Σάο Πάολο (S03-E03 & Ε04)

Avatar Admin | 17 Νοεμβρίου, 2018

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Στο Σάο Πάολο θα βρεθείς με πλήθος αεροπορικών εταιρειών όπως Lufthansa, Aegean, Swiss, KLM, Alitalia και Turkish με τουλάχιστον μία στάση και τιμή από 800€.

 

Μην ξεχνάς ότι οι τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχικότητα γι’ αυτό και μπορεί να διαφέρουν από μήνα σε μήνα.

Αν η περιγραφή μας σε «έψησε» να επισκεφτείς το Σάο Πάολο τότε ρίξε μια ματιά στα παρακάτω ξενοδοχεία και φτιάξε βαλίτσες όσο προλαβαίνεις.

Πρώτη επιλογή το 4* Maksoud Plaza Hotel Distributed by Accorhotels που βρίσκεται στη καρδιά του Σάο Πάολο και μόλις 260μ. από τη διάσημη Paulista Avenue. Τα μοντέρνα δωμάτια με τις ξύλινες λεπτομέρειες σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν. Θα βρεις το δίκλινο δωμάτιο από μόλις 95€ με πρωινό.

 

Επόμενη επιλογή μας, το 4* Transamerica Executive Paulista που βρίσκεται μόλις 1 τετράγωνο από την Paulista Avenue στη ασύλληπτη τιμή των 67€ με πρωινό για ένα δίκλινο δωμάτιο. Όχι και άσχημα για το εξωτικό Σάο Πάολο, ε;

 

Για το τέλος, σου προτείνουμε το 4* Luz Plaza São Paulo σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από τη Pinacoteca. Το ξενοδοχείο διαθέτει εξωτερική πισίνα και γυμναστήριο για εσένα που δεν θέλεις να χάσεις τη φόρμα σου τις μέρες των διακοπών. Το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό θα το βρεις από μόλις 57€.

Στο Σάο Πάολο ένα από τα πράγματα που δεν θα σας λείψει είναι το καλό φαγητό. Η ποικιλία από εστιατόρια από όλες τις διεθνείς κουζίνες είναι μεγάλη.

Μια καλή επιλογή είναι τα Churrascaria, στα οποία μπορείτε να γευτείτε από μοσχάρι και χοιρινό μέχρι κοτόπουλο και ότι άλλο τραβάει η ψυχούλα σας.

Επίσης για πιο γερά πορτοφόλια προτείνουμε το εστιατόριο Figueria Rubaiyat. Εδώ θα δοκιμάστε πολύ γευστικά κρέατα, όμορφο περιβάλλον και εξαιρετική λίστα με κρασιά.

Το Σάο Πάολο διαθέτει επίσης έντονη νυχτερινή ζωή. Τα περισσότερα κλαμπ βρίσκονται στη Via Olvmpia ενώ για πιο κουλ καταστάσεις προτείνουμε μπαράκια που βρίσκονται στη Vila Madalena.

Μην παραλείψετε επίσης να πιείτε την τοπική κασάσα, η παραγωγή της οποίας πηγαίνει πίσω στον 16ο αιώνα. Είναι τόση η αγάπη των βραζιλιάνων για το τοπικό τους ποτό που συνοδεύουν την κασάσα με πολλά υποκοριστικά σχεδόν 2.000, όπως "ιερό νερό-αγίασμα", "ανάσα της τίγρης", "ανοιχτήρι καρδιάς". Αποτελεί δε βασικό συστατικό της καϊπιρίνιας.

 

lock_open

Σάο Πάολο (S03-E03 & Ε04)

Avatar Admin | 17 Νοεμβρίου, 2018

Ο Mr Travel σας ταξιδεύει στην πόλη που γεννά θρύλους, το Σάο Πάολο

Σάο Πάολο, η οικονομική πρωτεύουσα της Βραζιλίας και ταυτόχρονα ένας παγκόσμιος τόπος θα μπορούσε να πει κανείς στην οποία κατοικούν εκατομμύρια μετανάστες απ’ όλο  τον πλανήτη.

Το Σάο Πάολο διάσημο για την γαστρονομία του, την αρχιτεκτονική του, την ανάπτυξη και τους ουρανοξύστες του φημίζεται ωστόσο και για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα του.

Ένα είναι βέβαιο ότι αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει στα όρια νευρικής κρίσης εδώ είναι το κυκλοφοριακό χάος του που μπορεί να σε αφήσει ώρες ακινητοποιημένο μέσα στο αυτοκίνητο σου.

Πόσα γκράφιτι μπορούν να χωρέσουν σε ένα δρόμο; Με τι επιλέγουν να κινηθούν οι πλούσιοι που μόνο ταξί δεν θυμίζουν; Όλα αυτά ένας είναι ο τρόπος να τα μάθετε. Ένα ταξίδι στο Σάο Πάολο.

Το Σάο Πάολο απέχει 400χλμ από το Ρίο Ντε Τζανέιρο, ιδρύθηκε το 1554 από τους Πορτογάλους και σήμερα έχει πληθυσμό 12 εκατομμύρια κατοίκους.

