Περού (S03-E05 & Ε06)

Avatar Admin | 1 Δεκεμβρίου, 2018

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Στη Λίμα, θα ταξιδέψεις με τουλάχιστον μία στάση με τις παρακάτω αεροπορικές: Air France, Air Canada, Lufthansa, Turkish και Latam από 900€.

 

Μη ξεχνάς ότι οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχικότητα.

 

Οι επιλογές είναι πολλές όπως και οι στάσεις που πρέπει να κάνεις στο Περού.

 

Πρώτη στάση λοιπόν, στην πρωτεύουσα Λίμα. Εδώ σου προτείνουμε το 5* Sheraton Lima Hotel & Convention Center από 89€ το δίκλινο δωμάτιο (χωρίς πρωινό). Εναλλακτικά ρίξε μια ματιά στο 3* Hotel Diamond Lima, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης και από μόλις 78€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

 

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να ταξιδέψεις στο Περού και να μην επισκεφτείς το Μάτσου Πίτσου. Η δική μας επιλογή για την αρχαία πόλη των Ίνκας είναι το 4* Tierra Viva Machu Picchu, με κόστος από 114€ με πρωινό για ένα δίκλινο δωμάτιο.

 

Στο Πούνο, σου προτείνουμε μια διαμονή στο 5* GHL Hotel Lago Titicaca Puno που σου προσφέρει πανοραμική θέα από τη λίμνη Τιτικάκα έως τις Άνδεις στη Βολιβία με τιμή από 119€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

 

ΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ:

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Περού αποτελεί κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη. Μια από τις βασικές παραδοσιακές συνταγές, την οποία θα πρέπει να δοκιμάστε, είναι το Lomo Saltado.

 

Το πιάτο συνδυάζει κομμάτια κρέατος, ξερά κρεμμυδάκια και τηγανιτές πατάτες και αν και ακούγεται απλό είναι πεντανόστιμο. Μάλιστα ανάμεσα σε 500 εθνικές συνταγές είναι το πιο δημοφιλές από αυτά που περιέχουν κρέας.

 

Σεβίτσε: Οι ντόπιοι αντιμετωπίζουν την προετοιμασία τους ως μια μορφή τέχνης. Η βάση του αποτελείτε από ψάρι κομμένο σε λεπτές φέτες ή μπουκιές που μαρινάρεται σε χυμό λεμόνι και συμπληρωματικά προστίθεται κρεμμύδι, κόλιανδρος, λίγο αλάτι ενώ η γλυκοπατάτα και το καλαμπόκι είναι τα πιο διαδεδομένα συνοδευτικά του.

 

Τα Causas, που σήμερα είναι από τα πιο κλασικά περουβιανά πιάτα περιέχουν πατάτα, τόνο, αβοκάντο και ντομάτα. Πολλές φορές οι ντόπιοι αντικαθιστούν τον τόνο με κοτόπουλο, καβούρι ή παναρισμένες γαρίδες.

 

 

lock_open

Περού (S03-E05 & Ε06)

Avatar Admin | 1 Δεκεμβρίου, 2018

 

Ο Mr Travel σας ταξιδεύει στο συναρπαστικό Περού

Στις τραχιές πλαγιές των Άνδεων, με μοναδικά αρχαιολογικά και φυσικά πάρκα, η γη των Ίνκας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χώρα μνημείων και παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Περού είναι ένα από τα ταξίδια που κόβει στην κυριολεξία την ανάσα αφού έχει να προσφέρει στον ταξιδιώτη μια σειρά από μεγάλες και δυνατές συγκινήσεις.

Όλοι όσοι αγαπούν την περιπέτεια θα μαγευτούν από το φυσικό τοπίο του. Οι καλοφαγάδες θα λατρέψουν να πίνουν Pisco Sours στα τοπικά μπαρ του και να γευτούν οτιδήποτε από φρέσκο σεβίτσε μέχρι σαλιγκάρια από τον Αμαζόνιο και τη Λίμα.

