Βερολίνο (S02-E13)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινάνε από 100 € Αθήνα-Βερολίνο μετ’επιστροφής και κάποιες από τις εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια (τα περισσότερα χωρίς ενδιάμεση στάση) είναι: Lufthansa, Austrian Airlines, Easyjet, Ryanair.

Αν ψάχνεις για ένα ωραίο κατάλυμα αλλά είσαι low budget, σου προτείνουμε το EasyHotel Berlin Hackescher Markt, στο κέντρο του Βερολίνου, σε ελάχιστη απόσταση από στάση μετρό (από 50€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση).

Το πολυτελέστατο και σικάτο  Motel One Berlin-Bellevue πολύ κοντά στο πάρκο Tiergarten-συνοικία  Charlottenburg είναι ιδανικό για εσένα που αγαπάς την glam διαμονή (90€ το δίκλινο ανά  διανυκτέρευση)

Το πολύ μοντέρνο ξενοδοχείο σε απόσταση 3 λεπτών από την πλατεία Alexanderplatz ,Η2 Hotel Berlin είναι η τέλεια επιλογή για εσένα που θες να τα έχεις όλα στα πόδια σου! (από 100€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση)

Το Leonardo Hotel Berlin City Süd, στα νοτιοανατολικά του κέντρου, σε ήσυχη τοποθεσία, κοντά σε στάση συγκοινωνίας που σε μεταφέρει στο κέντρο της πόλης είναι κατάλληλο για σένα που δεν αγαπάς το θόρυβο (από 50€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση)

Τιμώντας  την χώρα που επισκέπτεσαι, η πρώτη σου στάση δεν είναι άλλη από το Bundestang, το γερμανικό Κοινοβούλιο που στέγασε την γερμανική δημοκρατία στη γέννηση της και μέτρησε πληγές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πρόσθεση του διάφανου θόλου και η εκπληκτική θέα στο ποτάμι (από την αίθουσα του μουσείου) θα σε πείσουν ότι αξίζει να είναι αυτός ο πρώτος σου στο σταθμός. Μια συμβουλή- αγόρασε  το εισιτήριο μέσω Ίντερνετ αλλιώς θα χρειαστεί να περιμένεις αρκετή ώρα στην ουρά!

Ως δεύτερος σταθμός προτείνεται η Πύλη του Βραδεμβούργου, οικοδόμημα νεοκλασικού ρυθμού στην Πλατεία Πάριζερ, που στηρίζεται σε έξι κίονες  δωρικού ρυθμού και αποτελεί το σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας. Υπήρξε παρούσα σε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ιστορίας. Δίπλα στην Πύλη, θα νιώσεις δέος περπατώντας ανάμεσα στους γκρίζους τσιμεντένιους μονόλιθους του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, εις μνήμη  των δολοφονημένων  Εβραίων  της Ευρώπης. Ακριβώς πίσω από την πύλη, βρίσκεται το μνημείο με τους σταυρούς που μαρτυρά την ιστορία ανθρώπων από το ανατολικό Βερολίνο που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν στη δυτική πλευρά.

Συνεχίζοντας, αξίζει να επισκεφθείς το νησί των Μουσείων. Πρόκειται για πέντε μουσεία, υπό την ίδια στέγη, που τιμούν την ιστορία και τον πολιτισμό με Βυζαντινές συλλογές, ελληνικά ευρήματα αρχαίου πολιτισμού έως και θησαυρούς της Ανατολής και όλα αυτά, στον ποταμό Σπρε, στο κέντρο της πόλης. Θαυμάσαμε τα εκθέματα στο Μουσείο της Περγάμου, το Παλιό Μουσείο και την Πινακοθήκη με τη μεγαλύτερη συλλογή ευρωπαϊκής τέχνης και γλυπτικής του 20ου αιώνα. Πίσω από το Bode Museum, κάθε Σαββατοκύριακο, μπορείτε να προμηθευτείτε μοναδικά κομμάτια από την υπαίθρια αγορά καλλιτεχνών. Αν αγαπάς το μπαρόκ, συνδύασε την επίσκεψη σου  με την είσοδο στον Καθεδρικό του Βερολίνου,  στην είσοδο του νησιού των μουσείων.

