Κάπρι (S01-E11)

Avatar Admin | 12 Ιουλίου, 2017

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Για το μαγευτικό Κάπρι θα πρέπει να πας οπωσδήποτε αεροπορικώς στη Νάπολη.

Είτε με απευθείας πτήση, είτε με ενδιάμεση στάση το μόνο σίγουρο είναι αυτό το μαγευτικό νησάκι θα σε ενθουσιάσει. Με Easy Jet, Alitalia και φυσικά Aegean και κόστος από 140€ μέχρι 300€ θα βρεθείς σε ένα σίγουρα ονειρικό προορισμό.

Στο Κάπρι η αλήθεια είναι πως δεν θα βρεις ποικιλία ξενοδοχείων.

Εμείς σου προτείνουμε το 4* Hotel Bougainville σε απόσταση 2,1 χλμ από το κέντρο της πόλης. Το ξενοδοχείο είναι διακοσμημένο σε παραδοσιακό στιλ και σίγουρα θα σε ξετρελάνει. Είναι λιγάκι ακριβό αλλά η εμπειρία και μόνο αξίζει τον κόπο. Το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό κοστολογείται στα 150€.

Η La Fontelina, το φημισμένο beach club,  που αναφέραμε και παραπάνω και έχει θέα στους εμβληματικούς βράχους Faraglioni, σερβίρει και μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα θαλασσινά. Αποτελεί άλλωστε σημείο κατατεθέν στο νησί.

 

Ένα επίσης από τα πιο σικάτα εστιατόρια στο νησί είναι το Aurora, το οποίο και δεν παραλείπει κανένας σταρ να επισκεφθεί. Θα χάσετε την ευκαιρία; Θα απολαύσετε την παραδοσιακή του κουζίνα και μια εξαιρετική κάβα αν αγαπάτε τα καλά κρασιά.

 

Για να απολαύσεις την περατζάδα πιάσε ένα τραπέζι στο Al Piccolo που βρίσκεται στη La Piazzeta, σημείο συνάντησης του νησιού. Ένα Bellini με ντόπια λευκόσαρκα ροδάκινα ( Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο) είναι ότι πρέπει.

 

Στο Anacapri θα πρέπει να επισκεφθείτε τον υπέροχο Λεμονόκηπο, το πρώτο ξενοδοχείο, όπου φτιάχτηκε το υπέροχο λεμοντσέλο. Στον Λεμονόκηπο θα απολαύσεις την μοντέρνα γαστρονομία παίρνοντας όμως γεύση και από παραδοσιακή κουζίνα.

 

 

 

 

lock_open

Κάπρι (S01-E11)

Avatar Admin | 12 Ιουλίου, 2017

 

O Mr Travel προτείνει έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, το φινετσάτο Capri!

 

Aν θες να νιώσεις λίγο σαν σταρ του σινεμά, αν θέλεις να ζήσεις το όνειρο, να χαθείς από τη μία σε ένα σκηνικό μιας άλλης εποχής και από την άλλη να απολαύσεις το βαθύ μπλε της θάλασσας που κόβει την ανάσα, τότε το Capri σε περιμένει.

Το Capri αποτελεί έναν από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς από τη εποχή του Κλάρκ Γκέιμπλ μέχρι και σήμερα την εποχή του Μπράντ Πιτ και του Τομ Κρούζ.

Ένα κομψό νησί με μια μοναδική ατμόσφαιρα που σε συνδυασμό με τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια του αλλά και με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα καλά διατηρημένα οχυρά σε απόκρημνους κάβους αποτελεί δημοφιλή προορισμό για περισσότερο από 2.000 χρόνια.