 Οι λάτρεις της πολυτέλειας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν πολυτελή μέρη. Οι λόγοι που έχει κανείς λοιπόν για να επισκεφτεί το Περού είναι πολλοί. Η καλύτερη δε στιγμή για να πραγματοποιήσετε αυτό το μυθικό ταξίδι  είναι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Σίγουρα θα μαγευτείτε.

Το Περού συνορεύει βόρεια με τον Ισημερινό και την Κολομβία, ανατολικά με την Βραζιλία, νοτιοανατολικά με τη Βολιβία, νότια με τη Χιλή και δυτικά βρέχεται από Ειρηνικό ωκεανό.

Το Περού είναι χαρακτηριστική χώρα της περιοχής των Άνδεων. Η πρωτεύουσα του Λίμα βρίσκεται στο κέντρο της δυτικής Ακτής, με σημαντικά μνημεία και ζωντανή ατμόσφαιρα.

Η Λίμα ιδρύθηκε το 1535 από τον Φρ.Πιζάρο, είναι γνωστή και ως « Πόλη των Βασιλέων» και είναι η καλύτερη εισαγωγή που θα μπορούσατε να κάνετε επισκεπτόμενοι το Περού.

Έχει σχεδόν μόνιμη ομίχλη και με τα κάθετα βράχια της πάνω στον Ειρηνικό θεωρείται ιδανική για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, για παραπέντε και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

H Λίμα έχει δεχθεί ισχυρές επιρροές από τους Ευρωπαίους, τους Ασιάτες, τους Αφρικανούς και τους Ινδιάνους. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο το 1988.

 

Parque del amor

Το Πάρκο της Αγάπης στη Λίμα, βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και ατενίζει τον κόλπο της Λίμα και τον Ειρηνικό. Αποτελεί όπως είναι φυσικό το αγαπημένο σημείο ζευγαριών κάθε ηλικίας.

Δεν είναι μόνο η εκπληκτική του θέα όλες τις ώρες της ημέρας και το ρομαντικό τοπίο την ώρα που ο ήλιος δύει, επιπλέον στην καρδιά του πάρκου δεσπόζει το γλυπτό El Beso (το φιλί) του Victor Delfin.

Miraflores

Αν τώρα επιθυμείς μια…βουτιά στο κενό, κάθε μέρα στην περιοχή Μιραφλόρες, από τις 10 το πρωί μέχρι το σούρουπο, είτε είσαι έμπειρος είτε άπειρος, οπωσδήποτε ωστόσο λάτρης των extreme sports, μπορείς να δοκιμάσεις παραπέντε και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

 

Larco Museum

Είναι από κάθε άποψη το πιο εντυπωσιακό, ιδρύθηκε το 1926 και στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο κτίριο του 18ου αιώνα.  Περιέχει ολόκληρη τη συλλογή του Rafael Larco Herrera.To μουσείο φιλοξενεί την τέχνη και το πνεύμα του αρχαίου Περού. Εδώ θα θαυμάσεις τα φανταχτερά στολίδια που χρησιμοποιούσαν για τα κεφάλια τους και τα σώματα τους οι ντόπιοι ευγενείς από κάθε εποχή.

Μάσκες, σκουλαρίκια, κοσμήματα μύτης διακοσμημένα με ημιπολύτιμους λίθους και κοχύλια. Επίσης το μουσείο περιλαμβάνει και την μεγαλύτερη συλλογή ερωτικών κεραμικών στον κόσμο.

Park of the Reserve

Γίνετε ξανά παιδί στο Park of the Reserve παίζοντας με το νερό στα 13 διαδραστικά συντριβάνια. Είναι άλλωσττε το μεγαλύτερο σύμπλεγμα συντριβανιών στον κόσμο και το σώου με μουσική και λέιζερ που φιλοξενείτε εκεί κάθε απόγευμα θα σας εισάγει με τον πιο θεαματικό τρόπο στην ιστορία του Περού.

Circuito Magico del Agua

Γειτονιά Barranco

Ένα άλλο σημείο που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε για νυχτερινή διασκέδαση είναι η γειτονιά του Μπαράνκο. Οι επιλογές πολλές, αλλά ακόμα κι αν δεν θέλετε να κλειστείτε σε κάποιο μπαρ, οι μπάντες στο δρόμο θα σας βάλουν στο ρυθμό.

