από τα πιο παλιά εθνικά εδέσματα.

 

Επίσης δεν θα πρέπει να παραλείψετε να γευτείτε το αγαπημένο πιροσκί με τη γέμιση της αρεσκείας σας και φυσικά το φιλέτο «Στρογκανόφ» που είναι από τα πιο γνωστά πιάτα από την εποχή ακόμα του Μεγάλου Πέτρου.

 

Στο Dom Restaurant θα γλείφετε τα δάχτυλα σας απολαμβάνοντας την σύγχρονη ρωσική κουζίνα.

 

Το Katyusa Restaurant θα σας μυήσει στην τοπική ρωσική κουζίνα, ενώ για κάτι πιο οικονομικό αλλά πάντα ποιοτικό μπορείτε να επιλέξετε το Pkhali-khikkali.

 

Ένας άλλος γνωστός ρωσικός μεζές είναι τα τουρσιά που σε συνδυασμό με την βότκα αποτελούν το τέλειο ορεκτικό.

 

lock_open

Αγία Πετρούπολη (S03-E07)

Avatar Admin | 15 Δεκεμβρίου, 2018

 

Ο Mr Travel σας προτείνει τον ομορφότερη πόλη της Ρωσίας, Αγία Πετρούπολη με 3 αιώνες ζωής

Μεγαλοπρεπής, μεγαλειώδης με εκθαμβωτική ομορφιά η Αγία Πετρούπολη που ιδρύθηκε πριν από 3 αιώνες από τον τσάρο Πέτρο Α’ είναι μια μοντέρνα πόλη που διατηρεί μέχρι και σήμερα την αυτοκρατορική της αίγλη και την  ιστορία της  σε συνδυασμό με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Ένα ζωντανό μουσείο, πρωτεύουσα της Τσαρικής Ρωσίας και ταυτόχρονα « παγκόσμια πρωτεύουσα του μπαλέτου» με τα μπαρόκ παλάτια της, τις επιβλητικές της γέφυρες και τα ρομαντικά κανάλια της δεν είναι τυχαίο ότι της έχουν χαρίσει το όνομα « Βενετία του Βορά». Ολόκληρο το κέντρο της έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Για αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους αυτό το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη απλά θα το λατρέψετε.

Η Αγία Πετρούπολη βρίσκεται στη βορειοδυτική Ρωσία και πολύ κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία στο σημείο που ο ποταμός Νέβας εκβάλλει στη Βαλτική Θάλασσα.  Είναι κτισμένη επάνω σε σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία χωρίζονται από φυσικά και τεχνητά κανάλια και συγκοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες. Έχει πληθυσμό 6,2 εκατομμύρια κατοίκους και κάθε γωνιά της, όπου κι αν σταθείς, σου αιχμαλωτίζει το βλέμμα σου.

Η Αγία Πετρούπολη το 1914 μετονομάστηκε σε Πέτρογκραντ, το 1924 σε Λένιγκραντ, για να επιστρέψει το 1991 στο αρχικό της όνομα.

Το καλύτερο διάστημα για να επισκεφθεί κάποιος την Αγία Πετρούπολη, αν και στο μυαλό των περισσότερων Ρωσία σημαίνει χειμώνας, είναι σαφώς το καλοκαίρι. Κάθε χρόνο άλλωστε γύρω στα τέλη Ιουνίου, η πόλη στολίζει τα κανάλια της και γιορτάζει κάτω από έναν ήλιο που δεν δύει ποτέ. Μπορείτε βέβαια να πάτε και τον χειμώνα, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για τις πολικές θερμοκρασίες και το χιόνι.

Σαφώς και δεν θα πρέπει να παραλείψετε να προμηθευτείτε ρωσικό χαβιάρι, το οποίο θεωρείται ως το καλύτερο, βότκα, με δεδομένο ότι βρίσκεστε στην πηγή και για σουβενίρ τι άλλο από τις περίφημες μπάμπουσκες.