Το Capri απέχει από τη Νάπολι 1 ώρα και 20 λεπτά. Είναι νησί της Ιταλίας με έκταση 10,4 τχλμ και πληθυσμό 12.000 κατοίκους. Πρωτεύουσα του είναι το Κάπρι με πληθυσμό 7.278 κατοίκους και είναι θέρετρο από την εποχή της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Το Capri αποτελεί προορισμό των paparazzi εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι το αστέρι του κόλπου της Νάπολι και αυτό που βλέπεις πλησιάζοντας είναι ένα βράχο να ξεπροβάλει μέσα από το γαλάζιο της θάλασσας. Είναι λίγο μεγαλύτερο από το Καστελόριζο και λίγο μικρότερο από το Αγκίστρι, σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί προορισμό για κοσμοπολίτες και σύγχρονους πρίγκιπες με στέμμα ή χωρίς.

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Κάπρι είναι έως τον Ιούνιο και μετά από Σεπτέμβρη καθώς θα βρείτε λιγότερους τουρίστες και καλύτερες τιμές σε διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Ιούλιος και Αύγουστος αποτελούν απαγορευτικούς μήνες, οι τιμές είναι στα ύψη και γίνεται το αδιαχώρητο.

 

 

Το τελεφερίκ

Το τελεφερίκ που λειτουργεί από το 1907 και εκτελεί δρομολόγια από το πρωί έως το βράδι, καλύπτοντας μέσα σε 5 λεπτά μια απόσταση 650 μέτρων, θα σε οδηγήσει στη Χώρα. Καταλήγει στην περίφημη πλατεία Logetta, πίσω από τη διάσημη“Piazzeta”.

Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος αποσύρθηκε στο Capri το 26μχ έως το θάνατο του το 37 μχ. Νωρίτερα είχε πάρει την απόφαση να οδηγήσει τους ανθρώπους του εκεί και να διοικήσει όλη την αυτοκρατορία του από το Capri. Πρώτος ανακάλυψε το νησί ο αυτοκράτορας Αύγουστος το 9πχ χτίζοντας εκεί την πολυτελή εξοχική έπαυλη του και ακολούθησε ο Τιβέριος, ο οποίος έχτισε 12 επαύλεις σε σημείο στο νησί που είχε εξαιρετική θέα.

La Piazzetta

Piazza Umberto, γνωστή στους περισσότερους ως La Piazzetta, λόγω του μικρού μεγέθους της. Είναι το διασημότερο σημείο στο Capri καθώς εδώ χτυπά η καρδιά του νησιού και όπως λέγεται την  επισκέπτονται όλοι για να τους δουν. Εδώ μπορείς να συναντήσεις από τουρίστες, σταρ, πρίγκιπες και βασιλιάδες να απολαμβάνουν άλλοτε το κοκτέιλ τους και άλλοτε πάλι τον καφέ τους. Σαν από παραμύθι μια μικρή γειτονιά με υπέροχα χρώματα. Το τέλειο μέρος για χαλάρωση αλλά και διασκέδαση ταυτόχρονα. Τη δεκαετία του ’60 όλοι οι διάσημοι μαζεύονταν εδώ.

Το νησί έχει εμπνεύσει συγγραφείς, ποιητές αλλά και σχεδιαστές.

Via Camerelle

Στη Via Camerelle, η οποία αποτελεί και τον διασημότερο αλλά και τον πιο κομψό δρόμο του νησιού χτυπά η καρδιά του shopping. Ένας δρόμος αξιοθέατο από μόνος του. Εδώ θα θαυμάσεις όλες τις μπουτίκ των διάσημων οίκων μόδας. Αν τώρα επιθυμείς να δεις από που αγόραζε τα σανδάλια της η Τζάκι Κένεντι, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το διάσημο Canfora. O Κοστάντζο θα σε υποδεχτεί εκεί δείχνοντας σου πως φτιάχνονται τα πιο διάσημα σανδάλια του κόσμου. Την πρώτη φορά που η Τζάκι επισκέφθηκε το Canfora ήταν το 1962 ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ και από τότε επέστρεφε κάθε φορά που επισκέπτονταν το νησί. Τα σανδάλια του Canfora κοστίζουν από 100 έως 400 ευρώ ανάλογα με τα υλικά.

