Κόστα Ρίκα (S03-E01 & Ε02)

Avatar Admin | 11 Νοεμβρίου, 2018

info

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Lufthansa, Turkish Airlines, KLM, Aegean κα. με τιμές που ξεκινούν από 845€. Όπως ήδη φαντάζεσαι, θα χρειαστεί να κάνεις τουλάχιστον μία στάση για το εξωτικό Σαν Χοσέ, οπότε να είσαι προετοιμασμένος. Μόλις φτάσεις όμως στη μαγευτική Κόστα Ρίκα, θα συνειδητοποιήσεις ότι τελικά άξιζε τον κόπο.

 

Βιάσου λοιπόν!!!

Για το μαγευτικό Σαν Χοσέ σου προτείνουμε το 5* Holiday Inn San Jose Aurola σε απόσταση 1χλμ. από το κέντρο της πόλης, το οποίο διαθέτει εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο και δωρεάν parking. Θα το βρεις από μόλις 105€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

 

Εναλλακτικά σου προτείνουμε το 5* Radisson Hotel San Jose - Costa Rica. Αυτό το κομψό ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο του Σαν Χοσέ, προσφέρει εξωτερική πισίνα, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και συνεδριακό κέντρο. Σίγουρα θα το λατρέψεις!!!

Στην Κόστα Ρίκα το ρύζι και τα φασόλια χρησιμοποιούνται σαν βάση στα πιάτα που έχουν ως κύριο συστατικό το κοτόπουλο, το ψάρι και τα λαχανικά.

 

Από τα πιο συνηθισμένα πιάτα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής είναι το GalloPinto. Ένας συνδυασμός ρυζιού και μαύρων φασολιών, συνοδευόμενο από αυγά  τηγανητά ή ομελέτα, τηγανητές μπανάνες Αντιλλών και sour cream, που οι ντόπιοι το σερβίρουν για πρωινό.

 

Οι σούπες επίσης είναι αρκετά δημοφιλείς στην κουζίνα της Κόστα Ρίκα, όπως η Sopa negra, που όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, είναι σούπα από μαύρα φασόλια.

 

Εξαιρετικό εστιατόριο στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε θαλασσινά είναι το Boca Vieja, το οποίο βρίσκεται στο δρόμο για το Jaco.

 

To Stiefel Pub προσελκύει επίσης τουρίστες αλλά και ντόπιους που σταματούν για ένα ποτό και για φαγητό. Το προσωπικό του είναι πολύ εξυπηρετικό και οι τιμές πολύ λογικές τόσο στα φαγητά όσο και στα ποτά.

lock_open

Κόστα Ρίκα (S03-E01 & Ε02)

Avatar Admin | 11 Νοεμβρίου, 2018

Ο Mr Travel στη «Πλούσια Ακτή» ή αλλιώς Κόστα Ρίκα.

Ένα όνομα, ένας χαρακτηρισμός που δεν είναι τυχαίος αφού πρόκειται για έναν επίγειο τροπικό παράδεισο, με πλούσια βλάστηση, εξωτικές παραλίες και υπέροχα τροπικά δάση.

Ενεργά ηφαίστεια, ένας προορισμός ύμνος στη φύση, μοιραία με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους του κόσμου. Οι ντόπιοι της όπως πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις όταν βρεθείς εκεί αγαπούν τη φύση με τέτοιο τρόπο που κι εκείνη τους χαρίζει απλόχερα τις ομορφιές της.

Γνωστή για τις ποικιλίες του καφές της, σε βαθμό που να θεωρούνται από τις καλύτερες του κόσμου, μη σας κάνει εντύπωση αν δείτε ακόμα και παιδιά δυο ετών να πίνουν καφέ.

Ο καφές εδώ χρησιμοποιείται ακόμα και στις θεραπείες σώματος που προσφέρουν τα σπα. Είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε έναν εντυπωσιακό προορισμό;.

Η Κόστα Ρίκα βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 4,3 εκατομμύρια και οι ντόπιοι είναι γνωστοί για την προοδευτική περιβαλλοντική τους ευαισθησία και πολιτική.

Νονός της χώρας είναι πιθανότατα ο Χριστόφορος Κολόμβος που όταν έφτασε στις ακτές της το 1502 είδε τους ιθαγενείς να φορούν πολλά χρυσά κοσμήματα.

Τελικά χρυσός δεν βρέθηκε στα εδάφη της αλλά μέχρι σήμερα αποδεικνύεται πραγματικά πλούσια σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η Κόστα Ρίκα δεν έχει στρατό και θεωρείται η πιο πράσινη χώρα στον κόσμο. Μισή ώρα έξω από την πρωτεύουσα της το Σαν Χοσέ όσο απίστευτο κι αν ακούγεται θα βρεθείς μέσα στη Ζούγκλα.

Πρόκειται για την πρώτη χώρα στην Αμερική που απαγορεύεται το κυνήγι. Η καλύτερη περίοδος για να πας είναι το διάστημα ανάμεσα σε Νοέμβριο και Απρίλιο. Μήπως ήρθε τελικά η ώρα να σπάσεις τον κουμπαρά σου;

 

 

Σαν Xοσέ

Το Costa Ricans είναι υπερήφανο για το Εθνικό Θέατρο, το οποίο θεωρείται το πιο εντυπωσιακό κτίριο στο Σαν Χοσέ.

Το κτίριο διαθέτει κλασική αναγεννησιακή πρόσοψη γεμάτη με αγάλματα που συμβολίζουν το χορό, τη μουσική και τη φήμη. Στο εσωτερικό του, το ροζ μαρμάρινο φουαγιέ διαθέτει αλληγορικές μορφές της κωμωδίας και της τραγωδίας και ζωγραφισμένες τοιχογραφίες που απεικονίζουν θέματα στη ζωή της Κόστα Ρίκα.