Για την βόλτα σου επίλεξε την Πλατεία Alexander Platz ,που είναι η πιο πολυσύχναστη και φιλοξενεί τα πιο φημισμένα αξιοθέατα ανάμεσα στα οποία το Παγκόσμιο  Ρολόι, Πύργος Τηλεόρασης και  το κόκκινο Δημαρχείο. Τα τραμ διασχίζουν την Πλατεία, γι’ αυτό προσοχή!  Στον περίφημο Πύργο της Τηλεόρασης , μπορείς να ανέβεις  και να απολαύσεις τη θέα του Βερολίνου από ύψος 203 μέτρων (φυσικά με ειδικό ανελκυστήρα)! Από την ποικιλία καταστημάτων, μην παραλείψεις να πάρεις ένα αναμνηστικό με τον Ampelmann, το χαρακτηριστικό ανθρωπάκι που φιγουράρει στα πεζοφάναρα της πόλης!

Εννοείται ότι θα γνωρίσεις τα σωζόμενα κομμάτια του Τείχους του Βερολίνου, το οποίο επί 28 ολόκληρα χρόνια με τα 155 χλμ μήκος του, χώριζε το Ανατολικό από το Δυτικό Βερολίνο. Τα περισσότερα βρίσκονται στην  East Side Gallery- μήκους 1,3 χλμ-. Το μέρος τιμάται συχνά από καλλιτέχνες που καταφτάνουν από κάθε μεριά του πλανήτη για να το ντύσουν με την τέχνη τους. Καρπός αυτών των προσπαθειών είναι 100 έργα, από τα οποία ξεχωρίζει το περίφημο Trabi -το αυτοκίνητο ανατολικής Γερμανίας που περνάει μέσα από το τείχος- και φυσικά το "φιλί" μεταξύ του Μπρέζνιεφ και του Χόνεκερ. Στην ανατολική πλευρά απόλαυσε έναν περίπατο στο πάρκο πάνω στην όχθη του ποταμού Σπρέ υπό τους ρυθμούς υπαίθριων μουσικών. Στο Checkpoint Charlie, σημείο ελέγχου περάσματος από το Δυτικό στο Ανατολικό Βερολίνο την εποχή του Τείχους, θα ανακαλύψετε μέσω οπτικοακουστικών μέσων όλη την ιστορία του  διαχωρισμού της πόλης στο ομώνυμο μουσείο.

Στην Πλατεία Potsdamer Platz, που είναι η  2η πιο πολυσύχναστη πλατεία, οι  ουρανοξύστες θα σου κόψουν την ανάσα , ειδικά το βράδυ που ο φωτισμός κάνει το θέαμα μαγικό. Το Sony Center είναι η καρδιά της και  θα σου χαρίσει μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας χάρη στο θέατρο των επίσημων.

 

lock_open

Βερολίνο (S02-E13)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

 

Ο Mr. Travel προτείνει την καρδιά της Γερμανίας που χτυπά δυνατά 24 ώρες το 24ωρο!

 

Μια βουτιά στην πιο ζωντανή πόλη της Ευρώπης που με 3,4 εκατομμύρια πληθυσμό, σίγουρα μικρή δεν τη λες! Αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν επιλέξεις να την επισκεφθείς το χειμώνα, πάρε σκουφί, γάντια, ζεστά πουλόβερ και ισοθερμικά εσώρουχα! Τα καλοκαίρια χαρακτηρίζονται δροσερά αφού η μέση θερμοκρασία σπάνια ξεπερνά τους 24 βαθμούς Κελσίου.
Και αν δεν ήσουν από τους μαθητές που έπαιρνες άριστα στην Ιστορία, εδώ θα την δεις να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου μέσα από το πλήθος των εντυπωσιακών μνημείων!

Ξεκίνησε ως ήσυχο ψαροχώρι και εξελίχθηκε στην παντοδύναμη πρωτεύουσα του Τρίτου Ράιχ. Γεννημένο από τις στάχτες του, φέρει τα σημάδια της ιστορίας, στην προσπάθεια να διατηρήσει ανέπαφη την ταυτότητα του. Μια βόλτα οπουδήποτε στην πόλη αυτή αρκεί για να το διαπιστώσεις.