Όπως θα ακούσεις να λένε, η πόλη είναι χτισμένη από καφέ και ζάχαρη, καθώς μετά την ανεξαρτησία από τον θρόνο το 1822, οι τοπικοί βαρόνοι του καφέ και της ζάχαρης ανέλαβαν την ανάπτυξη της αλλά και της προσωπικής τους περιουσίας.

Το Σάο Πάολο μαζί με το Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελούν από τις μεγαλύτερες πόλεις του πνεύματος και του πολιτισμού στη Βραζιλία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ένα μεγάλος αριθμός πανεπιστημίων έχουν την έδρα τους εδώ. Οι επιλογές που θα έχετε να κάνετε σε ψώνια είναι πολλές, με αποτέλεσμα όπως λένε αρκετοί που το έχουν επισκεφτεί να γυρίσετε με γεμάτες βαλίτσες.

Όσο για τη μετακίνηση σας, εκεί υπάρχουν και τα ελικόπτερα ταξί. Όχι δεν αστειευόμαστε καθόλου, αφού το Σάο Πάολο έχει τα περισσότερα ελικόπτερα στον κόσμο και μέσα στην πόλη υπάρχουν 400 θέσεις απογείωσης και προσγείωσης.

Το Σάο Πάολο διαθέτει 600 πιτσαρίες που φτιάχνουν ένα εκατομμύρια πίτσες την ημέρα και αντίστοιχα 600 ιαπωνικά εστιατόρια που σερβίρουν 12 εκατομμύρια σούσι το μήνα. Νομίζω ότι έχετε αργήσει πολύ να ετοιμάσετε βαλίτσες.

 

 

Καθεδρικός Ναός Σάo Πάολο

Ξεκινάμε από τον υπέροχο καθεδρικό ναό του Σάο Πάολο που είναι χτισμένος ακριβώς πάνω στο σημείο που ο τροπικός του καρκίνου διασχίζει την πόλη. Θυμίζει το Duomo του Μιλάνου και στα υπόγειά του υπάρχει η κρύπτη με τον τάφο του πρώτου ηγέτη της πόλης.

Praça da Sé

Λίγο πιο πέρα στην πιο κεντρική πλατεία πάντα της πόλης την   Praca da Se,  βρίσκεται το Marco Zero, από όπου ξεκίνησαν οι μετρήσεις όλων των αποστάσεων. Όταν κάποιος θέλει να δώσει ραντεβού στην πόλη το σημείο μηδέν αποτελεί σημείο αναφοράς. Εδώ άλλωστε χτίστηκε και η πρώτη Καθολική Εκκλησία το 1591 φτιαγμένη με πηλό και άχυρο, αλλά την εικόνα που έχει σήμερα την οφείλει στις ανακατασκευές του '70.

Theatro Municipal

Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα του Σάο Πάολο είναι το Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Ένα πραγματικό αριστούργημα αρχιτεκτονικής με ιστορία περισσότερων από 100 χρόνων. Στη σκηνή του έχουν εμφανιστεί από τον Νουρέγιεφ μέχρι τη Μαρία Κάλλας. Η αριστοκρατία της εποχής, που οι περισσότεροι ασχολούνταν με την καλλιέργεια καφέ, ήθελε ένα θέατρο αντάξιο των ευρωπαϊκών. Προσοχή όμως χρειάζεται να είστε alert για τους πορτοφολάδες.

Mercadão Municipal

Επόμενη στάση στη μεγαλύτερη αγορά του Σάο Πάολο. Μιλάμε για 12.600τμ, όπου δεν λειτουργεί μόνο ως αγορά αλλά και ως τουριστικό αξιοθέατο. Εκεί θα βάλετε νέα ονόματα φρούτων στο λεξιλόγιό σας και θα δοκιμάσετε το πιο χορταστικό σάντουϊτς μορταδέλας. Η τοπική σπεσιαλιτέ την οποία μπορείς επίσης να δοκιμάσεις στην αγορά είναι καρδιές πουλερικών. Η επιλογή αλλά και η απόφαση δικής σας. Πρόκειται για την  Mercadão Municipal και είναι κάτι σαν τη Βαρβάκειο του Σάο Πάολο. Εκτός βέβαια από βασική αγορά της πόλης, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα για λάτρεις του φαγητού αλλά και της αρχιτεκτονικής.

Beco do Batman

Η πιο μποέμ γειτονιά του Σάο Πάολο που βρίσκεται στη γειτονιά Villa Madalena είναι η Beco do batman. Πρόκειται για την πιο εναλλακτική γειτονιά της πόλης. Μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες μπροστά από τα υπέροχα γκράφιτι.

Τη δεκαετία του ’80, στο σημείο που σήμερα αποτελεί σημείο συνάντησης για όλη τη νεολαία του Σάο Πάολο, ήταν μια άδεια γειτονιά, ένα έρημο μέρος. Το μέρος αυτό κρύβει το δικό του μύθο.  Όταν το ’80 λοιπόν φοιτητές της σχολής καλών τεχνών ανακάλυψαν σε αυτό το μικρό στενό ένα γκράφιτι αφιερωμένο στον διάσημο ήρωα κόμικ, δεν άργησαν να επεκτείνουν την ιδέα πλαισιώνοντας το πρώτο αυτό έργο με νέα.

