Μαρόκο – Μέρος Β’ (S02-E28)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ – ΦΑΓΗΤΟ

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Καζαμπλάνκα, Μαρόκο έχουν συνήθως μια ενδιάμεση στάση και μέση διάρκεια 8 ώρες. Οι κύριες διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες είναι η Lufthansa, Brussel Airlines και Alitalia με κόστος που ξεκινά από 200€ ανά επιβάτη.

Υπέροχη διαμονή σου εξασφαλίζει το Riad Villa Almeria Hotel & Spa, σε απόσταση 20 λεπτά περπατώντας από την πλατεία Jamaa El Fna και 1 χλμ από το Bahia Palace σε πολυτελείς νότες αλλά με την πινελιά της παράδοσης! Διαθέτει εξωτερική πισίνα, χαμάμ και βεράντα στον τελευταίο όροφο όπου μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου ή κάποιο από τα νοστιμότατα γεύματα που σερβίρονται. Ολα αυτά με κόστος από 55€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο!

 

 

Στη Μεδίνα της Φεζ, το ξενοδοχείο Riad Fes Aicha, θα σε κάνει να νιώσεις την Μαροκινή ατμόσφαιρα στο πετσί σου! Η διακόσμηση είναι αυθεντικά τοπική αλλά σε πιο μοντέρνες γραμμές και η θέα από το roof garden στον τελευταίο όροφο αξίζει πολλά! Με κόστος από 60€ ανά διανυκτέρευση είναι value for money!

 

Στην καρδιά της Μεδίνα, σε απόσταση 10 λεπτών από την πλατεία Jamaa El Fna, το πολυτελέστατο Riad Assouel, με υπηρεσίες και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών (μεταξύ των οποίων η θερμαινόμενη πισίνα, τραπεζαρία με τζάκι και roof garden δροσερό με υπέροχο πρωινό) θα σε κάνουν να νιώσεις σαν γαλαζοαίματος! Το κόστος ανέρχεται στα 85€ ανά διανυκτέρευση αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες του, θα έβαζες στοίχημα ότι ξεκινά από 200€!

 

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει στους επισκέπτες του το 5* Riad Ennakhil &Spa Hotel, στο Μαρακές, με τον εντυπωσιακό χώρο υποδοχής και την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Το μπάνιο διαθέτει πλήρη σειρά περιποίησης ενώ εντός του ξενοδοχείου υπάρχει κομμωτήριο και κατάστημα δώρων. Το κόστος ανά διανυκτέρευση ξεκινά από 100€

Για αυθεντική, μαροκινή κουζίνα, επισκέψου ένα από τα καλύτερα εστιατόριο στο Μαρακές, το Naranj στο οποίο θα επιλέξεις ανάμεσα σε ποικιλία γεύσεων και θα σου σερβιριστούν όλα πριν καλά-καλά καταλήξεις στην παραγγελία σου!

 

Αν θες κάτι διαφορετικό από τα κλασικά πιάτα του Μαρόκου, επισκέψου το BlackChich Cafe

Στο οποίο υπάρχουν μεν τα τοπικά, δημοφιλή γεύματα, αλλά θα βρεις και πιο “αμερικάνικου τύπου” πιάτα αλλά και καφέ και smoothies. Η ατμόσφαιρα πολύ φιλική και η διακόσμηση σε χαλαρώνει με παλ χρώματα. Στα θετικά του, οι τιμές είναι πολύ προσιτές!

 

Για ιδιαίτερες στιγμές ή για εσένα που αγαπάς τα γκουρμέ πιάτα με εκτίμηση στην γαλλική κουζίνα, η πρόταση μας είναι το “L’Annexe”. Τα κρεατικά είναι μαγειρεμένα με άψογη τεχνική, οι τηγανητές πατάτες είναι οι πιο νόστιμες που θα δοκιμάσεις ποτέ, ενώ τα επιδόρπια και ο καφές θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

 

Τέλος, για μια μοναδική εμπειρία σε ένα πολυτελές και καλαίσθητο εστιατόριο, επισκέψου το Amaia restaurant, το οποίο προσφέρει γεύσεις από όλο τον κόσμο (λατρέψαμε την καρμπονάρα του!), με υλικά φρέσκα (το διαπιστώσαμε δοκιμάζοντας θαλασσινά) και μια ποικιλία κρασιών, από τα πιο εκλεκτά!

lock_open

Μαρόκο – Μέρος Β’ (S02-E28)

Avatar Admin | 23 Οκτωβρίου, 2019

 

Ο Mr Travel σας προτείνει το εξωτικό Μαρόκο!