 

Φρούριο Πέτρου & Παύλου

Το Φρούριο αποκαλείται και Ρωσική Βαστίλη και χρησιμοποιήθηκε μέχρι και τον 20ο αιώνα ως φυλακή για τους αντιφρονούντες. Η εκκλησία Πέτρου και Παύλου χτίστηκε μεταξύ 1713 και 1733, διαθέτει ένα πύργο 125 μέτρων που τον αγκαλιάζει ένας χρυσός άγγελος με ένα σταυρό που αποτελεί το σύμβολο της Αγίας Πετρούπολης. Εδώ θα δει κανείς τους τάφους των τσάρων της δυναστείας των Ρομανόφ. Οι τάφοι τον Ρομανόφ δημιουργήθηκαν το 1998,  80 χρόνια μετά το θάνατο τους.

Μουσείο Hermitage

Το απόλυτο ωστόσο μνημείο της πόλης που κάθε επισκέπτης που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να επισκεφτεί είναι το Ερμιτάζ. Πρόκειται για το μεγαλοπρεπές ανάκτορο της Μεγάλης Αικατερίνης, που σήμερα έχει μετατραπεί σ’ ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Στεγάζεται σε ένα από τα κτήρια του συγκροτήματος των Χειμερινών Ανακτόρων, το αποκαλούμενο πράσινο ή Ελληνικό Αναγεννησιακό.

Το Ερμιτάζ φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων και περιλαμβάνει έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Πάμπλο Πικάσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Ρέμπραντ και άλλων. Το Ερμιτάζ φιλοξενεί σε συνολικό αριθμό 3.000.000 έργα και σημαίνει ερμητήριο. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η πρόσοψη του μουσείου είναι 250 μέτρα μήκος και έχει σαν χαρακτηριστικά χρώματα του το πράσινο παστέλ και το λευκό.

Nevsky Prospect

Μια βόλτα στη Λεωφόρο Νέφσκι θα σας αποκαλύψει μια σειρά εντυπωσιακών κτιρίων και τοποσήμων της πόλης από τον 18ο αιώνα. Απαραίτητη η στάση στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Καζάν, στο Βιβλιοπωλείο - Καφέ ακριβώς απέναντι που χτίστηκε ως ουρανοξύστης της εταιρείας Singer το 1903, και φυσικά το Καφέ των Λογοτεχνών για φαγητό και γλυκά κάτω από τα πορτραίτα σημαντικών ρώσων συγγραφέων θαμώνων του και το κέρινο ομοίωμα του σπουδαίου ρώσου ποιητή Πούσκιν που έφυγε από εδώ για μια μονομαχία που του κόστισε τη ζωή.

Στην λεωφόρο Nevsky Prospect επίσης φιλοξενούνται τα πιο διάσημα καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ. Εδώ θα δεις στιλάτες κοπέλες αλλά και αγόρια να βολτάρουν και θα πάρεις μια γερή γεύση της σύγχρονης πόλης και χώρας

Nαόs του Αγίου Ισαάκ

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ είναι από παντού ορατός και πρόκειται για τον τέταρτο μεγαλύτερο καθεδρικό ναό του κόσμου. Λέγεται ότι για να ολοκληρωθεί ο ναός και για να μεταφερθεί από την Φινλανδία ο γρανίτης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του, χρειάστηκε να φτιαχτούν ειδικά πλοία και ένας σιδηρόδρομος. Μην παραλείψετε εκτός από το να επισκεφθείτε να ανεβείτε και στον τρούλο για να απολαύσετε τη θέα από ψηλά. Μια άκρως συναρπαστική εμπειρία.

Σημείο αναφοράς επίσης στην πόλη το οποίο και θα πρέπει να επισκεφθείτε είναι ο Χάλκινος Καβαλάρης. Το έργο απεικονίζει τον Μεγάλο Πέτρο έφιππο. Τοποθετήθηκε το 1872 στο πάρκο μπροστά από το ναό του αγίου Ισαάκ.

Ναός του ρέοντος Aίματος

Ο διασημότερος όμως απ’ όλους τους ναούς είναι ο περίφημος Ναός του ρέοντος αίματος. Πήρε το όνομα του γιατί βρίσκεται στο σημείο που δολοφονήθηκε ο τσάρος Αλέξανδρος ο Β’.

