Νάπολη (S01-E10)

Avatar Admin | 5 Ιουλίου, 2017

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Με τις τιμές να ξεκινούν από 230€, η Alitalia και η Aegean θα κάνουν το ταξίδι σου να μοιάζει πιο κοντινό από ποτέ.

Φυσικά οι τιμές δεν αναφέρονται σε high season μήνες.

Για τη διαμονή σου, προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στο 4* Hotel des Artistes, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών από το σταθμό του μετρό και πολύ κοντά στον Καθεδρικό Ναό του San Germano. Αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Via Duomo, η οποία διαθέτει εξαιρετικά καταστήματα. Θα βρεις το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό από 90€.

 

Εναλλακτικά, το Il Tesoro Smart Suite & Spa βρίσκεται στο κέντρο της Νάπολης σε απόσταση 1,1 χλμ από την Εκκλησία San Gregorio Armeno. Φημίζεται για το ευγενικό και φιλικό προσωπικό του. Το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό θα το βρεις στα 110€.

 

Τέλος, το 4* Decumani Hotel De Charme που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτήριο στην καρδιά της Νάπολης, είναι η ιδανική επιλογή χαλάρωσης για τις μέρες των διακοπών σου. Η ρεσεψιόν είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο και έτοιμη να σου δώσει τις απαραίτητες τουριστικές πληροφορίες που χρειάζεσαι για την περιπλάνηση σου στην πόλη αλλά και να διοργανώσει επισκέψεις στα ιστορικά μουσεία που τόσο θέλεις να δεις. Με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις 100€ για δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, δε σε παίρνει να καθυστερήσεις άλλο.

Μια επίσκεψη στη Νάπολη αποτελεί κάτι σαν θερμιδική βόμβα. Βρίσκεσαι άλλωστε στην πατρίδα της πίτσας, της σάλτσας Napoletana και της σαλάτας Caprese.

 

Mπορεί η Μαργαρίτα εδώ να έχει την τιμητική της, οι Ναπολιτάνοι λατρεύουν επίσης την πίτσα Μαρινάρα. Αν πάλι αγαπάς τα γλυκά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα sfogliatelle(  μικρά τραγανά γλυκά με γέμιση από γλυκιά ρικότα) και τα baba με το ρούμι.

 

Εμείς σου προτείνουμε την πιτσαρία Da Michele που λειτουργεί από το 1870. Είναι η πιο διάσημη πιτσαρία στην πόλη και σερβίρει μόνο δυο είδη πίτσας.  Μargherita με φρέσκια τομάτα, βασιλικό και μοτσαρέλα και marinara με φρέσκια τομάτα, σκόρδο και ρίγανη. Αν είσαι τυχερός μπορείς να συναντήσεις σε κάποιο ταξίδι της εκεί την Τζούλια Ρόμπερτς ή τον Τζουν Λο.

 

Αν πάλι αποζητάς ένα ρομαντικό δείπνο επέλεξε το σχεδόν 150 ετών «La Scialuppa». Τα θαλασσινά είναι οι σπεσιαλιτέ του αλλά και το ριζότο που μπορείς να συνδυάσεις με υπέροχες ποικιλίες κρασιού.

 

Υπό τους ήχους των τραγωδιών από τον ιδιοκτήτη μπορείς να απολαύσεις ένα δείπνο με ψητές γαρίδες στο εστιατόριο Da Dora”.

 

To CAFFÉ GABRINUS αποτελεί το καλύτερο ζαχαροπλαστείο στη Νάπολη και αφήνει την ιστορία του να μιλήσει από μόνη της. Όσκαρ Ουάιλντ και ένας μακρύς κατάλογος από καλλιτέχνες και επώνυμους έχουν δοκιμάσει τον εκπληκτικό καφέ και τα γλυκίσματα του.

 

Μην διανοηθείτε να φύγετε από τη Νάπολη αν δεν κάνετε μια στάση στο Bar Nilo, το οποίο αποτελεί  στην κυριολεξία βωμό λατρείας στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Στη Νάπολη άλλωστε η μπάλα είναι θρησκεία και ο Ντιέγκο υπήρξε ο θεός της που την ανέβασε στα ψηλότερα σαλόνια.

lock_open

Νάπολη (S01-E10)

Avatar Admin | 5 Ιουλίου, 2017

 

Ο Mr Travel προτείνει ένα ταξίδι με πολλές εμπειρίες, αυτό είναι η Νάπολη

Είναι ένας από τους πιο σαγηνευτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιταλοί λένε μια χαρακτηριστική φράση: « Τη Νάπολη ας δω και ας πεθάνω».

Μια πόλη με σκέρτσο, ερωτική και ταυτόχρονη αυθεντική και ιστορική, η Νάπολη είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας.

Με συναρπαστική ιστορία 3.000 ετών, η πόλη της πίτσας με τους φιλόξενους ανθρώπους της, που θα τους δείτε να τραγουδούν στους δρόμους, είναι ένας προορισμός διαμάντι που αν αποφασίσεις να επισκεφθείς, δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Η Νάπολη είναι η 3Η μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο. Ιδρύθηκε στις αρχές του 5ου αιώνα και αποτέλεσε το κέντρο της Μεγάλης Ελλάδας που εκτείνονταν από τη Νότια Ιταλία μέχρι και τη Σικελία.