Eργοστάσιο Aρωματοποιίας

Το εργοστάσιο αρωματοποιίας στο Capri, που λειτουργεί από το 1681, είναι πραγματικά μια αποκάλυψη. Ακόμα κι αν δεν αγοράσεις κάτι δεν μπορείς να μην σταθείς για μια φωτογραφία στην πολύχρωμη βιτρίνα του.

Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψει επίσης ο επισκέπτης είναι να ζήσει την θαλασσινή περιπέτεια με τουριστικά πλοιάρια τα οποία κάνουν τον γύρο του νησιού.

Λεμονόκηπos

Το δεύτερο όνομα του Capri θα μπορούσε να είναι λεμονόκηπος. Λεμόνια παντού και έμπνευση για κάθε λογής προϊόντα. Μια γρανίτα από λεμόνι είναι ότι χρειάζεται για να συνεχίσεις τη βόλτα σου στα αξιοθέατα.

Marina Piccola

Αποτελεί το νότιο “λιμάνι” του Capri.  Ο επισκέπτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι εξυπηρετεί την αποβίβαση και την επιβίβαση των επισκεπτών στα τουριστικά καραβάκια.

La Fontelina

Η πιο πριβέ παραλία είναι η La Fontelina, ένα beach bar, που για να απλώσεις την πετσέτα σου πρέπει να έχεις κάνει κράτηση δυο μέρες πριν, τόσο στο χώρο της παραλίας όσο και στο εστιατόριο.

Faraglioni

Οι διάσημοι βράχοι Faraglioni ( Stella, Mezzo και Scopoloαποτελούν ένα σύμπλεγμα τριών κατακόρυφων και ψηλών βράχων, διάσημων σε όλο τον κόσμο. Δεκάδες σκάφη τουριστών περνάνε καθημερινά εκεί το καλοκαίρι. Ο μεσαίος βράχος είναι χωρίς αμφιβολία ο εντυπωσιακότερος όλων, λόγω της μεγάλης καμάρας που υπάρχει στη βάση του. Ο μύθος λέει ότι από εδώ πέρασε ο Οδυσσέας δεμένος στο κατάρτι του για να ακούσει το μαγευτικό τραγούδι των Σειρήνων.

ANACAPRI

Στην ενδοχώρα του νησιού βρίσκεται ο δεύτερος οικισμός το Anacapri, ότι πρέπει για μια απογευματινή βόλτα του επισκέπτη. Εδώ θα δεις το διάσημο Casa Rossa, το οποίο χτίστηκε από έναν εκκεντρικό Αμερικανό συγγραφέα. Το κόκκινο σπίτι λειτουργεί ως μουσείο και καλωσορίζει τους επισκέπτες του με μια μαρμάρινη αρχαιοελληνική επιγραφή που βρίσκεται στην είσοδο του.

Στην piazza Materita θα δεις να δεσπόζει η παλιά λευκή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, χαρακτηριστική για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Στο Anacapri δεν πρέπει να παραλείψεις να δεις την εκκλησία του San Michele με τα εντυπωσιακό ψηφιδωτό που αναπαριστά την εκδίωξη του Αδάμ και της Εύας από τον κήπο της Εδέμ.

Αν θες τώρα να βρεθείς στο κήπο που γεννήθηκε το λεμοντσέλο δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το πρώτο ξενοδοχείο στο Anacapri.  Ο ξακουστός λεμονόκηπος συνδυάζει τα πάντα.

Αυτό που απομένει ως η τελευταία αίσθηση στον επισκέπτη είναι πως ολόκληρο το Capri είναι ένας μαγευτικός παράδεισος, που αξίζει να ανακαλύψεις μόνο αν περπατήσεις και χαθείς στα μεσαιωνικά δρομάκια του. Μόνο τότε θα καταλάβεις τι είναι αυτό που κατάφερε να μαγέψει τόσους πολλούς διάσημους και όχι μόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠOΜΠΗΙΑ

Και φυσικά θα πρέπει να συνδυάσεις μια εκδρομή στην Πομπηία, μια πόλη θαμμένη στις στάχτες του Ηφαιστείου που σαγηνεύει τους ταξιδιώτες από το άκουσμα και μόνο του ονόματος της.  Πολλοί πλούσιοι Ρωμαίοι έχτισαν εκεί τις όμορφες εξοχικές επαύλεις τους, η ιστορική όμως καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε εκεί στις 24 Αυγούστου του 79μχ κατέστρεψε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες.  Ο περιηγητής πρέπει να γνωρίζει ότι η αξία των ερειπίων της Πομπηίας είναι τεράστια.