Puente de los suspiros

Εδώ φιλοξενείται και η «Γέφυρα των στεναγμών» που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των τουριστών. Η γέφυρα χτίστηκε το 1876 για να περνάνε οι ντόπιοι από τη μία πλευρά στην άλλη γιατί από κάτω είχε ρέμα.

To 1900 το ρέμα σταμάτησε να περνάει. Ο θρύλος λέει ότι η κόρη ενός πλούσιου της περιοχής ερωτεύτηκε έναν οδοκαθαριστή, ο πατέρας όμως στάθηκε εμπόδιο σε αυτό τον έρωτα κι εκείνη καθόταν στο παράθυρο της και έκλαιγε. Όσοι περνούσαν από κάτω, σύμφωνα πάντα με τον θρύλο, αναστέναζαν γιατί δεν μπορούσαν να ακούνε την κοπέλα.  Γι’ αυτό το λόγο η γέφυρα ονομάστηκε « γέφυρα των αναστεναγμών».

Πόλη Κούσκο

Η πτήση από τη Λίμα στο Κούσκο έχει διάρκεια 1 ώρα και 29 λεπτά. Η αρχαία  πρωτεύουσα των Ίνκας σε οδηγεί στο να νιώσεις κάτι από την αίγλη άλλων εποχών και φυσικά την μυστηριακή ατμόσφαιρα του « Ομφαλού της Γης», όπως αποκαλούν οι Περουβιανοί το Κούσκο.

Πόλη μνημείο. Η κεντρική πλατεία του Κούσκο, η πλατεία των όπλων, φωλιασμένη στις Άνδεις προσφέρει ένα πανέμορφο τοπίο στο οποίο συνυπάρχουν η ιστορία των Ινκα, η ισπανική επιρροή και φυσικά η κουλτούρα Κέτσουα.

Μετά την κατάκτηση από τους Ισπανούς η εικόνα της πόλης άλλαξε, η αρχιτεκτονική δεινότητα όμως τον Ινκα ήταν πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί.

Ο Καθεδρικός ναός που θα δει εκεί ο ταξιδιώτης και χτίστηκε από τους Ισπανούς, θα πρέπει να γνωρίζει ότι βρίσκεται πάνω στο Ναό του Ήλιου κι αν κάποιος θα ήθελε να είναι αρκετά περιγραφικός θα έλεγε ότι η ιστορία της πλατείας έχει γραφεί με αίμα καθώς καμία μετάβαση δεν ήταν ήρεμη και αναίμακτη.

Μην φοβηθείς τώρα αν βρισκόμενος στο Κούσκο νιώσεις ζαλάδα και την αναπνοή σου βαριά, αφού ο λόγος δεν είναι άλλος από το υψόμετρο. Για τους ντόπιους υπάρχουν κανόνες επιβίωσης σε αυτό το υψόμετρο. Όχι έντονη σωματική άσκηση, διατροφή με πρωτεΐνη και αρκετή ξεκούραση.

 

Εμείς προτείνουμε...

Μπορεί να είμασταν ζαλισμένοι αλλά δεν γινόταν να μην πάμε στο πιο διασκεδαστικό μουσείο της πόλης και να μυηθούμε στο τοπικό ποτό το Πίσκο. Το πίσκο είναι ένα δυνατό κοκτέιλ με βάση το τοπικό μπράντι. Δοκιμάζοντας το θα βγεις από εκεί  στην καλύτερη των περιπτώσεων με ένα ωραίο χαμόγελο.

Μετά το Κούσκο σου προτείνουμε να βάλεις πορεία για την κοιλάδα Πισάκ. Οι απέραντες καλλιεργημένες εκτάσεις, τα σπίτια από χώμα, οι άνθρωποι θα σε μαγέψουν. Πρώτος σταθμός το χωριό Ογιανταγιαταμπο. Όταν οι Ισπανοί  κατέκτησαν το Κούσκο αποτέλεσε το κέντρο της αντίστασης των ντόπιων εναντίον τους. Από εδώ ξεκίνησε ο Χιράμ Μπίνγκαμ το 1911 την πορεία του στα μονοπάτια των Ίνκας μέχρι την ανακάλυψη της Πύλης του Ήλιου κι από εδώ ξεκινούν σήμερα και οι πεζοπόροι που ακολουθούν για 4 ημέρες το ίδιο μονοπάτι μέχρι το Μάτσου Πίτσου.