Απαραίτητη προϋπόθεση μόλις βγείτε από την εκκλησία, την οποία και θα πρέπει να επισκεφθείτε νωρίς, να ζητήσετε από κάποιον περαστικό να σας βγάλει μια φωτογραφία, αφού αυτές είναι οι εικόνες, εκτός από τις μνήμες μας που μας μένουν από τα ταξίδια.

Το άγαλμα του Kαποδίστρια

Επόμενη στάση μας η Ελληνική πλατεία της Αγίας Πετρούπολης. Εδώ θα δει κανείς το άγαλμα του Καποδίστρια. Στην Αγία Πετρούπολη  υπολογίζεται ότι ζουν γύρω στους 2.500 Έλληνες.

Tο Kαφέ των Λογοτεχνών

Απαραίτητη στάση είναι το Καφέ των Λογοτεχνών, το οποίο θα σε εισάγει στον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών της πόλης. Εδώ εκτός από το φαγητό και τα γλυκά θα απολαύσεις τα πορτραίτα σημαντικών Ρώσων συγγραφέων και φυσικά το κέρινο ομοίωμα του σπουδαίου Ρώσου ποιητή, Πούσκιν, που ξεκίνησε από εδώ για μια μονομαχία που του κόστισε τη ζωή.

Mουσείο Φαμπερζέ

Μην παραλείψεις ακόμα να περάσεις από το εκλεπτυσμένο μουσείο της πόλης, το μουσείο Φαμπερζέ. Τα πρώτα εννέα αυγά Φαμπερζέ αποκτήθηκαν από το ίδρυμα έναντι 110.000 εκατ. δολάρια. Η φήμη του Καρλ Φαμπερζέ γιγαντώθηκε όταν τα διάσημα αβγά του κέρδισαν την Τσαρική Οικογένεια. Τα περισσότερα από τα δημιουργήματα πωλήθηκαν όμως μετά την Οκτωβριανή επανάσταση και βρίσκονται σήμερα σε διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο.  Από τα 46 αβγά Φαμπερζέ μόλις 19 βρίσκονται στη Ρωσία και 9 στη συλλογή του Βέκσελμπεργκ ο οποία τα αγόρασε το 2004.

Παλάτι peterhof

Ένα ακόμα ρωσικό θαύμα που βρίσκεται μόλις 29 χλμ. από την Αγία Πετρούπολη, στη νότια ακτή του κόλπου της Φινλανδίας. Πρόκειται για το βασιλικό ανάκτορο Πέτερχοφ που οικοδομήθηκε από τον Μεγάλο Πέτρο ως θερινή κατοικία και είναι το κομψότερο ανάκτορο της περιοχής γύρω από την Αγία Πετρούπολη. Ο Μεγάλος Πέτρος ήθελε να επισκιάσει με αυτό το παλάτι των Βερσαλλιών. Κι όπως φαίνεται τα κατάφερε!

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στους κήπους. Οι πιο σπουδαίοι κήποι είναι ο «Άνω Κήπος» και το «Κάτω Πάρκο» και οι πιο περίφημες κρήνες που τους κοσμούν είναι η μεγαλοπρεπής «Κρήνη του Ποσειδώνα», που περιτριγυρίζεται από νύμφες, θαλάσσιους δράκους και άλογα και η κρήνη του «Σαμψών με το Λιοντάρι». Άλλες περίτεχνες κρήνες είναι του «Αδάμ» και της «Εύας» που συμβολίζουν τον παράδεισο και η «Κρήνη της Πυραμίδας» με περισσότερους από 500 πίδακες νερού.

Το ανάκτορο αποτελεί ένα από τα υψηλότερα επιτεύγματα της ρωσικής αρχιτεκτονικής και οι επισκέπτες του φτάνουν τα έξι εκατομμύρια ετησίως.

Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε το νεκροταφείο της πόλης, για να δείτε τον τάφο των Ντοστογιέφσκι και Τσαϊκόφσκι. Αν είστε επίσης τυχεροί να θαυμάσετε μια παράσταση ρωσικού μπαλέτου και να επισκεφθείτε το μουσείο Βότκας, για να απολαύστε γνήσια Ρωσική Βότκα.

 

 

 

Rate it