Εκτός, όμως, από τη βαρυσήμαντη ιστορία, το Βερολίνο των χιπστεράδων και του Graffiti είναι ο απόλυτος προορισμός για τη νεολαία, τους καλλιτέχνες, και τους ανθρώπους που διψούν για ζωή!
Περπατώντας ανάμεσα στο πλήθος, με τα φώτα να παίζουν το παιχνίδι τους και τους δρόμους γεμάτους μουσική, δεν μπορείς να αντισταθείς και γίνεσαι ένα με αυτό.
Είσαι αναμφισβήτητα σε μια από τις πιο «cool» πόλεις του πλανήτη!

Οι δυο κόσμοι, αυτός του παρελθόντος, με τα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ο σύγχρονος, της street art, των συναυλιών αλλά και της πληθώρας των μαγαζιών είναι τόσο αντίθετοι, μα τόσο ταιριαστοί στο πάντρεμα τους, που δεν μπορείς να μην τους αγαπήσεις!
Δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς από την άψογη αρχιτεκτονική των κτιρίων της με την απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια που την καθιστά μοναδική.

Βάλε στις αποσκευές παπούτσια άνετα στο περπάτημα γιατί ακόμα και αν δεν είναι στα σχέδια σου, θα θελήσεις να περπατήσεις και να ανακαλύψεις όσο περισσότερες γωνιές της πόλης μπορείς!

Charlottenburg

Στα δυτικά της πόλης, βρίσκεται η κομψή συνοικία Charlottenburg με φόντο το τεράστιο πάρκο Tiergarten. Στην μπαρόκ αυτή γειτονιά του Βερολίνου, το χαρακτηριστικό τοπόσημο είναι το Schloss Charlottenburg, ένα μεγαλοπρεπές παλάτι με υπέροχους κήπους. Προτίμησε να το επισκεφθείς μετά την δύση του ηλίου που ο φωτισμός το κάνει μοναδικό!

Potsdam

Αφιέρωσε χρόνο σε μια βόλτα στο Potsdam, την πρωτεύουσα του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Είναι στην ουσία ένα υπαίθριο μουσείο, με παλάτια, κήπους, φρούρια, λίμνες, πλακόστρωτους δρόμους και πολύχρωμες γειτονιές που μοιάζει με μικρό αδερφάκι του Βερολίνου.
Το Potsdam είναι ιδανικό για να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα και συγκεκριμένα το χοιρινό κότσι με πατάτες και ξινολάχανο και τις κροκέτες πατάτας. Παράγγειλε και δοκίμασε μια Berliner Weiss, την τοπική μπίρα που θυμίζει, όμως, περισσότερο απεριτίφ!

 

Εμείς προτείνουμε...

Στα ανατολικά, το Kreuzberg μοιάζει με αιώνια φοιτητούπολη και φημίζεται για τη street art της. Εδώ θα κουνηθείς μέχρι πρωίας σε κάποιο από τα πολλά mega-clubs της περιοχής. Στο Prenzlauer Berg, που κυριαρχεί το φυσικό στοιχείο, θα απολαύσεις το ρόφημα σου στα στιλάτα καφέ υπό μποέμ ατμόσφαιρα. Τέλος, αν λατρεύεις το εναλλακτικό και πανκ στοιχείο, το Friedrichshain είναι η επόμενη στάση σου.
Για σένα που προτιμάς υψηλού επιπέδου αγορές επιβάλλεται μια στάση στην Kurfurstendamm ή απλώς Ku.Dam. Πρόσθεσε στη λίστα σου το Ka.De.We , το ναό του shopping με 7 ορόφους για να γεμίσεις τις αποσκευές σου.
Εντός πόλης, οι μετακινήσεις γίνονται με μετρό (U Bahn) και προαστιακό (S Bahn) αλλά αν είσαι αθλητικό τύπος, μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο με κόστος 12€ την ημέρα!

 

Rate it