 Το τρένο από εδώ θα σε οδηγήσει στο Άγουας Καλιέντες ένα τουριστικό χωριό στους πρόποδες του βουνού. Μικρά λεωφορεία θα σε ανεβάσουν ως το "Παλιό Βουνό" όπως μεταφράζεται το Μάτσου Πίτσου.

Μάτσου Πίτσου: Υπάρχουν δυο τρόποι για να φτάσεις στο Μάτσου Πίτσου. Με τρένο κατά μήκος του ποταμού Ουρουμπάμπα, με λεωφορείο από χωριό σε χωριό και παίρνοντας πάλι τρένο για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. Πρόκειται για ένα τέλειο ταίριασμα αρχιτεκτονικής και φυσικού περιβάλλοντος. Το Μάτσου Πίτσου ανακαλύφθηκε το 1911 και σήμερα αποτελεί έναν πρωταρχικό τουριστικό προορισμό για χιλιάδες τουρίστες παγκοσμίως.

Στην ουσία πρόκειται για μια πόλη χαμένη πάνω σε γρανιτένιες πλαγιές από τεράστιες πέτρες. Το θέαμα κόβει την ανάσα και για το λόγο αυτό συγκαταλέγεται στα επτά νέα θαύματα του κόσμου. Στην πόλη του έχουν βρεθεί 200 κτίσματα. Το Μάτσου Πίτσου το 1983 ανακηρύχθηκε μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

To Mάτσου Πίτσου χρησίμευε ως αστρονομικό παρατηρητήριο, λατρευτικό κέντρο και ως θερινό ανάκτορο των βασιλέων. Λειτούργησε λιγότερο από 100 χρόνια και φαίνεται πώς εγκαταλείφθηκε γιατί η επέλαση των Ισπανών ανάγκασαν τους Ίνκας να ρίξουν σε άλλες περιοχές το βάρος της άμυνας.

 

ΑΛΥΚΕΣ ΜΑΡΑΣ: Μια ενδιαφέρουσα στάση που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. 6.000 δεξαμενές βρίσκονται σε ένα φαράγγι των Άνδεων. Η περιοχή χρησιμοποιείται για παραγωγή αλατιού από προ Ίνκας εποχή.

Το έντονο λευκό κυριαρχεί πάνω στο καφετί της πλαγιάς δίνοντας μια απόκοσμη αίσθηση πολικού τοπίου, καθώς η κρούστα του αλατιού μοιάζει με πάγο.

Το μέρος είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και τα χρώματα αλλάζουν με τη φωτεινότητα του ήλιου. Οι Ίνκας τις ανακάλυψαν και τις επέκτειναν.

Επόμενος σταθμός ο νότος και τα σύνορα με τη Βολιβία. Ένα σημείο το οποίο θα πρέπει να επισκεφτείς αν και δεν είναι καθόλου εύκολο να φτάσεις είναι η λίμνη Τιτικάκα, η μεγαλύτερη πλεύσιμη λίμνη σε τέτοιο υψόμετρο.

Όμορφη, μυστηριώδης σε ένα οροπέδιο των Άνδεων αξίζει να βρεθείς εκεί αν όχι για να δεις τι μπορεί να φτιάξει ο θεός αλλά για να συναντήσεις τα ινδιάνικα κατακαμένα πρόσωπα από τον ήλιο των ντόπιων, που είναι πάντα χαμογελαστά. Οι διαπραγματεύσεις εδώ με τους ντόπιους γίνονται στα αιμάρα και στα κέτσουα. Οι Ούρος, οι κάτοικοι εδώ με ένα φιλοδώρημα μπορεί να σε κάνουν μια μικρή βαρκάδα.

 

 

 

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στο Περού: 

 

 

 

 

Rate it