Σύντομα όλο το στενό μετατράπηκε σε ένα street-art gallery με καλλιτέχνες όχι μόνο από τη Βραζιλία αλλά και άλλα σημεία του πλανήτη να έρχονται για να αφήσουν εδώ την υπογραφή τους.

Liberdade

Θα βρεθείς όμως στο Σάο Πάολο και θα παραλείψεις να επισκεφθείς τη γειτονιά Liberdade; Τότε είναι σαν να μιλάμε για μισό ταξίδι, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιαπωνική περιοχή εκτός Ιαπωνίας κι αυτό στην μεγαλύτερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι 1,5 εκατομμύριο γιαπωνέζοι και απόγονοί τους ζουν στο Σάο Πάολο και σε αυτή την περιοχή δεν είναι δύσκολο να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι στη Βραζιλία.

Τα πάντα γύρω ασιατικά. Κρεμασμένα φαναράκια στους δρόμους,  καντίνες, εστιατόρια με σούσι, ταυλανδέζικο και κορεάτικο φαγητό. Ακόμη και η τοπική τους εφημερίδα είναι γιαπωνέζικη.

Liberdade (η γιαπωνέζικη συνοικία του Σάο Πάολο)

 

Εμείς προτείνουμε...

Κι επειδή στη Βραζιλία και στο Σάο Πάολο η μπάλα είναι θρησκεία, εδώ ο βασιλιάς είναι ένας. Ο Πελέ.  Μια βόλτα στο Estadiu do Pacaebu θα σας ξεδιπλώσει όλη την ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και φυσικά θα σας δώσει την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε στο γήπεδο που χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες της πόλης αλλά και η Σάντος του Πελέ.

Κάτω λοιπόν από τις κερκίδες του σταδίου φιλοξενείτε το Μουσείο που άνοιξε τις πόρτες του το 2008. Εδώ μπορεί κανείς να δει όλους τους σπουδαίους σταθμούς του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, τους κορυφαίους πρωταγωνιστές και φυσικά το πρώτο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του '58.

Παρά τις πιέσεις που ασκούσαν οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης για να αποκτήσουν τον Πελέ, εκείνος παρέμεινε στη Σάντος 17 χρόνια λόγω της μεγάλης του αγάπης για την ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τότε η κυβέρνηση της χώρας τον θεωρούσε κάτι σαν θησαυρό. Ο Πελέ έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα από την FIFA και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου.

Κι αφού εκστασιαστεί κανείς με όσα ενδιαφέροντα δει και μάθει στο μουσείο ποδοσφαίρου μια βόλτα στο μοντέρνο κέντρο του Σάο Πάολο είναι απαραίτητη.

Αβενίτα Παουλίστα: Κάποιοι λένε ότι είναι η απάντηση του Σάο Πάολο στην Time Square της Νέας Υόρκης.  Έχει μήκος 2,7 χλμ και συνδέει τις νότιες περιοχές με το παλιό κέντρο της πόλης. Με ιστορία που ξεπερνά τα 100 χρόνια συμβολίζει την ανάπτυξη του Σάο Πάολο από φτωχή περιοχή σε ραγδαία αναπτυσσόμενη μητρόπολη.

Εδώ πραγματοποιούνται ετήσια event ενώ αποτελεί στην ουσία σύμβολο της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Θα αντικρύσεις πολλούς κολοσσούς.

Αποτελεί σύμβολο της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας με πολλούς κολοσσούς να έχουν τα γραφεία τους εδώ, επίσης ιδιωτικά σχολεία, μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά και χώρους πολιτισμού, ενώ εδώ φιλοξενείται και το πιο εμβληματικό μουσείο της πόλης.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ: Είναι από τα σημαντικότερα μουσεία με τεράστια ιστορία. Αποτελεί δημιούργημα τριών παθιασμένων ανθρώπων. Στο μουσείο φιλοξενούνται περισσότερα από 8.000 έργα διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, ενώ αυτά που ξεχωρίζουν είναι του Πικάσο, του Βαν Γκογκ, του Σεζάν, του Ρενουάρ και άλλων.  Έχουν πραγματοποιηθεί δυο απόπειρες κλοπής.

Αν τώρα θέλετε να βρεθείτε στο ναό της κατανάλωσης, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την Oscar Freire de Carvalho.  Είναι η 8η πιο πολυτελής οδός στον κόσμο. Οι μεγαλύτερες Βραζιλιάνικες φίρμες βρίσκονται εδώ.

Στο Σάο Πάολο όμως όπως οι λάτρεις του ποδοσφαίρου έχουν τον Πελέ, οι φίλοι της Φόρμουλα 1 έχουν τον Άϊρτον Σένα. 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ο πιο ταλαντούχος οδηγός όλων των εποχών. Η πίστα Ιντερλάγκος που φιλοξενεί έως και σήμερα το Γκραν Πρι ξεκίνησε να λειτουργεί το 1940.

 

 

 

 

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στο Σάο Πάολο: 

 

 

 

Rate it