 

Ait Benhaddou

Ανάμεσα στο Μαρακές και τη Σαχάρα, παράλληλα στον δρόμο που κάποτε διέσχιζαν τα καραβάνια, βρίσκεται ένα ξεχωριστό τοπίο, η Ait Benhaddou που ήταν ένα αρχαίο, οχυρωμένο χωριό, κατασκευασμένο από πηλό! Πρόκειται για μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς Unesco και ελάχιστες οικογένειες ζουν ακόμη εντός των τειχών. Προσθέτει τον τόνο μυστηρίου και ιστορίας που, αναπόφευκτα, υπόσχεται ένα ταξίδι στο Μαρόκο και είμαστε σίγουροι ότι θα το απαθανατίσεις σε πολλές φωτογραφίες!

Μια ακόμα ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία θα βιώσεις ανεβαίνοντας στην επιβλητική οροσειρά του Άτλαντα, με μήκος περίπου 2500 χλμ. Εκεί το χιόνι δεν λιώνει ποτέ και τα χωριουδάκια είναι φτιαγμένα από χώμα.
Στα ανατολικά του, στην πεδιάδα που παίρνει τη σκυτάλη των κορυφών του, βρίσκεται η πόλη Ουαρζαζατ, δηλαδή το Χόλυγουντ του Μαρόκου. Στα στούντιο Άτλας, θα γνωρίσεις σκηνικά στα οποία γυρίστηκαν διάσημες ταινίες του Χόλυγουντ, παίρνοντας μια γεύση από την αίγλη του!

Erg Chebbi Dunes

Τέλος, επίτρεψε μας να τονίσουμε πόσο απολαυστικό βρήκαμε το τουρ στη Σαχάρα, πάνω σε καμήλα, για αυτό ντύσου πολύ ελαφρά, βάλε καπέλο και ξεκίνα! Μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις το μαγικό ηλιοβασίλεμα στους λόφους Erg Chebbi Dunes!

Η πόλη Φεζ

Στα βοεριοανατολικά του Μαρόκο βρίσκεται η πόλη Φεζ, που θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του κράτους. Εδώ υπάρχει η μεγαλύτερη και ομορφότερη Μεδίνα, δηλαδή μια παλιά, δαιδαλώδη πόλη που αποτελείται από 9000 σοκάκια και πολύχρωμα σουκ. Περπατώντας την, νιώθεις αφυπνισμένος και εκστασιασμένος ταυτόχρονα, νιώθοντας την μαγεία από τα χρώματα και το άρωμα της παράδοσης.
Η συμβουλή μας είναι να βάλεις άνετα παπούτσια και να βρεις έναν οδηγό που θα σε ξεναγήσει, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να χαθείς στα στενά της (λεγόμενα σουκ). Αν το δεύτερο δεν είναι εφικτό, τότε καλό είναι να πάρεις έναν χάρτη από κάποιο παντοπωλείο που θα βρεις στην Πύλη Bab Boujloud.
Η Φεζ είναι ξακουστή για τα δέρματα της και περνώντας από τον δρόμο Chouwara, θα δεις την διαδικασία βαφής τους σε κυκλικές δεξαμενές, γεμάτες από μπογιά.
Αν κουραστείς από το περπάτημα στα σοκάκια της, επίλεξε ένα Ριάντ, από τα πολλά που υπάρχουν, για να απολαύσεις σε νωχελικούς ρυθμούς έναν καφέ νους-νους και μαροκινά σιροπιαστά στον δροσερό κήπο του.
Επίσης, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το σταθμό τρένου, ο οποίος εξωτερικά θυμίζει πολυκατάστημα από την πολυτέλεια της κατασκευής του, που αγκαλιάζεται από εξαιρετικά φροντισμένους κήπους.
Ανακαλύπτοντας την Φεζ, θα προσέξεις ότι σε κάθε τετράγωνο της πόλης, υπάρχει από ένα συντριβάνι, θα ξεχωρίσεις όμως το Συντριβάνι Ναζαρίν, το οποίο είναι διακοσμημένο από ένα περίτεχνο μωσαϊκό με κυρίαρχο χρώμα το μπλε, δίπλα ακριβώς από το ομώνυμο μουσείο στο οποίο φιλοξενούνται πλήθος ξυλόγλυπτων αντικειμένων. Από την ταράτσα του μουσείου, η θέα στην Μεδίνα είναι εκπληκτική!

 

 

Rate it