Ένα επίσης μέρος το οποίο οφείλετε να επισκεφθείτε είναι το Προ-Κολομβιανό Μουσείο Χρυσού στο Σαν Χοσέ. Το μουσείο στεγάζει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές προ-Κολομβιανών χρυσών κομματιών στην Αμερική. Εδώ θα θαυμάσεις επίσης συλλογές από νομίσματα και γραμματόσημα.

Ποταμός Tarcules

Ο ποταμός Tarcules φιλοξενεί 2.000 κροκόδειλους και εκβάλει στον Ειρηνικό. Εδώ μπορείτε να κάνετε ένα σαφάρι κροκοδείλων, ενώ το σημείο είναι ιδανικό για σκηνικό ταινίας. Εσύ πάλι δεν έχει παρά να νιώσεις πρωταγωνιστής της.

Οι κροκόδειλοι είναι αρχαία ερπετά και κατάφεραν να φτάσουν ως το σήμερα παρά την εξαφάνιση των συγγενών τους, των δεινοσαύρων.

Η Κόστα Ρίκα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό κροκοδείλων στον κόσμο του είδους της Αμερικής.

Ο επονομαζόμενος Αμερικανός κροκόδειλος είναι ένα από τα 14 είδη που υπάρχουν στον πλανήτη και ένα από τα 2 είδη που ζουν και σε γλυκό και σε αλμυρό νερό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δει τους συγκεκριμένους κροκόδειλους να κάνουν τις βόλτες τους στις ακτές του Ειρηνικού.

Πόλη Grecia

Επόμενος σταθμός μετά τον ποταμό η "Ελλάδα". Μην απορείτε καθόλου αφού δύο ώρες μετά και σε υψόμετρο χιλίων μέτρων από τον ποταμό θα συναντήσετε την Γκρέσια.

Η Γρκέσια είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού, έχει πληθυσμό 15.500 κατοίκους, πολύ πράσινο και στην καρδιά της θα δεις τον εντυπωσιακό κόκκινο καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού.

Ένας φιλέλληνας εμπνευσμένος από την επανάσταση του 1821 στην Ελλάδα, σε συνδυασμό και με την Ανεξαρτησία της Κόστα Ρίκα το 1821 αποφάσισε να ονομάσει αυτή την περιοχή Ελλάδα.

Πάρκο Αρενάλ

Το Εθνικό πάρκο Αρενάλ έχει έκταση 2040 τχλμ. Αν τώρα αντέχει η ψυχή και η καρδιά σας μπορείτε να το διασχίσετε εναερίως κάνοντας zip line, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο.

Η ομώνυμη λίμνη είναι η μεγαλύτερη της χώρας με έκταση 85 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Δοκίμασε πάλι τις δυνάμεις σου στην περιοχή Λα Φορτούνα κάνοντας πεζοπορία στο φαράγγι και σε καταρράκτη. Το Λα Φορτούνα βρίσκεται στο κέντρο μιας ζώνης γεωλογικών θαυμάτων, ενώ ο καταρράκτης Καταράτα ντε λα Φορτούνα ξεχύνεται από ένα γκρεμό ύψους εβδομήντα μέτρων.

 

Εμείς προτείνουμε...

Δοκίμασε πάλι τις δυνάμεις σου στην περιοχή Λα Φορτούνα κάνοντας πεζοπορία στο φαράγγι και σε καταρράκτη. Το Λα Φορτούνα βρίσκεται στο κέντρο μιας ζώνης γεωλογικών θαυμάτων, ενώ ο καταρράκτης Καταράτα ντε λα Φορτούνα ξεχύνεται από ένα γκρεμό ύψους εβδομήντα μέτρων.

Μην παραλείψεις μετά από την περιπετειώδη μέρα σου να κάνεις αυτή τη φορά μια…βουτιά στην παράδοση της πόλης Scarhi. Εδώ φιλοξενείται το μεγαλύτερο κάρο του κόσμου σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες.

Μια επίσκεψη στο εργαστήριο του Don Lolo θα μάθεις ότι τα κάρα αποτελούν σύμβολο για την Κόστα Ρίκα. Σύμβολο δουλειάς πάνω απ΄ όλα.

Μ αυτά μετέφεραν τα φορτία του καφέ από τα βουνά ως τα λιμάνια. Σ΄ αυτό εδώ το εργαστήριο σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και ζωγραφίζονται ώστε να παραδοθούν για τις αγροτικές εργασίες.

Αν θέλετε τώρα να ζήσετε την εμπειρία ενός φυσικού σπα δεν έχετε παρά να κάνετε μια βουτιά στα νερά του ποταμού Tabacon. H θερμοκρασία του νερού αγγίζει τους 30ο c

Οι τροπικές παραλίες της Costa Rica αποτελούν ένα ακόμα κομμάτι από το φυσικό περιβάλλον της που θα σας μαγέψει. Η παραλία Jaco θεωρείται ιδανική για τους λάτρεις του σερφ και του καγιάκ. Οι παραλίες της διαθέτουν λευκό, μαύρο και χρυσό χρώμα.

Για να φτάσεις για παράδειγμα στην Λευκή παραλία μπορείς μόνο με βάρκα, αφού δεν υπάρχει οδική πρόσβαση και για το λόγο αυτό δεν αναφέρεται στο χάρτη. Τροπική βλάστηση, καρύδες, ζεστά νερά και πολύχρωμοι παπαγάλοι δημιουργούν μια εντυπωσιακή συλλογή φυσικής ομορφιάς.

Μην παραλείψετε να δείτε και το 2ο μέρος από το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα: 

 

 

Rate it