 

Εμείς προτείνουμε...

Στην piazza Materita θα δεις να δεσπόζει η παλιά λευκή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, χαρακτηριστική για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Στο Anacapri δεν πρέπει να παραλείψεις να δεις την εκκλησία του San Michele με τα εντυπωσιακό ψηφιδωτό που αναπαριστά την εκδίωξη του Αδάμ και της Εύας από τον κήπο της Εδέμ.

Αν θες τώρα να βρεθείς στο κήπο που γεννήθηκε το λεμοντσέλο δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το πρώτο ξενοδοχείο στο Anacapri.  Ο ξακουστός λεμονόκηπος συνδυάζει τα πάντα.

Αυτό που απομένει ως η τελευταία αίσθηση στον επισκέπτη είναι πως ολόκληρο το Capri είναι ένας μαγευτικός παράδεισος, που αξίζει να ανακαλύψεις μόνο αν περπατήσεις και χαθείς στα μεσαιωνικά δρομάκια του. Μόνο τότε θα καταλάβεις τι είναι αυτό που κατάφερε να μαγέψει τόσους πολλούς διάσημους και όχι μόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι κήποι του Αυγούστου: Σας προτείνουμε ένα από τα πιο γνωστά και ομορφότερα αξιοθέατα σημεία του νησιού. Υπέροχα λουλούδια και φυτά σε περίτεχνους συνδυασμούς δημιουργούν μια πανδαισία χρωμάτων που στην κυριολεξία γαληνεύουν την ψυχή.

Στην ανατολική πλευρά του Capri βρίσκεται το Δημαρχείο, με το χαρακτηριστικό ηλικιακό ρολόι στην πρόσοψη του. Στη βορινή πλευρά δεσπόζει ο εντυπωσιακός πύργος ρολόι του 17ου αιώνα γνωστός ως «campanile della Piazzeta”, ενώ στη δυτική πλευρά διακρίνει κανείς τα φαρδιά σκαλοπάτια που οδηγούν στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, που είναι και η μεγαλύτερη του νησιού.

Κυριολεκτικά εκστασιασμένοι μείναμε όταν αντικρύσαμε το υπέροχο λιθόστρωτο δρομάκι που είναι λαξευμένο στον κατακόρυφο βράχο και αποτελεί την διάσημη Via Krupp, που πήρε το όνομα της από τον Γερμανό Alfred Krupp και αποτελεί παντοτινό σύμβολο ελευθερίας και προσφοράς της φύσης του Capri.  O στριφογυριστός δρόμος διαθέτει μια απίστευτη γεωμετρία και μοιάζει με πραγματικό έργο τέχνης.

Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψει επίσης ο επισκέπτης είναι να ζήσει την θαλασσινή περιπέτεια με τουριστικά πλοιάρια τα οποία κάνουν τον γύρο του νησιού.

Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος αποσύρθηκε στο Capri το 26μχ έως το θάνατο του το 37 μχ. Νωρίτερα είχε πάρει την απόφαση να οδηγήσει τους ανθρώπους του εκεί και να διοικήσει όλη την αυτοκρατορία του από το Capri. Πρώτος ανακάλυψε το νησί ο αυτοκράτορας Αύγουστος το 9πχ χτίζοντας εκεί την πολυτελή εξοχική έπαυλη του και ακολούθησε ο Τιβέριος, ο οποίος έχτισε 12 επαύλεις σε σημείο στο νησί που είχε εξαιρετική θέα.

 

 

Rate it