Αρχικά η πόλη ονομάστηκε Παρθενόπη με την παράδοση να υποστηρίζει ότι εδώ ξεβράστηκε το σώμα της μυθικής σειρήνας Παρθενόπης, η οποία απελπισμένη που δεν κατάφερε να σαγηνεύσει τον Οδυσσέα με το μαγευτικό τραγούδι της, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Το κλίμα της Νάπολης είναι μεσογειακό με ήπιους και βροχερούς χειμώνες και ζεστά και ξηρά καλοκαίρια. Ωστόσο, πολλές φορές η θαλασσινή αύρα προσφέρει μεγάλη αίσθηση δροσιάς. Η πόλη απολαμβάνει 250 μέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο.

 

San Gennaro

Μπορείς να ξεκινήσεις την βόλτα σου στη Νάπολη από τα στενά του ιστορικού κέντρου της. Μεγαλοπρεπείς ναοί, μαγαζάκια, παραδοσιακές πιτσαρίες που συναντάς στα γραφικά δρομάκια της θα σε εξιτάρουν, θέλοντας να χαθείς μέσα σε αυτά.

Απαραίτητη επίσκεψη στον καθεδρικό ναό San Gennaro. Μεγαλοπρεπής που εδώ και περίπου 1.700 χρόνια ένα θαύμα συνοδεύει την ιστορία του προστάτη Αγίου της Νάπολη.

Μετά τον μαρτυρικό θάνατο του, το 305μχ οι πιστοί συγκέντρωσαν λίγο από το αίμα του και το οδήγησαν στις κατακόμβες του Σαν Τζενάρο που υπάρχουν εκεί.

Έπειτα από έναν αιώνα το αίμα υγροποιήθηκε μόνο του κάτι που επαναλαμβάνεται διαρκώς από τότε και αποδίδεται σε θαύμα του Αγίου.

Oι μυστικές κατακόμβες του San Gennaro βρίσκονται πίσω από την εκκλησία, έχουν ύψος 7 μέτρων, ενώ ξεκινούν από την νεότερη εποχή και φτάνουν πίσω στο χρόνο. Στο κέντρο του πρώτου επιπέδου δέσποζε η μεγαλύτερη υπόγεια βασιλική. Εδώ μπορεί να δει κανείς και την αρχαιότερη απεικόνιση του Σαν Τζενάρο, που χρονολογείται στα τέλη του 5ου  αιώνα.

Φυσικά υπάρχουν και οι κατακόμβες του Gaudioso, οι οποίες αποτελούν και αυτές μια σημαντική εμπειρία και αξίζει να τις επισκεφθείς.

Piazza Del Plebiscito

Επόμενη στάση σου προτείνουμε την Piazza Del Plebiscito.  Ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1860 και έφερε τότε τη Νάπολη στο ενιαίο βασίλειο της Ιταλίας.

Βρίσκεται πολύ κοντά στον κόλπο της Νάπολης, ενώ στη μία πλευρά της μπορεί να δει κανείς το Βασιλικό Παλάτι και στην άλλη την εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον San Francesco di Paola. Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν πραγματοποιήσει εδώ μεγάλες συναυλίες όπως ο Έλτον Τζον, οι Muse και άλλοι.

Palazzo Reale

 Χτίστηκε τον 17ο αιώνα για να αποτελέσει βασιλική κατοικία του Φιλίππου Β, τελικά κατοίκησε εκεί ο Κάρολος Γ. Το μεγαλοπρεπές Palazzo Reale φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή έργων τέχνης και επίπλων από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα ενώ στο διπλανό Τeatro di San Carlo θα απολαύσεις τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και την τέλεια ακουστική, χάρη στην οποία χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο μέρος στη Νότια Ιταλία για να δεις μια παράσταση όπερας.

Γκαλερία Ουμπέρτο

Η Γκαλερία Ουμπέρτο θυμίζει κάτι από την αντίστοιχη στο Μιλάνο. Κατασκευάστηκε το 1884 και το ενδιαφέρον του επισκέπτη κλέβει ο μωσαϊκός μαρμάρινος διάκοσμος αλλά και τα ψηφιδωτά που μπορεί να δει κανείς στις όψεις των κτηρίων. Τη μεγαλύτερη ωστόσο εντύπωση κάνει ο τρούλος και οι οροφές κατασκευασμένες από σίδερο και γυαλί που επιτρέπουν στο φως να περνά στον εσωτερικό χώρο.

Kαστέλ Νουόβο

Αν θέλεις τώρα να γνωρίσεις το σύμβολο αρχιτεκτονικής της πόλης δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Καστέλ Νουόβο. Το Καστέλ Νουόβο γρήγορα έγινε ο πυρήνας του ιστορικού κέντρου της πόλης και συχνά ήταν ο χώρος σημαντικών γεγονότων.Η Αίθουσα των Βαρόνων ήταν η έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου της Νάπολης μέχρι το 2006. Η τελευταία αποκατάσταση του Καστέλ Νουόβο έγινε το 1823.

 

Εμείς προτείνουμε...

Μην παραλείψεις επίσης μια στάση στην Capella Sansevero, ένα αριστουργηματικό παρεκκλήσι του 17ου αιώνα, όπου θα θαυμάσεις το διάσημο άγαλμα του «Κεκαλυμμένου Χριστού» του Sanmartino.

Λίγο ρομάντζο όμως δεν βλάπτει. Στη Νάπολη είσαι άλλωστε.

Το Castel Sant’ Elmo, στο λόφο Vomero, είναι κλασικό σημείο για βόλτες την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Χρονολογείται από το 1275 και βρίσκεται δίπλα στη Μονή του San Martino.

 

 

 

1 Rate it